Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Κώστας Ζάλιαρης
Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι 1-2

bet365

Σε φάσεις που θύμιζαν... μπιλιάρδο στα καρέ της Μπέρνλι, ο Σέρχιο Αγουέρο βρέθηκε δύο φορές στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε από το «Turf Moor» με το 2-1 επί της Μπέρνλι στη 13η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε στο παιχνίδι η Μπέρνλι και η τόλμη που έδειξε για να αιφνιδιάσει τη Σίτι και να πιέσει από την αρχή ψηλά, δίχως να περιμένει και να δώσει προτεραιότητα στην προστασία των μετόπισθεν, απέφερε καρπούς για την ομάδα του Σον Ντάις. Με τη Σίτι ν' αδυνατεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες της αναμέτρησης, ο Μάρνεϊ στο 14ο λεπτό με δυνατό μονοκόματο δεξί σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από την απομάκρυνση του Οταμέντι, νίκησε τον Κλαούντιο Μπράβο για το 1-0. Οι «πολίτες», έδειξαν ν' αφυπνίζονται μόλις βρέθηκαν πίσω στο σκορ και σταδιακά ανέβασαν το τέμπο του αγώνα. Στο 20ο λεπτό ο εκπληκτικός, Ρόμπινσον, έπιασε χαμηλά ένα σουτ του Νολίτο, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα προσπάθησαν να τρέξουν περισσότερο όμως κάτι έλειπε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Η διαφορά έγινε στο 37ο λεπτό, όταν ο Σέρχιο Αγουέρο από το δεύτερο δοκάρι σε στιγμή σύγχυσης στα καρέ της Μπέρνλι ισοφάρισε, ενώ, λίγο νωρίτερα ο Γιάγια Τουρέ είχε πετύχει το δοκάρι! Ο Αργεντινός στράικερ στο 39' θα μπορούσε να έχει φέρει τούμπα το ματς, όμως ο Ρόμπινσον του είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο.

Η κατάσταση διαφοροποιήθηκε πάρα πολύ στην επανάληψη, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να μπαίνει σε ρόλο οδηγού, τη Μπέρνλι να κλείνεται στα καρέ της και να καλείται να διαχειριστεί πολύ προσεκτικά πλέον το παιχνίδι. Στο 60ο λεπτό, όμως, θα ερχόταν η ανατροπή από πλευράς «πολιτών» που ξανά με τον Σέρχιο Αγουέρο βρήκαν δίχτυα για ν' αντιστρέψουν την κατάσταση. Έπειτα από φάση διαρκείας όπου ο Γιάγια Τουρέ δέχθηκε χτύπημα από τον Μι και θα μπορούσε να πάρει πέναλτι, η μπάλα έφυγε από δεξιά και ο Φερναντίνιο την τελευταία στιγμή έκανε το γύρισμα για τον Αργεντινό που στην κίνηση βρήκε τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα και να γίνει το 2-1 για τους φιλοξενούμενους στο «Turf Moor». Το προβάδισμα πρόσφερε προσωρινή ηρεμία στη Μάντσεστερ Σίτι, όμως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει... Η Μπέρνλι θ' αντιδρούσε και θα έπαιρνε ξανά μέτρα στο γήπεδο, απειλώντας στο 74' με μια κεφαλιά του Κιν που απομάκρυνε ο Κολάροφ προτού φτάσει στην τελική γραμμή και η ομάδα του Ντάις, «έπεσε» μαχόμενη, αφού δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Ρόμπινσον, Λόουτον, Κιν, Μι, Γουόρντ, Γκούντμουντσον (43' Ταρκόφσκι), Μάρνεϊ (40' Άρφιλντ), Ντεφούρ (80' Μπαρνς), Μπόιντ, Χέντρικ, Βόουκς

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Σανιά, Οταμέντι, Κολάροφ, Κλισί, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Στέρλινγκ (57' Σανέ), Γιάγια Τουρέ, Νολίτο (78' Ντε Μπρόινε), Αγουέρο (89' Νάβας)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα