Κεμπ: «Θέλω να δω την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι δουλεμένη ομάδα» (vid)

Newsroom
Κεμπ: «Θέλω να δω την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι δουλεμένη ομάδα» (vid)

bet365

Ο Σον Κεμπ σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε ότι θέλει να δει την Εθνική ομάδα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ αναφέρθηκε και στους Σικάγο Μπουλς.

Ο πρώην παίκτης του NBA, Σον Κεμπ, με μακρά καριέρα κατά κύριο λόγο της δεκαετία του 1990 με τη φανέλα των Σιάτλ Σουπερσόνικς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και Ορλάντο Μάτζικ, με 6 παρουσίες σε All Star, μίλησε στην κάμερα της Cosmote.

Ανάμεσα στα όσα αναφέρθηκε στους Σικάγο Μπουλς υποστηρίζοντας ότι ο λόγος που κατακτούσαν τα πρωταθλήματα ήταν ο Ντένις Ρόντμαν ενώ στάθηκε και στην Εθνική ομάδα, λέγοντας μάλιστα ότι θα ήθελε να τη δει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

-Να μιλήσουμε πρώτα, για την επίσκεψη σου στην Ελλάδα.

«Α, ήταν υπέροχα. Ωραίοι άνθρωποι, έμαθα πολλά για τον πολιτισμό σας, πήγα σε νησιά για διακοπές. Παντού ήταν ωραία. Μερικά μου θύμιζαν την Αμερική, άλλα ήταν τελείως διαφορετικά. Θέλω να ξανάρθω μια μέρα».

-Εκτός των άλλων, έπαιξες και εναντίον της Εθνικής Ελλάδας το 1994 στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ.

«Πολύ καλή ομάδα. Και τότε, ακόμα μάθαιναν το μπάσκετ, προφανώς τώρα μετά από 20 χρόνια θα είναι πολύ καλύτερη. Θα ήθελα πολύ να τη δω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί σίγουρα είναι μια δουλεμένη ομάδα. Το ταλέντο πάντα υπήρχε»

-Ο προβληματισμός μας ήταν πώς να σε σταματήσουμε.

«Έμοιαζε αδύνατο Ήταν αδύνατο, ειδικά σε εκείνο το μπάσκετ. Τώρα, που όλοι έχουν γίνει λίγο πιο δυνατοί, οι ισορροπίες είναι καλύτερες. Είσαι μια εμβληματική μορφή των 90’ς και μόλις σε είδαμε θέλαμε να σου μιλήσουμε για εκείνη την εποχή»

-Θεωρείς ότι ήταν λίγο άδικο που έμεινες στην ιστορία σαν ένας παίκτης που κάρφωνε εντυπωσιακά, ενώ έκανες περισσότερα πράγματα στο γήπεδο;

«Συμφωνώ απόλυτα. Όταν αναφέρεται το όνομά μου, όλοι θυμούνται τα καρφώματα μου. Ωστόσο το παιχνίδι μου ήταν ολ-αράουντ. Έκανα πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο και κυρίως ήθελα να βελτιώνω τους συμπαίκτες μου. Αυτός ήταν πάντα ο στόχος μου».

-Νοσταλγείς το Σιάτλ και τους Σουπερσόνικς, όπως άλλωστε πολύς κόσμος;

«Οπωσδήποτε. Κάποια στιγμή θα πάρουμε πίσω την ομάδα. Κι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα Μια ομάδα θα δημιουργηθεί στο Λας Βέγκας κι άλλη μία στο Σιάτλ»

-Θα έχεις κι εσύ ανάμιξη;

«Ναι, σίγουρα. Έχω ήδη οργανώσει μια μεγάλη βάση φιλάθλων, θερμούς υποστηρικτές της επιστροφής της ομάδας στο Σιάτλ»

-Ποιο νομίζεις ότι είναι το χαϊλάιτ της καριέρας σου;

«Θα έλεγα γενικά το ότι έπαιξα στο ΝΒΑ, αλλά θα πρόσθετα καιτην αθλητικότητα που με χαρακτήρισε σε όλη τη διαδρομή μου»

-Τι θυμάσαι από την εμπειρία σου στους τελικούς με τους Σικάγο Μπουλς του Τζόρνταν, του Πίπεν και του Ρόντμαν; Πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να έχετε μια καλύτερη τύχη και να κερδίζατε το πρωτάθλημα;

«Οι αναμνήσεις είναι πολλές. Είχα σπουδαία σειρά τελικών με τους Μπούλς το 1996 ο Τζόρνταν, όμως, ήταν ένα φαινόμενο. Όμως για πάρεις το πρωτάθλημα, έπρεπε να κερδίσεις και τον Ντένις Ρόντμαν, που δούλευε απίστευτα και ήταν ανίκητος. Ο λόγος που οι Μπουλς κατακτούσαν το πρωτάθλημα ήταν ο Ρόντμαν»

-Απολάμβανες τις μάχες μεταξύ σας;

«Τις μάχες ναι, τις απολάμβανα. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, όχι».

-Μετανιώνεις που πήγες στο Κλίβελαντ;

«Ναι, οπωσδήποτε. Όταν θες να πας σε μεγαλύτερες ομάδες, συνήθως χάνεις και πολλά πράγματα. Αυτό συνέβη στο Κλίβελαντ»

-Θυμάμαι πολλά από τα καρφώματα σου. Ποιο νομίζεις ότι είναι το καλύτερο σου; Ίσως εκείνο εναντίον του Κρις Γκάτλιν;

«Πολλοί λένε ότι το καλύτερο ήταν το Blister (εναντίον του Άστον Λίστερ), αλλά κι εγώ συμφωνώ για αυτό κόντρα στον Γκάτλιν.Ξέρεις γιατί; Μετά το κάρφωμα ήρθε να μου σφίξει το χέρι! Α, ναι, ναι»!

 

Τελευταία Νέα