Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 1-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 1-1

bet365

Ο Ζλάταν σκόραρε αλλά η Γιουνάιτεντ πήρε 1-1 με την Γουέστ Χαμ στο Old Trafford και πέρα από την κορυφή αρχίζει να χάνει και την 4άδα. Αποβλήθηκε ο Μουρίνιο.

Δεν μπορούν να σηκώσουν με τίποτα κεφάλι οι Κόκκινοι Διάβολοι και τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται πλέον πολύ δύσκολα στη συνέχεια της σεζόν. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, που αποβλήθηκε για έντονη αντίδραση σε κίτρινη που πήρε για θέατρο ο Πογκμπά, απέτυχε να νικήσει για 5η φορά σε 7 αγώνες στην έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα και πέρα από την απόσταση από την κορυφή (11 βαθμοί), μεγαλώνει και εκείνη από την 4άδα, καθώς πλέον βρίσκεται στο -8. Στα 7 γκολ πήγε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, το 2ο πιο γρήγορο τέρμα στην ιστορία της στο Old Trafford επί εποχής Premier League δέχθηκε η Γιουνάιτεντ, που έφτασε τις 4 σερί ισοπαλίες εντός.

Το χειρότερο ξεκίνημα επεφύλασσε το ματς στην Γιουνάιτεντ καθώς μόλις στο 2’ ο Παγιέτ εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντιαφρά Σακό πήγε πρώτος στην μπάλα και νίκησε τον Ντε Χέα για το 0-1 στο ένα λεπτό και 30 δευτερόλεπτα. Αν και δεν αντέδρασε άμεσα, η ομάδα του Μουρίνιο το έκανε σταδιακά, βρήκε ρυθμό και κυκλοφορία και μετέφερε το ματς στο μισό γήπεδο, με την Γουέστ Χαμ, που έπαιξε με 3-5-2, να μην έχει πρόβλημα να καθίσει πίσω και να ψάχνει κόντρες. Υστερα από τα σουτ του Πογκμπά (13’) και Μάτα (15’) οι Κόκκινοι Διάβολοι ισοφάρισαν στο 21’ χάρη στην σπάνια ποιότητα των δύο αστεριών της. Ο Πογκμπά έκανε τη μακρινή μπαλιά βρίσκοντας τον Ιμπραΐμοβιτς, που τσίμπησε με κεφαλιά από τον Ράντολφ για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι ήταν το αφεντικό του ματς πλέον, όμως ο Μουρίνιο αποβλήθηκε στο 28’ ύστερα από κίτρινη στον Πογκμπά για θέατρο. Ο Πορτογάλος έκανε κινήσεις με τα χέρια και κλώτσησε μπουκάλι για να δει ένα ακόμα ματς από τις εξέδρες. Στο 34’ ο Λινγκαρντ δεν μπόρεσε, όμως η μεγάλη ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ χάθηκε στο 36’ όταν ο Ράσφορντ έφυγε σε καθαρό τετ-α-τετ αλλά νικήθηκε από τον Ράντολφ. Στο 45’ ο Ογκμπόνα έκανε σούπερ καθοριστική επέμβαση στον Ζλάταν που είχε οπλίσει για διαγώνια φωτοβολίδα μέσα από την περιοχή και στις καθυστερήσεις ο Λίνγκαρντ από καλή θέση είδε τον Ράντολφ να τον νικά.

Το πόδι του Παγιέ ήταν αυτό που ανησύχησε την Γιουνάιτεντ στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου μέρους καθώς στο 54’ έστειλε κόρνερ στο κεφάλι του Σακό αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και στο επόμενο λεπτό ο Ντε Χέα την έστειλε κόρνερ μετά την πανέξυπνη εκτέλεση του Γάλλου που προσπάθησε να αιφνιδιάσει. Στο 65’ Ρούνεϊ-Μχιταριάν μπήκαν αντί Ράσφορντ-Μάτα και τρία λεπτά αργότερα ο captain δοκίμασε τεχνικό σουτ αλλά ο Ράντολφ μπλόκαρε.

Στα τελευταία λεπτά οι Κόκκινοι Διάβολοι πίεσαν, έφτιαξαν φάσεις, όμως παραχώρησαν ακόμα μία ισοπαλία. Λίνγκαρντ (74’), Πογκμπά (78’) και Ιμπραΐμοβιτς (80) βρήκαν τον Ράντολφ σε ετοιμότητα και στο 83’ ο Ιμπρα τσίμπησε την μπάλα από το παραλίγο τραγικό λάθος του Κόλινς αλλά κόπηκε μετά το κοντρόλ του. Στο 87’ η Γουέστ Χαμ θέλησε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, όμως ο Ντε Χέα είπε «όχι» στον Φλέτσερ που σούταρε από κοντά μέσα στην περιοχή και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος…


Η Σαουθάμπτον… τιμώρησε τον Κούμαν
Η πρώτη επιστροφή του Ρόναλντ Κούμαν ως αντιπάλου στο «Σεντ Μέρις», δεν ήταν ευχάριστη. Η Σαουθάμπτον φρόντισε να τον… τιμωρήσει που την παράτησε. Για την ακρίβεια η ελπίδα του Ολλανδού κόουτς και της Εβερτον δεν κράτησε ούτε για ένα λεπτό. Μόλις στα 41 δευτερόλεπτα ο Τσάρλι Οστιν καθάρισε με κεφαλιά για το 1-0, με την ασίστ να προέρχεται από τον 19χρονο Τζον Σιμς που έκανε ντεμπούτο. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, είχαν αρκετά σουτ, αλλά μόνο ένα εντός εστίας και έτσι έμειναν στο -5 από τις θέσεις της Ευρώπης, ενώ οι νικητές ανέβηκαν ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα