Τσέλσι - Τότεναμ 2-1

Gazzetta team
Τσέλσι - Τότεναμ 2-1

bet365

Πότε θα σπάσει η κατάρα; Τουλάχιστον όχι φέτος... Η Τσέλσι πέτυχε την 26η νίκη της απέναντι στην Τότεναμ, επικράτησε 2-1 στο Στάμφορντ Μπριτζ, έπιασε κορυφή και πάει... αεράτη στο Ετιχαντ!

Τον Μάιο με την ισοπαλία (2-2) έριχνε στο καναβάτσο την Τότεναμ κι έστελνε τον τίτλο στο Λέστερ. Φέτος, η Τσέλσι επιβεβαιώνει την ανωτερότητά της, αλλά και το γεγονός ότι η συμπολίτισσά της βρίσκεται σε κρίση (μια νίκη σε δέκα ματς). Οι Μπλε επικράτησαν 2-1 των Σπερς, τους έσπασαν το αήττητο, πέτυχαν το 7 στα 7 και πάνε φορτσάτοι στο Ετιχαντ για να αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ. Τι και αν η εστία τους παραβιάστηκε έπειτα από 600 αγωνιστικά λεπτά, η ΟΜΑΔΑ του Κόντε βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Premier League, αφήνοντας πίσω Σίτι και Λίβερπουλ. Οσο για την παράδοση, αυτή παίζει μεγάλη μπάλα! Η Τσέλσι πέτυχε την 26 νίκη της κόντρα στην Τότεναμ, ενώ η τελευταία δεν έχει κερδίσει ούτε μια φορά στις 30 τελευταίες επισκέψεις της στο Stamford Bridge σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Τότεναμ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, κυκλοφορούσε τη μπάλα καλύτερα κι έδειχνε πως είχε το πάνω χέρι. Ετσι, μόλις στο 11ο λεπτό πάγωσε τους γηπεδούχους. Ο Ερικσεν με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Κουρτουά, πετυχαίνοντας το 1-0. Ηταν η... 39η τελική προσπάθειά του στο πρωτάθλημα και η τυχερή. Οι Σπερς δεν άφησαν την Τσέλσι να αντιδράσει, ο Γουανιάμα ήταν εξαιρετικός βοηθώντας την ομάδα του να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Η Τσέλσι με μόλις δυο τελικές προσπάθειες σε 43 λεπτά αγώνα δεν έδειχνε πως είχε τη λύση για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Κάπου εκεί όμως μίλησε ο Πέδρο, ο οποίος με ένα υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσα.

Το β' μέρος ήταν μόνο... Τσέλσι! Εντυπωσιακό ξεκίνημα και στο 51' είχε ολοκληρωθεί η ανατροπή. Ο Κόστα έκανε απίθανη ενέργεια, έσπασε την ιδανική στιγμή στον Μόουζες ο οποίος με τη... βοήθεια του Γιορίς και του Βερόνγκεν διαμόρφωσε το 2-1. Ηταν το 14ο γκολ της Τσέλσι, στο οποίο ο Ισπανός έχει συμμετοχή (10 γκολ, 4 ασίστ). Ο Αλόνσο έχασε τεράστια ευκαιρία λίγο αργότερα να τελειώσει το ματς, αφού βρέθηκε ολομόναχος σε θέση βολής, αλλά αστόχησε. Η Τότεναμ ήταν αδύνατη να αντιδράσει, είχε μόλις μια προσπάθεια με τον Ντέλε Αλι και τέλος! Σε κρίση οι Σπερς, αφού έμειναν στο -7 από την κορυφή, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν αποκλειστεί από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.


Chelsea vs Tottenham Hotspur 2 - 1 All goals... από footballTV
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα