Προμηθέας: Νίκη στο Μονακό κι έφυγε για Top-16!

Προμηθέας: Νίκη στο Μονακό κι έφυγε για Top-16!

Προμηθέας: Νίκη στο Μονακό κι έφυγε για Top-16!
Το αήττητο εκτός έδρας σερί του Προμηθέα στο EuroCup δοκιμάζεται απόψε (13/11, 20:45) στο Stade Louis II και το gazzetta.gr γράφει για την αναμέτρηση των Πατρινών με τη Μονακό και τα δεδομένα πρόκρισης.

Έπειτα από την ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Προμηθέας στρέφεται στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Έτσι, λοιπόν το καλεντάρι της 7ης αγωνιστικής στο EuroCup έστειλε στους Πατρινούς στο Μονακό και σε περίπτωση νίκης επί των Μονεγάσκων, η ομάδα του Μάκη Γιατρά προκρίνεται αυτομάτως στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης!

Ακόμα πάντως και σε περίπτωση ήττας, ο Προμηθέας περνάει στο Top-16 εφόσον η Μακάμπι Ρισόν ηττηθεί στην έδρα της από τη Βίρτους διότι θα υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, έχοντας το 2/2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Η Μονακό είναι αήττητη στο Stade Louis II, επικρατώντας της Ανδόρας και της Ουλμ ενώ ο Προμηθέας έχει ρεκόρ 3-0 μακριά από το «Δ. Τόφαλος», πανηγυρίζοντας ισάριθμες νίκες επί των Μακάμπι Ρισόν, Ουλμ και Ανδόρας. Παρεμπιπτόντως, η μοναδική ήττα των Πατρινών φέτος στο EuroCup ήλθε στην έδρα τους από τη… Μονακό αφού οι Μονεγάσκοι επικράτησαν με σκορ 74-77 για τη 2η αγωνιστική, έχοντας ως κορυφαίο σκόρερ τον Ντίλαν Ένις (19π.) ο οποίος πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην ισπανική Σαραγόσα.

Ο Προμηθέας ταξίδεψε στο Πριγκιπάτο του Μονακό με τη ψυχολογία στα ύψη μετά από την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Λάνγκστον Χολ ο οποίος ηγείται των Πατρινών στο EuroCup με 12 πόντους και 6.7 ασίστ (4ος στη διοργάνωση). Απέναντι του θα βρει τον Άντονι Κλέμονς, ο οποίος μετράει 11.3 πόντους και 2.8 κλεψίματα μ.ό., αποτελώντας το πιο… ιντριγκαδόρικο matchup του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι του Σάσα Ομπράντοβιτς παρουσιάζουν εξαιρετική αμυντική συνέπεια στο γήπεδο τους, αφού δέχονται μόλις 65.5 πόντους μ.ό. Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας κάνει μόνο 10.3 λάθη ανά αγώνα, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα στο EuroCup!

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Group A
Ουλμ – Ανδόρα 87-99
19:30 Μακάμπι Ρισόν – Βίρτους Μπολόνια
20:45 Μονακό - Προμηθέας

Κατάταξη
1. Προμηθέας Πατρών 5-1
2. Βίρτους Μπολόνια 5-1
3. Ανδόρα 4-3
4. Μονακό 3-3
5. Μακάμπι Ρισόν 1-5
6. Ουλμ 1-6