ΑΕΚ - Λαρεντζάκης: Το παρασκήνιο του «χωρισμού»

ΑΕΚ - Λαρεντζάκης: Το παρασκήνιο του «χωρισμού»

ΑΕΚ - Λαρεντζάκης: Το παρασκήνιο του «χωρισμού»

bet365

Μπορεί όλα να έδειχναν πως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα παραμείνει στην ΑΕΚ, ωστόσο τα πάντα άλλαξαν το βράδυ της Τετάρτης.

Ο 25χρονος γκαρντ είχε ακόμα ένα χρόνο στο συμβόλαιό του να εκτίσει, καθώς το 2016 υπέγραψε στους «κιτρινόμαυρους» για τέσσερα χρόνια.

Με το τέλος της σεζόν 2018-19, ο διεθνής παίκτης είχε εκδηλώσει μεν τάσεις φυγής, ωστόσο δεν ήταν απόλυτα αρνητικός στο να συνεχίσει στην ομάδα. Η έλευση του νέου κόουτς, Ηλία Παπαθεοδώρου, έφερε μια καθυστέρηση στις συζητήσεις μεταξύ τους, όσον αφορά τα πλάνα για την νέα σεζόν.

Όταν οι δυο τους, όμως, μίλησαν, φάνηκε σε πρώτη φάση πως θα πορεύονταν μαζί. Στο μεταξύ, η ΑΕΚ είχε ήδη «πιέσει» τρεις φορές για να κάνει επέκταση συμβολαίου στον παίκτη, πριν καν ακόμα τελειώσει η σεζόν, δείχνοντάς του πως θέλει να τον κρατήσει. Επίσης, σε περίπτωση που έφευγε τελικά το επόμενο καλοκαίρι ο παίκτης, η ομάδα θα είχε εξασφαλισμένο ένα ποσό στα ταμεία της, από το σχετικό buy out που θα υπήρχε.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Λαρεντζάκης θα συνέχιζε κανονικά και η ΑΕΚ δεν θα κινούταν για παίκτη (είχε ακουστεί το όνομα του Μποχωρίδη), ήρθε η ανατροπή το βράδυ της Τετάρτης. Κι αυτό, διότι υπήρξε νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, από την οποία δεν μπόρεσε να βρεθεί τελικά η «χρυσή τομή». Έτσι, συμφωνήθηκε από κοινού να «χωρίσουν» οι δρόμοι τους, κάτι που θεωρήθηκε καλύτερο και για τις δύο πλευρές, καθώς κανείς δεν θα έμενε δυσαρεστημένος στο τέλος της ημέρας.

Ο παίκτης μπορεί να βρει ομάδα στην Ευρώπη (έχει ενδιαφέρον από ομάδες EuroCup και BCL, αλλά στο μυαλό του προέχει η Εθνική), αλλά σε περίπτωση που συνεχίσει στην Ελλάδα, η ενδιαφερόμενη ομάδα πρέπει να καταβάλλει ένα buy out της τάξεως των 100.000 ευρώ. Επίσης, ο Λαρεντζάκης αποχώρησε, «χαρίζοντας» στην ομάδα τις οφειλές που υπήρχαν στο πρόσωπό του, οι οποίες έφταναν περίπου τις 80.000 ευρώ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα