Mundobasket 2023: Οι ομάδες που «έκλεισαν» θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Οι Ιάπνωες πανηγυρίζουν την πρόκριση στο Παρίσι.
Η ολοκλήρωση της φάσης για την κατάταξη των θέσεων 17-32 έφερε δύο ακόμα ομάδες στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Συνολικά, είναι γνωστές οι τέσσερις από τις δώδεκα ομάδες.

Το Mundobasket 2023 μπαίνει στην τελική του ευθεία από την επόμενη εβδομάδα. Την Κυριακή (3/9) ολοκληρώνεται η φάση των «16», ενώ σήμερα, Σάββατο (2/9) έκλεισε και η φάση για τις θέσεις 17-32.

Πλέον, στο δρόμο για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκονται ήδη τέσσερις ομάδες. Την πρόκριση έχει ήδη πάρει η διοργανώτρια Γαλλία, παρά την απογοητευτική της πορεία στο Mundobasket 2023.

Η Αυστραλία εξασφάλισε το εισιτήριο από την Ήπειρο της Ωκεανίας, χάρη στην πρόκρισή της στη φάση των «16». Ενώ από τη διαδικασία κατάταξης στις θέσεις 17-32 στο Παρίσι κατέληξαν το Νότιο Σουδάν (Αφρική) και η Ιαπωνία (Ασία).

Οι.. κενές θέσεις και οι ΗΠΑ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα δώσει τέσσερις ακόμη θέσεις, δύο στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες της τελικής κατάταξης και άλλες δύο σε αυτές που θα τερματίσουν ψηλότερα και εκπροσωπούν την Ήπειρο της Αμερικής.

Αυτή τη στιγμή στους «8» είναι σίγουρα οι ΗΠΑ, ενώ ο Καναδάς και η Δομινικανή Δημοκρατία δίνουν... τελικούς πρόκρισης απέναντι σε Ισπανία και Σερβία, αντίστοιχα. Αν προκριθεί η μία από τις δύο, κλείνουν οι θέσεις για τους Ολυμπιακούς (ΗΠΑ και όποια περάσει), αν προκριθούν και οι δύο, όλα θα κριθούν στην τελική κατάταξη, ενώ αν αποκλειστούν και οι δύο, τότε οι ΗΠΑ πάνε απευθείας στους Αγώνες και η άλλη θέση θα κριθεί στην κατάταξη του 9-16.

Όσον αφορά στην Ευρώπη τίποτα δεν θα κριθεί στα αυριανά ματς.

Αυτό σημαίνει ότι μένουν κενές άλλες τέσσερις θέσεις, οι οποίες θα ξεκαθαρίσουν από τα ΠροΟλυμπιακά τουρνουά το ερχόμενο καλοκαίρι, με την Ελλάδα να είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα κυνηγήσουν μία θέση για το Παρίσι.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball