Σάντερλαντ - Άρσεναλ 1-4

Κώστας Ζάλιαρης
Σάντερλαντ - Άρσεναλ 1-4

bet365

Στα δύσκολα των... ελαχίστων λεπτών, έβγαλε αντίδραση. Η Άρσεναλ έδειξε ότι ξέρει τον τρόπο και έφτασε στο τελικό 4-1 επί της Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός» με τους Ζιρού και Αλέξις να σκοράρουν από δύο φορές.

Ήταν παιχνίδι που η Άρσεναλ θα μπορούσε να πάρει δίχως να... ιδρώσει και αυτό επιβεβαιώθηκε επί χόρτου. Τουλάχιστον για την πρώτη μια ώρα του αγώνα. Τα όποια προβλήματα παρουσιάζει η Σάντερλαντ δεν βρήκαν λύση ούτε αυτή την εβδομάδα και η ομάδα του Μόγιες παρουσιάστηκε παντελώς αδύναμη ν' ανταγωνιστεί τους Λονδρέζους. Στο 19' ήρθε το γκολ από τον Αλέξις Σάντσες με ωραία κεφαλιά πιάνοντας στον ύπνο τον Κονέ που... υποτίθεται ότι είχε την ευθύνη του μαρκαρίσματος στη σέντρα που έγινε από τον Τσάμπερλεϊν από δεξιά. Η ομάδα του Βενγκέρ δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, διαχειρίστηκε άνετα το υπόλοιπο του πρώτου μέρους, ο Εζίλ στο 38' με τον Εζίλ να μην κάνει σωστά τη λόμπα πάνω από τον Πίκφορντ και το 1-0 παρέμεινε.

Όλα έμοιαζαν πολύ εύκολα για την Άρσεναλ και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως η τύχη και η μοίρα τα ήθελαν έτσι που οι «κανονιέρηδες» θα πλήρωναν ακριβά μια κακή επιλογή του Τσάμπερλεϊν και μια λάθος απόφαση του διαιτητή. Ο Τσάμπερλεϊν στην καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στην επανάληψη, στο 59ο λεπτό, μόνος στην περιοχή της Σάντερλαντ από πλάγια θέση, αστοχεί, στο 63' ο ρέφερι λανθασμένα δεν υποδεικνύει πέναλτι σε ανατροπή του Αλέξις από τον Κονέ και αμέσως μετά, από λάθος του Μουστάφι, ο Γουάτμορ κερδίζει πέναλτι από τον Τσεχ για να εκτελέσει εύστοχα ο Ντεφό για το 1-1!

Ο Βενγκέρ «απάντησε» με την είσοδο του Ζιρού στο ματς – ναι, αυτού που ακόμη και οι οπαδοί της Άρσεναλ τραγουδούσαν ότι δεν τον χρειάζονται – και ο Γάλλος φορ με δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (71', 74') με αριστερό πλασέ και κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι, διόρθωσε την κατάσταση! Το τελικό 4-1 για τους φιλοξενούμενους που... πήραν απότομη φόρα και μόλις ισοφαρίστηκαν άφησαν στην άκρη τ' αστεία, διαμόρφωσε από κοντά ο Αλέξις στο 78' έπειτα από δοκάρι του Γκιμπς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάντερλαντ: Πίκφορντ, Τζόουνς, Κονέ, Ο'Σέι (42' Τζιλομποτζί), Φαν Άνολτ, Καζρί, Εντόνγκ, Ρόντουελ, Πίεναρ (70' Γιανουζάι), Γουάτμορ (84' Γκόουτς), Ντεφό

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκλέν (89' Νάιλς), Ελνένι, Τσάμπερλεϊν (77' Ράμσεϊ), Εζίλ, Ιγουόμπι (69' Ζιρού), Αλέξις

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα