Πέντε Κύπριοι ποδοσφαιριστές που έχουν «ανοίξει τα φτερά τους» στο εξωτερικό

kastanos22
Αρκετοί είναι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Σας παρουσιάζουμε πέντε από τους πολλούς, οι οποίοι «άνοιξαν» τα φτερά τους σε ομάδες του εξωτερικού (πλην Ελλάδας) και εκπροσωπούν με επάξιο τρόπο το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Πολλοί είναι οι Κύπριοι που αγωνίζονται στο εξωτερικό, έχοντας ανοίξει τα φτερά τους για άλλες... πολιτείες! Εμείς ξεχωρίσαμε πέντε περιπτώσεις, χωρίς φυσικά καμιά διάθεση να αδικήσουμε κάποιον άλλο που δεν αναφέρουμε!

Γιώργος Οκκάς (20 ετών, Φούλαμ)


Ο 20χρονος Γιώργος Οκκάς αγωνίζεται με τη φανέλα της Φούλαμ U21 και κάνει περήφανο το κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς δεν είναι μικρό πράγμα να αγωνίζεσαι σε σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ, από τόσο μικρή ηλικία. Έχοντας ρίζες από Αυστραλία, είναι γιος του γνωστού σε όλους μας Γιάννη Οκκά, του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Φέτος, μετρά 11 συμμετοχές και 1 ασίστ σε Premier League 2 και EFL Trophy.

Κωνσταντίνος Λαίφης (29 ετών, Σταντάρ Λιέγης)


O 29χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνίζεται στη βελγική Σταντάρ Λιέγης, ενώ έχει περάσει και από την Ανόρθωση. Έκανε τα πρώτα του βήματα με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και στη συνέχεια πέρασε από την Νότιγχαμ Φόρεστ U18. Στη συνέχεια, εντυπωσίασε με την Ανόρθωση, όπου αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης τη σεζόν 2014/15 και έστρεψε πάνω του τα βλέμματα από ομάδες του εξωτερικού. Το 2016 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό για 600.000 ευρώ και δόθηκε δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης, όπου μετά από δυο χρόνια αγοράστηκε από τους Βέλγους για 1.8 εκατομμύρια ευρώ. Παραμένει εκεί μέχρι σήμερα, ενώ φέτος έχει 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Γρηγόρης Κάστανος (25 ετών, Σαλερνιτάνα)


Γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου 1998 στη Σωτήρα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Κάστανος αγωνίζεται ως μέσος για τη Σαλερνιτάνα, έχοντας υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα, τον Αύγουστο του 2022.Από μικρός έδειχνε να αποτελεί ξεχωριστό ταλέντο, καθώς σε ηλικία 16 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους, με την οποία είχε μια επαγγελματική συμμετοχή το 18/19 και 29 με την u23.

Κωνσταντίνος Ευρυπίδου (18 χρονών, Αιντχόφεν)


Πριν καν ενηλικιωθεί ο Κωνσταντίνος Ευρυπίδου έκανε περήφανη την Κύπρο, καθώς πήρε μεταγραφή για την ολλανδική Αιντχόφεν. Αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ και εντυπωσίασε τους Ολλανδούς, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τις μικρές ομάδες της ΑΕΚ Λάρνακας. Τον Ιούλιο του 2022 εντάχθηκε στην U18 της πρωτοπόρου της Eredivise και αναμένει καρτερικά να πάρει περισσότερες ευκαιρίες!

Πιέρος Σωτηρίου (29 ετών, Σανφρέτσε Χιροσίμα)


Στην μακρινή Ιαπωνία, αγωνίζεται αυτή τη στιγμή ο επιθετικός Πιέρος Σωτηρίου, με τη φανέλα της Σανφρέτσε Χιροσίμα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ενώ το 2013 πήρε μεταγραφή για τον ΑΠΟΕΛ, όπου σε 73 συμμετοχές πέτυχε 35 γκολ. Το 2017 πωλήθηκε για 3 εκατομμύρια ευρώ στην Κοπεγχάγη, ενώ το 2020 μετακόμισε στην Αστάνα. Στην ομάδα του Καζακστάν, έμεινε για 1 χρόνο, έχοντας 6 γκολ σε 14 συμμετοχές, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Λουντογκόρετς, όπου πέτυχε 12 γκολ σε 22 συμμετοχές. Τη φετινή χρονιά μετρά 4 γκολ σε 19 συμμετοχές με τη φανέλα της Χιροσίμα και ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα