Άρης: Η εβδομάδα που έγινε “talk of the country”!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Άρης: Η εβδομάδα που έγινε “talk of the country”!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον απολογισμό της 18ης αγωνιστικής στην Stoiximan Basket League, «υποκλίνεται» στους συντελεστές της αγωνιστικής μεταμόρφωσης και της οικονομικής εξυγίανσης του «αυτοκράτορα» και «ανατριχιάζει» βλέποντας το Αλεξάνδρειο να θυμίζει... δεκαετία του 80'!

Το ότι μεσημέρι Κυριακής και μετά το μεσημεριανό με φίλους, κοίταζα συνεχώς το ρολόι και βιαζόμουν να γυρίσω σπίτι για να μην χάσω το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ (ούτε λόγος φυσικά να κάτσω για καφέ ή παγωτό και να δω το δεύτερο ημίχρονο), με έκανε να θυμηθώ τα εφηβικά μου χρόνια!

Όταν ήμουν μαθητής γυμνασίου και τις Πέμπτες είχα φροντιστήριο αγγλικά, με αποτέλεσμα αμέσως μετά το τέλος, να τρέχω "φουλάρα" στο σπίτι, για να προλάβω το τζάμπολ των αγώνων του «αυτοκράτορα» στο Κύπελλο Πρωταθλητριών!

Η παραπάνω προσωπική μου μαρτυρία αποτελεί μία πολύ μικρή απόδειξη της απήχησης που έχει η εφετινή εκπληκτική πορεία του Άρη, ειδικότερα στην γενιά των συνομηλίκων μου, που μεγάλωσαν με τις επιτυχίες εκείνης της απίστευτης ομάδας (με Γκάλη, Γιαννάκη, Φιλίππου, Σούμποτιτς και τα υπόλοιπα παιδιά, υπό τις οδηγίες του αείμνηστου Γιάννη Ιωαννίδη), με την οποία ταυτίστηκε σύσσωμη η ελληνική κοινωνία.

Το πιο εντυπωσιακό απ' όλα όσα έχουν καταφέρει φέτος οι «κιτρινόμαυροι», όμως (συνδετικός κρίκος του παρελθόντος με το παρόν, είναι ο Μιχάλης Ρωμανίδης), είναι ότι έχουν δημιουργήσει μία πολύ μαχητική ομάδα, η οποία παλεύει όλα τα παιχνίδια, κάνει αισθητή την παρουσία της, είτε νικάει, είτε χάνει, είτε κερδίζει, έχει κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων και έχει ενώσει όλες τις γενιές των φίλων της ομάδας.

Οι εικόνες του γεμάτου “Nick Galis Hall”, με τον “γκάνγκστερ” ενίοτε παρόντα στην εξέδρα, με τα χαρτάκια να κρύβουν το οπτικό πεδίο όπως σχεδόν 40 χρόνια πριν και με άντρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών να έχουν γίνει ένα και αγκαλιασμένοι να τραγουδούν για την αγαπημένη τους ομάδα, δεν γίνεται να μη συγκινήσουν και να προκαλέσουν αθλητική ανατριχίλα στον μέσο μπασκετόφιλο!

Αγωνιστικά, το ντέρμπι δεν έδρεψε δάφνες ποιότητας με τους γηπεδούχους να επιβάλλουν την αμυντική τους σκληράδα στο 2ο μέρος (15 κλεψίματα!) και με μεγάλο πρωταγωνιστή ένα πολύ πολύ πληθωρικό forward, όπως ο Ρόνι Χαρέλ (21π., 6ρ. & 7κλ. με 4/9 τριπ.) και να φτάνουν δίκαια στην νίκη (77-63), υπερκαλύπτοντας και το -6 του πρώτου αγώνα.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (δεν είναι απλά προπονητής, αλλά ένας σύγχρονος μπασκετάνθρωπος που ασχολείται με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος) έφτασε στις 4 διαδοχικές νίκες και εδραιώθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο της κέρδος ήταν ότι μέσα σε 15 μέρες (νίκησε διαδοχικά Κολοσσό εντός, Ουλμ και Παναθηναϊκό εκτός και Τρέντο και ΠΑΟΚ εντός), ανάγκασε όλη την μπασκετική Ελλάδα να ασχοληθεί μαζί της και να ξοδέψει από ελάχιστο έως πολύ χρόνο για να διαβάσει ή να παρακολουθήσει τα κατορθώματά της.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, την ίδια ώρα που η διοίκηση Ρουσιαμάνη έχει νοικοκυρέψει πλήρως τον μεγάλο βραχνά των χρεών προς τρίτους (μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχει μηδενιστεί) και το Δημόσιο (έχει κατέβει αισθητά) και συνδυάζει την αγωνιστική επιτυχία με την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου (χάρη στην τήρηση των διακανονισμών και τα κέρδη που είχε η ΚΑΕ πέρυσι και θα έχει και φέτος).

Η εικόνα του ΠΑΟΚ (8-10) έδειξε ότι αν την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε ένα βήμα μπροστά, αυτό συνέβη κατά κύριο λόγο επειδή είχε απέναντί του την πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος (Απόλλων) και γι’ αυτό ίσως είχε την μεγαλύτερη παραγωγικότητα των δύο τελευταίων μηνών!

Στο Αλεξάνδρειο και κόντρα στον σκληροτράχηλο αμυντικά Άρη, ο «δικέφαλος του Βορρά» (ΜακΝις 20π. & 2ρ. με 9/9 σουτ) παρουσίασε και πάλι τεράστια παραγωγική αδυναμία (2η χειρότερη επίθεση της λίγκας με μ.ο. 72,2π.) κι έκανε 18 λάθη, με αποτέλεσμα να μείνει κάτω από τους 70 πόντους για 4η φορά στα 5 τελευταία παιχνίδια.

Δεν ξέρω πόση βελτίωση περιμένει ο Φώτης Τακιανός από τους παίκτες του στο Final 8 του Κυπέλλου, το μόνο σίγουρο είναι ότι η εφετινή πορεία της ομάδας απέχει παρασάγγες από την περυσινή εικόνα και αυτό δύσκολα μπορεί να αναστραφεί.

Παναθηναϊκός: Καλύτερα δεν γινόταν!

Στα Άνω Λιόσια, ο Παναθηναϊκός (17-1) χρειάστηκε ένα 6λεπτο ολοκληρωτικού μπάσκετ στο πρώτο μέρος κι ένα 8λεπτο καλής απόδοσης στην 3η περίοδο, για να επιστρέψει στις νίκες (89-69) στο πρωτάθλημα και να δείξει στην ΑΕΚ (7-11) ότι η τύχη της στον προημιτελικό του Κυπέλλου στηρίζεται μόνο σε ένα θαύμα!

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» (Καλαϊτζάκης 9π. με 4/5 σουτ σε 16) σκόραραν όπως και όποτε ήθελαν κι έτρεξαν ένα σερί 4-23 (στην διάρκεια του οποίου οι γηπεδούχοι είχαν 2/9 σουτ και 3 λάθη), φτάνοντας την διαφορά μέχρι και το +16 (26-42 στο 17’).

Η πρόσκαιρη αντίδραση της «Ένωσης» που πλησίασε στις δύο κατοχές (48-54 στο 23’), ήταν αποτέλεσμα περισσότερο της αμυντικής χαλάρωσης του «τριφυλλιού» και λιγότερο της ποιότητας των «κιτρινόμαυρων».

Χρειάστηκε απλά ένα πάτημα στο γκάζι με τον Ναν (19π. & 8ασ. με 7/10 σουτ σε 26’) να παίζει στο ρελαντί και πάλι να μην έχει αντίπαλο, για να ανοίξει ο «εξάστερος» την ψαλίδα (53-70 στο 31’ και 63-85 στο 35’) και να ξενοιάσει μια και καλή.

Δίνοντας παράλληλα στον Εργκίν Αταμάν, την ευκαιρία να μεγαλώσει το rotation και να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του, ξεκουράζοντας τους καταπονημένους βασικούς.

