Χολ: «Τώρα πια δεν αμφιβάλω ότι θα παίξουμε στην EuroLeague»!

Χολ: «Τώρα πια δεν αμφιβάλω ότι θα παίξουμε στην EuroLeague»!
Ο Λάνγκστον Χολ παραδέχεται στo gazzetta.gr ότι η νίκη επί του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα και μιλάει για το μπλοκ στον Καλάθη, το τελευταίο σουτ του Τζόνσον και τον στόχο του Προμηθέα να παίξει στην EuroLeague ως το 2023!

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επί του Παναθηναϊκού ήταν η τελευταία σημείωση σε ό,τι έχει να κάνει με τον Προμηθέα και τις μαζεμένες υπερβάσεις επιτυχίες που μετράει τους τελευταίους μήνες όπως η συμμετοχή στους τελικούς της Basket League και η τεράστια νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια, βάζοντας στην εξίσωση την οργάνωση, το πλάνο, το μεράκι και τους ξεκάθαρους ρόλους.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά συμπλήρωσε το καρέ των ημιτελικών και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Λάνγκστον Χολ (15π.), ο οποίος τα έβαλε με όλη την άμυνα των πράσινων για το 81-79 κι εν συνεχεία έκοψε τον Νικ Καλάθη σε προσπάθεια για τρίποντο! Ο Αμερικανός γκαρντ περιέγραψε στο gazzetta.gr τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα στο «Δ. Τόφαλος», τα συναισθήματα του όταν η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Τζόνσον και την επόμενη μέρα των Πατρινών.

Κατ' αρχάς, με τι θα μπορούσες να συγκρίνεις αυτή τη νίκη;
«Δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα! Όταν έχεις απέναντι σου μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό που παίζει στην EuroLeague κι έχεις την ευκαιρία να τον αποκλείσεις, είναι κάτι πραγματικά σπουδαίο και ξεχωριστό! Ειδικά, μάλιστα από τη στιγμή που έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία του Προμηθέα».

Πιστέψατε εξ αρχής ότι μπορείτε να νικήσετε τον Παναθηναϊκό ή προέκυψε στην πορεία του αγώνα;
«Σίγουρα! Τους αντιμετωπίσαμε στην preseason, δίχως τον Καλάθη και τον Παπαπέτρου σε ένα "κλειστό" παιχνίδι που κρίθηκε στους 2-3 πόντους. Είχαμε την αυτοπεποίθηση, ξέραμε ότι μπορούμε να βγούμε εκεί έξω και να τους κοντράρουμε! Μια κατοχή κάθε φορά, χωρίς να είμαστε νευρικοί ή φοβισμένοι. Δεν μας άγχωσε τίποτα»!

Τι σκέφτηκες βλέποντας τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει από το -13;
«Ήταν πολύ δύσκολο... Έπρεπε να μείνουμε ενωμένοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε».

Μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι μπορούσες να κρίνεις παιχνίδι με... τάπα;
«Ο Καλάθης είχε πετύχει δυο μεγάλα τρίποντα προηγουμένως. Φτάσαμε σε παιχνίδι δυο πόντων και δεν έπρεπε να δεχτούμε τρίποντο από τον ίδιο παίκτη... Με δυο πόντους το ματς πήγαινε στην παράταση, με τρεις χάναμε... Κάναμε τις αλλαγές στα πικ-εν-ρολ, βρέθηκα πάνω του, πίεσα όσο μπορούσα και τα κατάφερα! Όχι στο σπίτι μου, όχι σήμερα (γέλια)»!

Τι σκέφτηκες βλέποντας την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Τζόνσον;
«Εκείνη τη στιγμή πέρασαν όλα από το κεφάλι μου! Έκανε το πλάγιο βήμα, προσπάθησα να τον προλάβω όμως σηκώθηκε για τρίποντα και εκείνα τα δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσει η μπάλα στο καλάθι βλέπεις τα πάντα σε αργή κίνηση. Το έχασε και το συναίσθημα ήταν... τέλειο! Έλεγα από μέσα μου "Θεέ μου, μην μπει"! Αν έμπαινε, θα ήταν η χειρότερη ήττα».

Τελικά ο Προμηθέας ήταν πολύ καλός ή ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός;
«Δεν μπορώ να πω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν κακός ή ότι εμείς ήμασταν σούπερ! Απλώς ήταν η μέρα μας. Παίξαμε μαζί, μείναμε ενωμένοι, ανταποκριθήκαμε με τον σωστό τρόπο και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες»!

Ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα, ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει πει στο παρελθόν ότι θέλει να δει την ομάδα του στην EuroLeague ως το 2023...
«Το λέει συνέχεια! Πριν από δυο χρόνια είχε πει ότι κάποια στιγμή θα παίξουμε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Όλοι έλεγαν "ναι, ΟΚ. Θα δούμε" όμως τα καταφέραμε. Έγινε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχε στο μυαλό του αλλά το πετύχαμε! Μετά άρχισε να μιλάει για την EuroLeague! Δεν αμφιβάλω πια! Θα γίνει κάποια στιγμή».

Πως είναι η σχέση σου με τον Μάκη Γιατρά;
«Ο κόουτς παθιάζεται και μας αγαπάει! Μας λέει πάντα να παλεύουμε, μας φτιάχνει τη ψυχολογία κι έτσι μπαίνουμε κάθε φορά στο γήπεδο χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιον έχουμε απέναντι μας! Δεν τον νοιάζει αν χάνουμε, το μόνο που θέλει είναι να παίζουμε με τον σωστό τρόπο! Ξέρουμε ότι αν δεν το κάνουμε, ο Μάκης θα... τρελαθεί! Σε κάθε περίπτωση, μάς δίνει αυτοπεποίθηση».

Με δεδομένο ότι ο Προμηθέας έφτασε πέρσι ως τους τελικούς, τι θα θεωρήσεις φέτος ως επιτυχία;
«Προφανώς, στόχος μας είναι να κάνουμε το repeat και να παίξουμε ξανά στους τελικούς. Υπάρχει ταλέντο, υπάρχει καλό ρόστερ και διοίκηση για να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Ο ουρανός είναι το όριο».

Πλέον θα έχεις την ευκαιρία να διεκδικήσεις έναν τίτλο με πιο ρεαλιστικές πιθανότητες...
«Θα είναι σίγουρα ξεχωριστό. Πέρσι ο Παναθηναϊκός μάς απέκλεισε στα προημιτελικά, φέτος τους κερδίσαμε και κάναμε το μεγάλο βήμα. Θα έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε για έναν τίτλο με πιο ρεαλιστικές πιθανότητες. Δεν σημαίνει ότι επειδή αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό θα κερδίσουμε και το Κύπελλο. Πρέπει να μείνουμε σοβαροί ως το τέλος».

Ποια ήταν η τελευταία κουβέντα του κόουτς πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό;
«Απλώς να το απολαύσουμε! "Βγείτε στο γήπεδο και απολαύστε το". Δεν βάζει πίεση ότι πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι υποχρεωτικά... Απλώς, να περνάμε καλά. Αν παίζουμε άμυνα και είμαστε σωστοί στην επίθεση, θα έρθουν κι άλλα καλά αποτελέσματα».