Ο Πιτίνο «χτίζει» τη front line και της... Εθνικής!

Ο Πιτίνο «χτίζει» τη front line και της... Εθνικής!

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Ο Πιτίνο «χτίζει» τη front line και της... Εθνικής!

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα στέκεται στους Παπαγιάννη και Μήτογλου, τους οποίους ο Ρικ Πιτίνο εκτοξεύει στο επόμενο επίπεδο και υπογραμμίζει ότι υπήρχε στο μυαλό των παικτών η... εκδίκηση για τον αποκλεισμό!

Με όλον τον σεβασμό στον Προμηθέα Πάτρας και στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει (αγωνιστικά και οικονομικά) ώστε να πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και 100 φορές να έπαιζαν ξανά τον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, θα έχαναν τις... 101. Απλά οι «πράσινοι» είχαν βρεθεί σε κάκιστη μέρα, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν σεληνιασμένοι και κάπως έτσι έγινε η μεγάλη έκπληξη στο κύπελλο Ελλάδας.

Μπορεί ο Ρικ Πιτίνο να είπε μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος ότι δεν ήταν «εκδίκηση» για εκείνη την ήττα αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν ήταν εκείνος στον πάγκο της ομάδας αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης. Οπότε ήταν και... παραήταν εκδίκηση και αυτό φάνηκε εμμέσως πλην σαφώς και από τα λόγια του Γιώργου Παπαγιάννη μετά το τέλος: «Το είχαμε σημειώσει όλοι αυτό το ματς. Το να χάνει ο Παναθηναϊκός ένα κύπελλο είναι σπάνιο» είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ και αν λάβουμε υπόψιν μας την δική του εμφάνιση, ίσως να ήταν εκείνος που τη... ζητούσε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

O 22χρονος σέντερ όχι μόνο έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές αλλά υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο δείχνει έτοιμος για την πολυαναμενόμενη... εκτόξευση. Όχι μόνο εκείνος, αλλά και ο Ντίνος Μήτογλου. Από τη στιγμή που ο Αμερικανός προπονητής ανέλαβε και πάλι τους «πράσινους» είναι ολοφάνερο ότι έχει «ρίξει» πολλή δουλειά και αμέτρητα εντατικά μαθήματα στους δύο ψηλούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αποτελούν και το μέλλον της Εθνικής ομάδας!

Ποιος είναι προπονητής στην γαλανόλευκη; Bingo! Ο Πιτίνο όχι μόνο δουλεύει για το «παρόν» του «τριφυλλιού» ώστε να διορθώσει τα κακώς κείμενα μέσα στη ρακέτα, αλλά όπως φαίνεται κοιτάζει και το... μέλλον. Τόσο του Παναθηναϊκού όσο φυσικά και της Εθνικής ομάδας αφού τους (προ)ετοιμάζει για να «γεμίσουν» και την ελληνική ρακέτα.

Σίγουρα μέσα από 1-2 ματς κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με σιγουριά. Όμως αυτό που μπορεί να πει με σιγουριά έχει να κάνει με την σταδιακή και συνεχόμενη βελτίωση που παρουσιάζουν οι δύο παίκτες την φετινή σεζόν. Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει βαλθεί να... κλείσει στόματα και να «χαλάσει» ...πληκτρολόγια στους απανταχού «προπονητές» της εξέδρας και των social media. Ακόμα και μετά τα ματς που δεν ήταν καλός, έγραφα και ξαναέγραφα ότι είναι λάθος και άδικο να του ασκείται τόσο σκληρή κριτική. Δουλεύει. Και δουλεύει πολύ. Κάποια στιγμή θα βγει η δουλειά που κάνει και στο παρκέ. Θα ξανακάνει άσχημο ματς. Μπορεί και στο επόμενο. Όμως βρίσκεται σε μια σταδιακή άνοδο και σε μια συνεχόμενη αγωνιστική πρόοδο. Μην ξεχνάτε: Είναι μόλις 22 ετών και αγωνίζεται σε μια θέση που χρειάζεται χρόνο ώστε να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο. Λίγο υπομονή. Και φυσικά δεν χρειάστηκε το ματς στην Πάτρα για να τα πούμε αυτά τα πράγματα.

Ο Παπαγιάννης έχει 21/26 δίποντα στα τρία τελευταία ματς

Στα τρία τελευταία παιχνίδια την εβδομάδα που μας πέρασε (με Μπάγερν, Ζάλγκιρις και Προμηθέα), ο Παπαγιάννης έχει 14,7 πόντους κατά μέσο όρο με 21/26 δίποντα (80,7%), 6,7 ριμπάουντ και 1,7 τάπες ανά 22,7 λεπτά συμμετοχής. Και συνεχίζει να ανεβαίνει. Αν και εφόσον καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και να παίζει ως σέντερ που να αποτελεί φόβητρο για τους αντίπαλους παίκτες, τότε ο Πιτίνο θα έχει τραβήξει «άσο» από το μανίκι και θα δικαιωθεί πανηγυρικά όταν έλεγε ότι «θα το λύσουμε το πρόβλημα στη frontline εκ των έσω». Μετά ποιος, να του πει, τι;

Ότι ισχύει για τον Παπαγιάννη, ισχύει και για τον Μήτογλου. Έχει δουλέψει πολύ με το σώμα του ο Ντίνος, έχει δυναμώσει, δεν φοβάται να μπει δυνατά στις φάσεις, θα διεκδικήσει όλες τις χαμένες μπάλες, ενώ έχει βελτιώσει σημαντικά και το timing στα ριμπάουντ! Και εκείνος από τη πλευρά του διανύει περίοδο φόρμας με αποτέλεσμα να έχει «κερδίσει» με το σπαθί του θέση στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού, δίπλα από τον Γιώργο Παπαγιάννη. Φυσικά έχει να επιδείξει το φοβερό του ματς στην Μόσχα, αλλά αν βάλουμε κάτω τα ματς του Παναθηναϊκού το τελευταίο 20ήμερο, έχει κατά μέσο όρο 14,5 πόντους στην ΕΚΟ Basket League και 10,7 ριμπάουντ σε τέσσερα ματς, ενώ αντίστοιχα στην EuroLeague μετράει 12 πόντους και 5,6 ριμπάουντ ανά 20 λεπτά στο παρκέ. Μόνο στο τελευταίο ματς με την Ζάλγκιρις δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ (7:35) με αποτέλεσμα να πέσουν και οι μέσοι όροι του. Όμως διαφωνείτε ότι πρόκειται για έναν από τους παίκτες-κλειδιά των «πρασίνων», τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση;

Προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι έχουν αρχίσει να παίζουν και αρκετή ώρα μαζί συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον. Σιγά-σιγά μαθαίνει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, αποκτούν χημεία και μετά το τέλος της σεζόν θα θελήσουν να την «βγάλουν» και στο Προολυμπιακό τουρνουά με τη φανέλα της Εθνικής. Κοινός παρονομαστής; Ο Ρικ Πιτίνο. Δεν ξέρω για πόσα χρόνια θα κοοουτσάρει ακόμα τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα, αλλά η παρουσία του Hall Of Famer αποτελεί πολυτέλεια για το ελληνικό μπάσκετ. Και όπως δείχνει, δεν θα αφήσει έργο και κληρονομιά μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην «επίσημη αγαπημένη» των Ελλήνων φιλάθλων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...