Με τον αρχικό «συναγερμό» για το χτύπημα του Λεσόρ να αποδεικνύεται αχρείαστος, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ρίχνεται στην μάχη του Κυπέλλου, έχοντας όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους αλλά και δύο παιχνίδια στην πλάτη του, στα οποία παρουσιάστηκε πολύ πειστικός στο αμυντικό κομμάτι (μ.ο. 66,0π.), στο οποίο άλλωστε οφείλεται και η εφετινή εκτόξευση.

Για την «βασίλισσα» τα έχουμε πει αρκετές φορές, από τότε που η διοίκηση Αγγελόπουλου επέλεξε να αποκτήσει τέσσερις παίκτες (Μόργκαν, Νάιτ, Χόλινς και Αγραβάνη) σύμφωνα με τα «θέλω» του Τζουάν Πλάθα, τον οποίο αντικατέστησε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Τι να σου πρωτοκάνει, λοιπόν, ένας προπονητής του βεληνεκούς του Ηλία Ζούρου, όταν αυτό το group παικτών (όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι) δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα (στα 6 ματς του 2024 στο πρωτάθλημα, δέχεται κατά μ.ο. 91 πόντους!);

Αλλά και όταν η ομάδα καλείται να παίξει χωρίς τον καλύτερό της επιθετικό (Τίλμαν μ.ο. 15,π. & 5,3ρ με 83,3% βολ. & 55,1% διπ.), ο οποίος υπέστη κάταγμα κοπώσεως και θα λείψει για κάμποσο διάστημα;

Πολλώ δε μάλλον όταν εδώ και ενάμιση μήνα έχει εθιστεί στην ηττοπάθεια (μετά την αλλαγή του χρόνου, μετράει 8 ήττες σε 9 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη)...

Δεν ξέρω σε τι μπορεί να ελπίζει η ΑΕΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό, ακόμη κι αν στην διάθεσή της έχει τον πιο επιδραστικό της παίκτη (Κουζμίνσκας)... Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι όποιος πίστευε ότι αυτή η ομάδα, με τα υλικά που φτιάχτηκε, μπορούσε να κατακτήσει το BCL, βρισκόταν σε άλλη μπασκετική στρατόσφαιρα...

Υγ.: Τα mind games που «παίζει» ο ενίοτε ο Αταμάν με κάποιες υπερβολικές τοποθετήσεις, είναι γνωστά εδώ και χρόνια και πολλές φορές του βγαίνουν. Ίσως γι' αυτό να τα υιοθετεί. Αυτό που μου έκανε εντύπωση με μία από τις χθεσινές του δηλώσεις, όμως, είναι το ότι ο πρώτος εφετινός στόχος του Παναθηναϊκού είναι η κατάκτηση της Euroleague (όταν έχει να παίξει στα playoffs από το 2019 και πέρυσι τερμάτισε 17ος) και όχι το πρωτάθλημα της Basket League. Ο ίδιος, βέβαια, ξέρει καλύτερα απ' όλους τις δυνατότητες της ομάδας του και σε τελική ανάλυση «μαγκιά του» αν την πιστεύει τόσο πολύ!

Ολυμπιακός: «Βαριόταν» να παίξει άμυνα και λίγο έλλειψε να την πατήσει!

Στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», λίγο η φανερή έλλειψη αμυντικής διάθεσης των γηπεδούχων και λίγο η αλλαγή προπονητή των φιλοξενουμένων, η οποία συνήθως επηρεάζει θετικά τους παίκτες και οδηγεί σε εντυπωσιακή βελτίωση, το ματς ήταν ντέρμπι από την αρχή έως το τέλος!

Στο πρώτο μέρος, οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν πολύ στο μαρκάρισμα του Ραντούλιτσα (16π., 7ρ. & 2ασ. με 5/7 σουτ), τον οποίο δεν μπόρεσαν να σταματήσουν ούτε ο Φαλ, ούτε ο Ράιτ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ταχύτητα των «κιτρινόμαυρων» στην επιθετική ανάπτυξη (σε αυτό βοήθησαν και τα 8 κλεψίματα), το εξαιρετικό passing game και τα “kick-out” για ελεύθερα μακρινά σουτ, εξέθεσε σε μεγάλο βαθμό την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης και προκάλεσε τον φυσιολογικό κι έκδηλο εκνευρισμό του Γιώργο Μπαρτζώκα.

Με τον Χιλ (25π., 5ρ. & 2ασ. με 10/17 σουτ) να παίρνει και τις προσπάθειες του άρρωστου όλη την εβδομάδα Μπρίσκοου και να βρίσκει εκπληκτικό ρυθμό και τον Γιαννόπουλο (14π., 4ρ. & 2ασ. με 4/10 τριπ.) να σκοράρει από την περιφέρεια, το Μαρούσι (5-13) δημιουργούσε συνεχείς αμυντικές ανισορροπίες στους πρωταθλητές και ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ (20-27 στο 12' μέχρι το 18ο λεπτό.

Από τα τέλη της 2η περιόδου μέχρι και το πρώτο μισό του 2ου μέρους, οι Πειραιώτες βελτιώθηκαν χάρη στην ενέργεια που έδωσαν ο Γουίλιαμς-Γκος (16π. & 2ασ. με 7/12 σουτ) και ο Μήτρου-Λονγκ (13π., & 2ρ. με 3/5 τριπ.), αλλά και στην κυριαρχία του Πετρούσεφ (15π., 5ρ. & 2κλ. με 7/9 σουτ )που έπαιξε πιο πολύ στο “4” και ήταν ο μόνος ψηλός τους που έκανε ό,τι ήθελε στην ρακέτα της ομάδας του Νίκου Βετούλα.

Παρ' αυτά το +13 του 30ου λεπτού (72-59) έγινε -1 (76-77 στο 34'15”), προκαλώντας συναγερμό, με τον Σέρβο διεθνή σέντερ και τον Λαρεντζάκη να σκοράρουν σημαντικούς πόντους και να αποκαθιστούν την τάξη (93-87).

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός (16-2) πήρε αψήφιστα το ματς, θεωρώντας ότι με ελάχιστη προσπάθεια θα «καθαρίσει την μπουγάδα», με αποτέλεσμα να απειληθεί σοβαρά.

Το Μαρούσι υπό τις οδηγίες του νεοπροσληφθέντος 50χρονου Πατρινού τεχνικού, κέρδισε ξεκάθαρα τις εντυπώσεις, υποχρέωσε τους δευτεραθλητές Ευρώπης στο μεγαλύτερο εφετινό παθητικό μέσα στο γήπεδό τους κι έδειξε ότι έχει την ποιότητα για να μην κινδυνεύσει.

Η σχεδόν 20ήμερη αγωνιστική διακοπή που ακολουθεί, θα δώσει την ευκαιρία στον Νίκο Βετούλα να γνωρίσει καλύτερα τους παίκτες του και να δουλέψει στην προπόνηση, με στόχο το 2/2 απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Απόλλωνα (πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή), που θα αυξήσει την βαθμολογική διαφορά τους στις 3 νίκες!

Υγ.: Μερίδιο για την εξαιρετική εικόνα που παρουσίασαν οι νεοφώτιστοι στο Φάληρο, ανήκει ξεκάθαρα και στον πρώην προπονητή τους, Γιώργο Λιμνιάτη. Ο 52χρονος τεχνικός είναι ίσως ο μόνος που απομακρύνθηκε φέτος (Μαρούσι) και πέρυσι (Λαύριο), έχοντας αναλάβει μεσούσης της περιόδου και χωρίς να έχει επιλέξει τους παίκτες, οι ομάδες του έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ και ήταν εντός στόχων, ενώ το συνολικό του ρεκόρ ήταν κοντά στο 50% (10-11).

Περιστέρι: Η... Σμύρνη έφερε αμυντική μεταμόρφωση στο Λαύριο!

Αν τα δύο τελευταία παιχνίδια των «κυανοκίτρινων» είχαν ένα κοινό παρονομαστή, αυτός είχε να κάνει με την αμυντική χαλάρωση, την οποία δεν πλήρωσαν στην Καρδίτσα (δέχτηκαν 84 πόντους), αλλά τους στοίχισε στο παιχνίδι της Τουρκίας με την Καρσίγιακα για το BCL (ηττήθηκαν με 88-93)!

