Error 404 - Ομάδα Not Found

Γιάννης Ράμμας
Error 404 - Ομάδα Not Found

bet365

Η Α1 έφερε τον τίτλο της πιο κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας, πριν τον δώσει... ασίστ στην ACB. Αλλά κι αυτή θα κάνει τζάμπολ με -1 ομάδα. Κι όχι για πρώτη φορά.

Ο Φάρος Κερατσινίου τερμάτισε πρώτος στα playoffs της Α2, αλλά, αντί ν' ακολουθήσει την Κύμη στη δική της παρθενική συμμετοχή στην Α1, θα συνεχίσει ως είχε. Ο Προμηθέας Πατρών δε δυσκολεύτηκε να πει «ευχαριστώ».

Η Κηφισιά επίσης έθεσε εαυτόν εκτός νέας Α1 λόγω οικονομικών προβλημάτων κι ακόμη μία ομάδα θα 'χει κι αυτή την ευκαιρία να κερδίσει στα χαρτιά ό,τι δεν κατάφερε στα παρκέ. Θα 'ναι ο Αρκαδικός (προτελευταίος Α1). Θα 'ναι ο Εθνικός Πειραιώς (τέταρτος Α2); Θα 'ναι ο Πανιώνιος (πρώτος Όμιλος Νότου Β' Εθνικής); Δεν θα 'χει σημασία παρά μόνο για την ίδια την ομάδα, αφού στη γενική εικόνα η Α1 ήδη έχει χάσει ακόμη λίγη απ' την άλλοτε λάμψη της.

Όπως πέρυσι, όταν ο ΚΑΟΔ δήλωσε αδυναμία και δώσει τη θέση του στο Λαύριο.

Όπως το 2014, όταν ο Πανιώνιος καθυστέρησε να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής κι αρχίσει τη χρονιά με την εφηβική ομάδα.

Όπως το 2011, όταν ο Πανελλήνιος όχι μόνο δε συγχωνεύτηκε με τον Ηρακλή και δε μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, εξαφανίστηκε απ' το χάρτη, δεν αντικαταστάθηκε κι η Α1 διεξήχθη με 13 ομάδες.

Όπως το 2010, όταν ο ΠΣΑΚ ήταν σε απεργία, αλλά όχι οι Έλληνες παίκτες των δύο «αιωνίων», τη... μισή 1η αγωνιστική βρήκε τον ΠΑΟΚ ν' αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και τον Άρη τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο μόνο με ξένους και κοινοτικούς και την υπόλοιπη να διεξάγεται με καθιστικές διαμαρτυρίες και ΜΑΤ στο παρκέ, αλλά κι απεργοσπάστες.

Όπως το 2008, όταν η Καβάλα καθυστέρησε να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής, η Α1 άρχισε χωρίς αυτή και μ' ένα ρεπό για μία ομάδα στις πρώτες 3 αγωνιστικές, πριν... ενσωματωθεί την 4η και ξεχρεώσει αργότερα.

Όλως παραδόξως δεν είναι η μοναδική λίγκα με ανάλογα προβλήματα.

Η ACB είναι χωρίς αμφιβολία η κορυφαία ευρωπαϊκή λίγκα τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι όλα τέλεια. Οι ιθύνοντές της ήδη αναζητούν πώς θ' αντεπεξέλθουν στη νέα αδυναμία των ομάδων της LEB Oro (Παλένσια, Μελίγια & Ουρένσε) να συμμετάσχουν σ' αυτή. Μάλιστα, «όχι» είπε ακόμη κι η Λαγκούν Άρο (τελευταία ACB), η οποία έχει εξελίξει σε... προσωπική υπόθεση τις παραμονές στα χαρτιά.

Έτσι η νέα χρονιά θα διεξαχθεί με 17 ομάδες για δεύτερη φορά μετά απ' το 2009 λόγω αδυναμίας συμμετοχής της Χιρόνα.

Τα... χάλια της ACB κι οι παραμονές στα χαρτιά τα τελευταία χρόνια:

2011-12
Εστουντιάντες (προτελευταία), Βαγιαδολίδ (τελευταία)

2012-13
Λαγκούν Άρο (προτελευταία), Μανρέσα (τελευταία)

2013-14
Μανρέσα (προτελευταία)

2014-15
Λαγκούν Άρο (προτελευταία), Φουενλαμπράδα (τελευταία)

2015-16
Εστουντιάντες (προτελευταία)

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα