Εθνική: Τι χάνει με τις απουσίες Σλούκα-Ντόρσεϊ-Καλάθη

Εθνική: Τι χάνει με τις απουσίες Σλούκα-Ντόρσεϊ-Καλάθη

Τι χάνει η Εθνική με τις απουσίες Σλούκα-Ντόρσεϊ-Καλάθη
Η Εθνική ομάδα θα πορευτεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 χωρίς τρεις εν δυνάμει βασικούς παίκτες, οι οποίοι παίζουν σχεδόν στην ίδια θέση και μπορούν να προσφέρουν πολλά και διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι της: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Τάιλερ Ντόρσεϊ. Και πως μία άλλη ακόμη απουσία μπορεί να το διογκώσει ακόμα περισσότερο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 ξεκίνησε πριν καλά καλά γίνει το πρώτο τζάμπολ του στις Φιλιππίνες. Τα νέα για την Εθνική ομάδα δεν είναι χαρμόσυνα. Και το πρώτο κάλεσμα που θέλει να κάνει ο Δημήτρης Ιτούδης έχει μπόλικες απουσίες.

Η πρώτη ήταν αναγκαία, αφού ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν μπορούσε να χωρέσει στην ίδια ομάδα με τον Τόμας Γουόκαπ. Αναγκαίο... κακό οι νατουραλίζε, αλλά μπορεί να αγωνιστεί μόνο ένας.

Και αφού ο Ντόρσεϊ φαίνεται να έχει μιλήσει εδώ και καιρό για το ενδεχόμενο της απουσίας του, ο Ιτούδης διάλεξε τον γκαρντ του Ολυμπιακού.

Οι απουσίες δεν σταματάνε εκεί. Η γαλανόλευκη θα πρέπει να μάθει να παίζει χωρίς τον Κώστα Σλούκα και τον Νικ Καλάθη. Αμφότεροι ενημέρωσαν ότι δεν θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και η Εθνική αναζητεί να καλύψει μία τεράστια... τρύπα (σχεδόν) στην ίδια θέση.

Τόσο ο Σλούκας, όσο και ο Καλάθης είχαν την ικανότητα να παίζουν σε καταστάσεις πικ εν ρολ, μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους φάσεις και όχι μόνο.

Αμφότεροι είναι από τους αρχηγούς της Εθνικής. Διαθέτουν την εμπειρία για να ηγηθούν σε διάφορες καταστάσεις, ενώ αν θέλουμε να μιλήσουμε για τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν στο φινάλε ενός αγώνα, η μπάλα θα περνάει 100% από τα χέρια τους, είτε για να εκτελέσουν, είτε για να δώσουν την τελική πάσα για το κρίσιμο σουτ.

Ο παράγοντας Ντόρσεϊ

Και ο Ντόρσεϊ μπαίνει σε αυτήν την κατηγορία, καθώς ήταν ο άνθρωπος που μπορούσε να δώσει λύσεις από το μακρινό σουτ, ενώ εκείνη η κίνηση με τη σταυρωτή ντρίπλα και την απευθείας εκτέλεση ήταν το σήμα κατατεθέν και δεν μπορεί να τη δώσει ο Γουόκαπ. Φυσικά ο γκαρντ του Ολυμπιακού προσφέρει πολλά περισσότερα στο αμυντικό κομμάτι.

Αυτές οι τρεις απουσίες είναι ήδη σημαντικές επειδή αφορούν το ίδιο κομμάτι της πεντάδας.

Ο παράγοντας Αντετοκούνμπο

Αν σε αυτές προσθέσουμε και κάτι ακόμα, τότε η τριπλή απώλεια θα μεγαλώσει και άλλο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι στην προεπιλογή του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα είναι και στις τελικές του κλήσεις.

Και αυτό εξαρτάται από την αποθεραπεία του Giannis, ο οποίος σε όλες τις εμφανίσεις του στην Κίνα, για την προώθηση των προϊόντων με το όνομά του, φοράει ένα ειδικό καλσόν για να βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος στο πόδι του.

Αν ο Αντετοκούνμπο δεν καταφέρει να είναι στις κλήσεις του Ιτούδη, τότε η Εθνική χάνει όχι μόνο τον ηγέτη της, αλλά τον παίκτη που θα μπορούσε να καλύψει κομμάτια από όσα χάνει η γαλανόλευκη από τις απουσίες Καλάθη-Σλούκα-Ντόρσεϊ.

Ο Giannis το έχει αποδείξει σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί, πως είναι ικανός να κρίνει την εξέλιξη ενός αγώνα, ακόμη και με αρνητικό τρόπο, αν η απόδοσή του δεν είναι δυνατή να βοηθήσει την Εθνική.

Χώρια που είναι ένας παίκτης, ο οποίος πέρα από την εμπειρία του, ο οποίος μπορεί να κρίνει ένα ματς στα... δύσκολα.

@Photo credits: INTIME