Απ' αυτή και μόνο την άποψη και με την μάχη με τον Ολυμπιακό για το Final 8 του Κυπέλλου (πέρυσι αναμετρήθηκαν στον τελικό) να βρίσκεται προ των πυλών, το Περιστέρι (12-6) γύρισε εντελώς τον διακόπτη απέναντι στο Λαύριο (6-12) και παρουσιάζοντας το καλύτερο αμυντικό πρόσωπο της χρονιάς εκτός έδρας, έφτασε στην 5η διαδοχική νίκη του (64-86) και την 7η στα τελευταία 8 ματς πρωταθλήματος.

Για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη (Μήτρου-Λονγκ 14π., 2ρ. & 2ασ. & 3κλ.), το 3ο συνεχόμενο «διπλό» της ομάδας του έχει μεγαλύτερη αξία για τα 12 κλεψίματα των παικτών του και την επιθετική καθίζηση ενός αντιπάλου που προερχόταν από μεγάλη νίκη στο κλειστό του Αγίου Θωμά και στην έδρα του σκόραρε κοντά στους 80 πόντους!

Με αυτά και με εκείνα, η ομάδα των δυτικών προαστίων έχει καλύτερο ρεκόρ από το αντίστοιχο περυσινό μετά την 18η αγωνιστική (11-7) και προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο.

Η ομάδα του Κώστα Μέξα (Γόντικας 12π., 2ρ. & 2κλ. με 4/6 σουτ), που έπαιξε για δεύτερο σερί παιχνίδι χωρίς τον πρώτο σκόρερ της, Ξαβιέ Καστανέδα (μ.ο. 14,4π.) δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερα σε ένα απόγευμα ούτε σωστές αποφάσεις πήρε (23 λάθη), ούτε είχε τις απαιτούμενες επιθετικές λύσεις (45,4% εντός πεδιάς) απέναντι στην επιθετική άμυνα των φιλοξενουμένων.

Αμυντική ανάκαμψη για Προμηθέα, «βυθίζεται» ο Απόλλων!

Στην Πάτρα, η εφετινή μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες της πόλης δεν «βοήθησε» στο να γίνει ντέρμπι, πολλώ δε μάλλον στο να δούμε τον Απόλλωνα (3-15) τόσο ανταγωνιστικό όσο πέρυσι, οπότε και πέτυχε την μοναδική νίκη της ιστορίας του απέναντι στον Προμηθέα (10-8), σε επίπεδο Α1 Κατηγορίας.

Παρ’ ότι η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου προερχόταν από δύσκολο ταξίδι στην Ουγγαρία, δεν είχε διαθέσιμο τον Αντώνη Κόνιαρη και είχε κάνει μόλις μία προπόνηση για το ματς, αντιμετώπισε πολύ σοβαρά το παιχνίδι γιατί χρειαζόταν όχι μόνο να επιστρέψει στις νίκες, αλλά και μία πειστική εμφάνιση ενόψει του Final 8 στο Κύπελλο.

Με αυτά και με εκείνα και με αφετηρία την άμυνα, οι φιλοξενούμενοι (Κάουαν τζούνιορ 17π. & 10ασ. με 4/7 τριπ., Μπαζίνας 14π. & 2ρ. με 4/5 τριπ.) κράτησαν τους γηπεδούχους στους 19 πόντους στο πρώτο 20λεπτο (6/31 σουτ και 6 λάθη), κατέγραψαν το χαμηλότερο παθητικό της σεζόν και ουσιαστικά καθάρισαν το ματς από την ανάπαυλα.

Στο 2ο μέρος, ο Προμηθέας προηγήθηκε ακόμη και με +33 (48-81 στο 38’) και κάπως έτσι ο 48χρονος προπονητής του είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει περισσότερο τους Χέιλ και Ρέινολντς και λιγότερο τον Κάουαν τζούνιορ (ελλείψει του Κόνιαρη) και να περάσει εύκολο βράδυ (56-84), επιστρέφοντας στις νίκες μετά από 3 σερί ήττες στο πρωτάθλημα!

Οι γηπεδούχοι (Μπράουν 15π., 6ρ. & 2κοψ. με 7/12 σουτ) ήταν απογοητευτικοί και για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα τους δεν κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τους 60 πόντους!

