Λέστερ... δίχως γιατρειά

Κώστας Ζάλιαρης
Λέστερ... δίχως γιατρειά

bet365

Ουδεμία σχέση έχει αυτή η Λέστερ με την περσινή Πρωταθλήτρια την οποία όλοι καμάρωναν. Οι «αλεπούδες» ηττήθηκαν 2-1 από τη Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός» και συνέχισαν την κατηφόρα. Πρωταγωνιστές οι Κέιν και Έρικσεν στο 5-0 της Τότεναμ επί της Σουόνσι, τρομερή ανάσα για Πάλας, 3-0 τη Σαουθάμπτον.

Είναι τέτοια η κατάσταση για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, που δεν μπορεί ούτε να χαρεί και να υπερηφανευθεί για τον φετινό άθλο στο Τσάμπιονς Λιγκ και την πρόκριση στους «16», παραμένοντας αήττητη σε πέντε ματς της διοργάνωσης. Στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Πρωταθλητές δεν σταματούν πουθενά στην κατηφόρα που κατρακυλούν και ηττήθηκαν 2-1 από τη Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός». Με ακόμα μια νωθρή εμφάνιση, δίχως ίχνος του περσινού σθένους, εννοείται δίχως τύχη και δίχως πλέον να προκαλεί σε οποιονδήποτε αντίπαλο το αίσθημα πως μπορεί να πάρει αποτέλεσμα από το πουθενά, η ομάδα του Ρανιέρι έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από τη Βορειοανατολική Αγγλία. Το αυτογκόλ του Χουτ στο 64' έβαλε μπροστά τις «μαυρόγατες», που με τον Ζερμέιν Ντεφό στο 77' σιγούρεψαν την κατάκτηση των τριών βαθμών, ώστε να επιστρέψουν στις νίκες και ν' αποδείξουν ότι πράγματι βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, γκαζώνοντας για να προλάβουν το... τρένο της σωτηρίας. Το μοναδικό που κατάφερε η Λέστερ ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με τον Οκαζάκι να περιμένει το γύρισμα του Γκρέι στο 80ο λεπτό και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ανανέωσε και το... γιόρτασε ο Κέιν, «ζήλεψε» ο Έρικσεν

Μεσοβδόμαδα υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Τότεναμ και το απόγευμα του Σαββάτου πέτυχε δύο γκολ για να το γιορτάσει. Ο Χάρι Κέιν, βοήθησε την Τότεναμ να ... συνέλθει έπειτα από την ήττα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» πριν από μια εβδομάδα, με το σύνολο του Μαουρίσιο Ποκετίνο να επιβάλλεται της Σουόνσι με το ευρύ 5-0 δίχως να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση. Η ανωτερότητα των «σπιρουνιών» απέδωσε αρχικά καρπούς στο 39', όταν ο Άγγλος στράικερ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ντέλε Άλι. Ο Σον, με εξαιρετικό βολέ στην εκπνοή των 45' διπλασίασε τα τέρματα των Λονδρέζων, για να έρθουν ακόμα δύο γκολ στην επανάληψη. Ο Χάρι Κέιν στο 49' ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια αντεπίθεση της Τότεναμ, για να έρθει και ο Κριστιάν Έρικσεν, έπειτα από το τρομερό γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τσέλσι το περασμένο Σάββατο, να γράψει το 4-0 στο 70' από το «ριμπάουντ» σε σουτ του Ντέλε Άλι. Επειδή, όμως, ο Δανός... ζήλεψε από τη δόξα που απολάμβανε ο συμπαίκτης του, έκανε κι εκείνος το double, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 στις καθυστερήσεις του αγώνα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».


Σούπερ η Γουέστ Μπρομ!
Eντυπωσιακή η Γουέστ Μπρομ, πέτυχε την τρίτη της νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος και βρέθηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 16ο της αναμέτρησης ο Εβανς με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 34' ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπρομ. Σουτ από τον Μπραντ, κόντρα στον Ζούνιγκα και ο Γκόμεζ δεν κατάφερε να αποσωβήσει τον κίνδυνο. Στην επανάληψη η Γουότφορντ ήταν πιο επιθετική και ο Καμπασέλ έβαλε την ομάδα του ξανά στο κόλπο μειώνοντας σε 2-1. Με την είσοδο του Ιγκάλο, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν περισσότερο, ζήτησαν πέναλτι, αλλά το τέλος ήταν... άσχημο. Στο 874' έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Περέιρα και στο 90' ο Φίλιπς διαμόρφωσε το 3-1!

Εύκολα Πάλας και Στόουκ

Επιτέλους νίκη για την Κρίσταλ Πάλας, αφού επέστρεψε στα τρίποντα από τα τέλη Σεπτέμβρη. Εύκολη επικράτηση 3-0 για τους γηπεδούχους απέναντι στη Σαουθάμπτον. Ο Μπεντέκε στο 33' άνοιξε το σκορ και στο 36' ο Τόμκινς πέτυχε το 2-0. Στο 77’ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μπουν στο παιχνίδι, όμως ο Φαν Ντέικ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Φόντε έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει. Ετσι, ο Μπεντέκε στο 85' διαμόρφωσε το 3-0.

Η Στόουκ παρέμεινε στο δρόμο των επιτυχιών και με όπλο την άμυνά της επικράτησε εύκολα 2-0 της Μπέρνλι. Η ομάδα του Μαρκ Χιουζ ήταν εξαιρετική στο α' μέρος, όπου πέτυχε και τα δυο γκολ. Ο Ιντι είχε δοκάρι στο 10', ωστόσο δέκα λεπτά αργότερα ο Γουόλτερς από σέντρα του Ντιούφ άνοιξε το σκορ. Η Στόουκ ήταν καλύτερη, είχε τον έλεγχο και στο 35' ο Μουνιέσα διαμόρφωσε το 2-0 από γύρισμα του Αρναούτοβιτς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα