#RickPitinoStay

#RickPitinoStay

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
#RickPitinoStay

bet365

O Γιώργος Κούβαρης αφήνει σε δεύτερη μοίρα τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ απέναντι στον Προμηθέα με την οποία «αγκάλιασε» το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και στέκεται στις δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο βάζοντας στο τραπέζι και μια... διαφορετική απορία.

Θυμάστε τον ντόρο που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια με το hashtag #ΝΒΑVote προκειμένου να πάρει μέρος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο All Star Game του Λος Άντζελες και να είναι και πενταδάτος; Ε, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος στα social media με το hashtag #RickPitinoStay.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος φίλος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για να δώσει... αγώνα παραμονής του Ρικ Πιτίνο. Εντάξει, σίγουρα θα έχει έναν λόγο παραπάνω (και δύο και τρεις μην σας πω) για να βλέπει τον Hall Of Famer στην άκρη του πάγκου της ομάδας του, αλλά θεωρώ ότι και όλοι όσοι αγαπάνε τον αθλητισμό γενικότερα και το μπάσκετ ειδικότερα, καταλαβαίνουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποτελεί πραγματικό κόσμημα των ελληνικών παρκέ.

Όχι μόνο για τις αδιαμφισβήτητες και δεδομένες γνώσεις του για το μπάσκετ, αλλά και τα τα όσα πρεσβεύει και μεταδίδει και έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Εκτός του ότι διαφημίζει τη χώρα μας όπου βρεθεί και όπου σταθεί, εκτός του ότι ξέρει να αναμορφώνει ομάδες και να τους δίνει τον δικό του χαρακτήρα όπως έκανε φέτος στον Παναθηναϊκό, ίσως και να μπορεί να αλλάξει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ! Φυσικά προς το καλύτερο και σε αντιδιαστολή με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες...

Μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα κάτι λιγότερο από έξι μήνες, αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα φρόντισε να μάθει πράγματα, αλλά και να μας μάθει πράγματα. Αν και εξ Αμερικής ορμώμενος, αν και δεν είχε ακούσει ποτέ στη ζωή του τις λέξεις Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, πλέον ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ο ένας για τον άλλον. Ότι πρόκειται για το αλατοπίπερο του ελληνικού αθλητισμού. Με τα υπέρ και τα κατά αυτής της κόντρας.

Δεν κρύφτηκε και ούτε κράτησε τη γνώμη του για εκείνον. Αφού όπως πολύ σωστά είπε ότι ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο λάθος που αποχώρησε στο ημίχρονο του ημιτελικού κυπέλλου και ότι έπρεπε να παλέψει και να λύσει το πρόβλημα μετά το τέλος της σεζόν, στάθηκε στον επικείμενο υποβιβασμό των «ερυθρολεύκων» στην Α2 υποστηρίζοντας ότι όλες οι ομάδες χρειάζονται την παρουσία του στην μεγάλη κατηγορία, όπως την χρειάζεται και ο Παναθηναϊκός.

Τι θα γίνει στο τέλος με τον Ολυμπιακό δεν με απασχολεί. Όμως βλέποντας τις δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο στην κρατική τηλεόραση, μου ήρθε αστραπιαία ένα ερώτημα, το οποίο και παρέθεσα στο γραφείο: «Φαντάζεστε στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του να ζητήσει ως όρο και την παρουσία του Ολυμπιακού στην Basket League;» Φυσικά δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο από τη πλευρά του, αλλά ήθελα να δείξω πόσο πολύ έχει μπει στο «πετσί» του ρόλου του και πόσο πολύ έχει καταλάβει που βρίσκεται. Και όπως είχε πει και στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο gazzetta το θέμα δεν είναι οικονομικό προκειμένου να παραμείνει στην ομάδα...

Ακούω συχνά για παίκτες που έρχονται, για προτάσεις, για συζητήσεις, αλλά τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον Ρικ Πιτίνο. Αυτός θα είναι η «βόμβα» του καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ρόστερ που εκείνος θα επιλέξει. Εδώ κατάφερε να «χτίσει» από την αρχή τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία μιας ομάδας χωρίς να γνωρίζει κανέναν παίκτη και χωρίς να είναι στημένη στα δικά του μέτρα και σταθμά.

Πιστεύει κανείς ότι δεν θα υπάρχει τυφλή εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ παίκτη και αν επιλέξει; Και αυτό είναι και το πιο βασικό απ' όλα. Η ομάδα πρέπει να ξεκινάει από τον προπονητή. Και για πρώτη φορά μετά την παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, υπάρχει ένας προπονητής στον Παναθηναϊκό που έχει κερδίσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ την εμπιστοσύνη του δύσκολου και απαιτητικού κόσμου των «πρασίνων». Και αυτό είναι κάτι που πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε στο μέλλον. Ίσως μόνο στην περίπτωση του Σάρας (στον οποίο όπως έχω ξαναγράψει τρέφω τεράστιο σεβασμό και αδυναμία) που θα έχει πίστωση χρόνου λόγω της λατρείας που του τρέφει ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

Ο Πιτίνο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων όπως επίσης και την παραδοχή των αντιπάλων, όχι μόνο για το μπάσκετ που διδάσκει και τα όσα «βγάζει» η ομάδα μέσα στο παρκέ αλλά και για την σεβάσμια προσωπικότητά του. Και ξέρετε. Είναι πολύ σημαντικό, αν όχι το πιο σημαντικό, οι παίκτες να παίζουν και για τον προπονητή τους.

Και κάτι ακόμα: Θυμάστε εσείς άλλον προπονητή να έχει φωνάξει και να έχει διαμαρτυρηθεί σε διαιτητές και μετά το τέλος του αγώνα, είτε έχει χάσει είτε έχει κερδίσει, να πάει και να τους ζητήσει συγνώμη; Εκείνος το έκανε επειδή «όταν λες πως είσαι λάθος, νιώθεις πάντα καλύτερα με τον εαυτό σου».

Αν μη τι άλλο δίπλα στον Ρικ Πιτίνο όλοι μπορούν να γίνουν σοφότεροι. Να μάθουν πράγματα. Άλλωστε και ο ίδιος έχει πει ότι ακόμα και τώρα μαθαίνει.

#RickPitinoStay

ΥΓ: Πολλά μπράβο στον Προμηθέα Πάτρας, στους ανθρώπους της ομάδας για την εξαιρετική οργάνωση και φυσικά στον κόσμο που γέμισε το γήπεδο στον 2ο τελικό.

ΥΓ2: Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, παρά το γεγονός ότι ο Προμηθέας πάλεψε το ματς και έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό.

ΥΓ3: Δεν ξέρω αν το πρόβλημα ήταν μόνο οικονομικό για να γεμίσει το ΟΑΚΑ αλλά από τη στιγμή που η γενική είσοδος ορίστηκε στο ένα ευρώ έγινε sold out μέσα σε 24 ώρες!

ΥΓ4: Ο Νικ Καλάθης έχει στα playoffs πέντε double-double με 14,4 πόντους κατά μέσο όρο και 12,2 ασίστ! Βέβαια το στατιστικό που ξεχώρισε στα πέντε ματς με Περιστέρι και Προμηθέα είναι το 51% στα τρίποντα με 14/27 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...