Με συνεισφορά 12 πόντων από τους Έλληνες και μόλις 2 εύστοχων βολών από τις δύο τελευταίες προσθήκες (Μποτράιτ και Κόουλμαν είχαν μαζί 0/6 σουτ & 7 λάθη), ο Γιάννης Χριστόπουλος δύσκολα θα μπορούσε να ελπίζει ούτε καν σε αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι σε έναν πολύ πιο ποιοτικό αντίπαλο.

Με τέσσερα παιχνίδια για το τέλος του 2ου γύρου, μετά την διακοπή, ο Απόλλων στοχεύει πλέον μία υπέρβαση, από την άποψη ότι για να αποφύγει την τελευταία θέση ή για να μειώσει την βαθμολογική του απόσταση από το Μαρούσι και το Λαύριο, καλείται να νικήσει και τις δύο ομάδες εκτός έδρας.

Καρδίτσα: Άλλη ομάδα όταν παίζει άμυνα – Κολοσσός: Σταθερά απογοητευτικός μακριά από την Ρόδο!

Στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης», δύο δεκάλεπτα με ολική επαναφορά στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» (το 1ο και το 4ο), οι οποίες την οδήγησαν στις πιο επιτυχημένες εφετινές εμφανίσεις, ήταν αρκετές όχι απλά για να επιστρέψει η Καρδίτσα (6-12) στις νίκες (87-69), αλλά για να υπερκαλύψει και την διαφορά της ήττας (67-73) του πρώτου γύρου στην Ρόδο.

Μετά από τρία σερί ματς με μέσο παθητικό στους 91,3 πόντους, ο Νίκος Παπανικολόπουλος είδε τους παίκτες να βγάζουν περίσσεια ενέργεια στην άμυνα και να περιορίζουν μία πολύ επιθετικογενή ομάδα, όπως ο Κολοσσός (7-11) κάτω από τους 70 πόντους!

Οι Θεσσαλοί (Μπιουκάναν 22π., 9ρ., 3ασ. & 3κλ. με 5/10 τριπ.) που έχουν θετικό ρεκόρ (5-4) στα ματς που κατέβασαν τον αντίπαλό τους κάτω από τους 75 πόντους, έκαναν πολύ σημαντικό βήμα για την σωτηρία τους, με τους ξένους τους να κάνουν την διαφορά, σκοράροντας το 80% της συνολικής τους παραγωγικότητας (70π. με 24/41 σουτ).

Στην αντίπερα όχθη, το αντίστοιχο ποσοστό των φιλοξενούμενων ήταν πολύ χαμηλότερο (58% με 40π. & 13/41 σουτ) με τους Ροδίτες να παρουσιάζουν για πολλοστή φορά το πρόσωπο της ομάδας που δεν ενδιαφέρεται για το κάτι παραπάνω!

Ειδικότερα όταν αγωνίζεται μακριά από την έδρα της και γνώρισε την 7η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα της.

Σε σχέση με τον θρίαμβο της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στην ΑΕΚ, η διαφορά της απόδοσής τους ήταν τόσο χαώδης, που μακράν ο κορυφαίος παίκτης τους ήταν ο αναπληρωματικός play maker, Ιωσήφ Κολοβέρος (17π., 6ρ., 2ασ. & 1κλ. με 3/5 τριπ. σε 29’), που πήρε περισσότερο χρόνο του αναμενόμενου, επειδή φορτώθηκε με φάουλ ο Λόντον Περάντες (5π., 3ρ., 2ασ. & 4λ. με 2/6 σουτ), ο οποίος ουσιαστικά δεν βρήκε ποτέ ρυθμό.

Με σχεδόν 85 πόντους μέσο παθητικό μακριά από το νησί, αν ο Κούρο Σεγκούρα θέλει να τελειώσει την σεζόν με θετικό πρόσημο, είναι υποχρεωμένος να βρει το αντίδοτο για την αγωνιστική μεταμόρφωση των παικτών του και να τους δώσει κίνητρο να παρουσιαστούν πολύ πιο ανταγωνιστικοί στο υπόλοιπο της σεζόν.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!