Μαν. Σίτι - Τσέλσι 1-3

Κώστας Ζάλιαρης
Μαν. Σίτι - Τσέλσι 1-3

bet365

Το καθιστά ξεκάθαρο! Η Τσέλσι, έχει μέταλλο και πάει για τον τίτλο! Ακόμα κι αν πέρασε δύσκολα στο «Etihad», επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι με τρομερή ανατροπή, έχοντας εκμεταλλευτεί τις ελάχιστες καλές στιγμές της.

Σημαντικότατο θα μπορούσε ν' αποδειχθεί το σημείο στο οποίο η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε στο παιχνίδι. Με την πίεση που ασκούσε στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, ακόμα κι αν ο Κέιχιλ ήταν τελικά εκείνος που στο 45' με αυτογκόλ σε σέντρα του Νάβας, οι «πολίτες» απέκτησαν ένα προβάδισμα που το έψαξαν ίσως περισσότερο από την Τσέλσι. Με τους «μπλε» να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο όταν είχαν απορροφήσει την... πρώτη δόση πίεσης από τη Σίτι, αλλά να μην παίρνουν πολλά από μονάδες όπως οι Φάμπρεγας, Κόστα και Μόουζες, ο Αζάρ όσο κι αν έκανε... όλη τη δουλειά, έμοιαζε μόνος. Ο Βέλγος, βέβαια, στο 26' έκανε σημαντικό λάθος όταν δεν τελείωσε τη φάση περνώντας και τον Μπράβο, «σπάζοντας» τη μπάλα εκεί που δεν προλάβαινε ο Κόστα. Ο Αγουέρο, στο 34' έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν από γύρισμα του Σανέ πλάσαρε... πάνω στον Αθπιλικουέτα σε στιγμή που το γκολ έμοιαζε σίγουρο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με σαφή πρόθεση να τελειώσει το παιχνίδι και θα μπορούσε να το κάνει πολύ εύκολα έπειτα από τα λάθη και τις ολιγωρίες στα μετόπισθεν της Τσέλσι. Ο Ντε Μπρόινε στο 48' είδε τον Κουρτουά να του λέει «όχι» με το πόδι, λίγο αργότερα από τραγικό λάθος στα μετόπισθεν των Λονδρέζων ο Κέιχιλ έπεσε λίγο πιο μπροστά από την τελική γραμμή για να σώσει το... σχεδόν σίγουρο γκολ από τον Αγουέρο και στο 57' ο Ντε Μπρόινε έχασε το... άχαστο, μόνος, μπροστά από την ανυπεράσπιστη εστία, σούταρε με δύναμη και πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι! Αυτό ήταν... Κάτι έλεγε η τύχη στους «μπλε»... Ο Κόστα από μαγική μπαλιά του Φάμπρεγας στο 60' νίκησε τον Οταμέντι στην προσωπική τους μονομαχία και ισοφάρισε με δεξί σουτ σε 1-1, ενώ, δέκα λεπτά αργότερα κι ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν ξανά για το γκολ, μια αντεπίθεση έβγαλε τον Γουίλιαν μόνο απέναντι από τον Μπράβο για να γράψει το 2-1 για την Τσέλσι! Το παιχνίδι θα έκλεινε με θρίαμβο από τους Λονδρέζους, που σε... καρμπόν φάση με το πρώτο τους γκολ αλλά με τον Κολάροφ να μην προλαβαίνει ποτέ τον Αζάρ, ο Βέλγος πήρε τη βαθιά μπαλιά του Αλόνσο για να «σκοτώσει» τον Κλαούντιο Μπράβο και να διαμορφώσει το τελικό 3-1 στην εκπνοή των 90 λεπτών!

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Αγουέρο ν' αποβάλεται ορθά για πολύ άσχημο χτύπημα στον Νταβίντ Λουίζ, απόδειξη του εκνευρισμού για την ήττα, ενώ και ο Φερναντίνιο είδε την κόκκινη κάρτα καθώς καυγάδισε με τον Φάμπρεγας, τον έπιανε συνεχώς από τον λαιμό και ο Ισπανός που δεν αντιδρούσε, έπεσε πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Οταμέντι, Στόουνς (78' Ιεανάτσο), Κολάροφ, Χεσούς Νάβας, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν (76' Τουρέ), Σανέ (69' Κλισί), Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Αγουέρο

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουσες, Καντέ, Φάμπρεγας, Αλόνσο, Πέδρο (50' Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα (85' Τσάλομπα), Αζάρ (90'+4' Μπατσουαγί)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα