Μαν. Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 1-1

Κώστας Ζάλιαρης
Μαν. Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 1-1

bet365

Τσάμπερλεϊν και Ζιρού μπήκαν στο ντέρμπι με αλλαγή και χάρισαν στην Άρσεναλ τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο ντέρμπι με τη Μαν.Γιουνάιτεντ, με την πρώτη τελική στο στόχο στο 89ο λεπτό!

Ο Γάλλος φορ των «κανονιέρηδων» έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ που σκοράρει εις βάρος ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο στο πρωτάθλημα, από το 2007!

Ο βαθμός είναι κέρδος για τους Λονδρέζους, όχι όμως και το επιθυμητό αποτέλεσμα σε σχέση με την απόσταση από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα...

Το ματς:

Από... φόβο το πήραν το παιχνίδι οι δύο ομάδες που παρουσίασαν κάκιστο θέαμα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, με ελάχιστες καλές στιγμές κι αυτές κυρίως για τους «κόκκινους διαβόλους». Με την Άρσεναλ να εκδηλώνει πρόθεση να παίξει και να κυκλοφορήσει τη μπάλα, μένοντας όμως σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας που ξεπερνούσε το 60%, οι «κανονιέρηδες» έγιναν επικίνδυνοι μονάχα από ένα γέμισμα στο 7ο λεπτό, με τη φάση να ολοκληρώνεται με μια κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες που όμως έφυγε πολύ μακριά από τον στόχο. Όσο κι αν ο Χιλιανός λογιζόταν... ως φορ στο παιχνίδι, οι κινήσεις του πολύ μακριά από την περιοχή έκαναν πολύ ήσυχο το μεσημέρι για το δίδυμο των στόπερ και τον Ντε Χέα. Οι γηπεδούχοι, έπαιξαν υπομονετικά, υπήρξαν στιγμές που επέλεξαν να πιέσουν αρκετά ψηλά, όμως στερούνταν πολύ σε δημιουργία. Με τον Πογκμπά να μη βρίσκει σταθερά πατήματα και τον Ράσφορντ να μην μπορεί ν' απειλήσει, η Γιουνάιτεντ έμεινε σε ένα αριστερό σουτ του Μάτα στο 37' με τον Τσεχ να του αρνείται το γκολ με το αριστερό χέρι κι ένα σουτ του Μαρσιάλ στο 41΄ με τον πορτιέρο να έχει ξανά σωστή αντίδραση.

Όποιος μπορεί να σκέφτηκε ότι το ματς δεν θα μπορούσε να πάει πιο... σβηστά και χειρότερα από το πρώτο μέρος, έκανε λάθος. Γιατί καλή η διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές με την έναρξη της επανάληψης, όμως δεν ... μπορούσαν. Κι όταν δεν μπορείς να κάνεις αυτό που πρέπει, τότε απλά γίνεται μια τρύπα στο νερό και απομακρύνεται ο στόχος όσο περνούν και τα λεπτά του παιχνιδιού. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβασαν κάπως την ταχύτητά τους, όμως δεν είχε διάρκεια αυτό για να βοηθήσει και το τέμπο της αναμέτρησης. Οι ρόλοι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορούσε την ομάδα που είχε την... ανούσια κυκλοφορία της μπάλας, με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει τα ηνία σε αυτό το κομμάτι, δίχως όμως κάτι περισσότερο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα πέρασε στο ματς και ο Γουέιν Ρούνεϊ έναντι του... ανύπαρκτου Μαρσιάλ και στο 68', οι στιγμές πίεσης στην περιοχή του Τσεχ θα κατέληγαν σε γκολ, με τον Ερέρα να γυρίζει από δεξιά στο πέναλτι κι εκεί ο Μάτα να πλασάρει με το αριστερό για το 1-0! Ο Βενγκέρ πέρασε στο ματς Ζιρού, Τσάμπερλεϊν και Τζάκα με σαφή πρόθεση να κυνηγήσει ό,τι περισσότερο μπορούσε και δικαιώθηκε, με τον Άγγλο να κάνει τη σέντρα στο 89' και τον Γάλλο φορ από το δεύτερο δοκάρι να παίρνει την κεφαλιά το 1-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Ρόχο, Νταρμιάν (64' Μπλιντ), Ερέρα, Κάρικ, Πογκμπά, Μάτα (85' Σνάιντερλιν), Ράσφορντ, Μαρσιάλ (63' Ρούνεϊ)

Άρσεναλ: Τσεχ, Τζένκινσον (83' Τσάμπερλεϊν), Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν (80' Τζάκα), Ελνένι (73' Ζιρού), Γουόλκοτ, Εζίλ, Ράμσεϊ, Αλέξις

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα