Σλούκας: «Αστείο αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός»

Σλούκας: «Αστείο αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός»
Ο Κώστας Σλούκας έδωσε προτεραιότητα στον Ολυμπιακό απέναντι στον «αστείο» τρόπο παρουσίασης της πρότασης του Παναθηναϊκού. Ποια η απάντηση του τελευταίου και ποια του εκπροσώπου του.

Ο 25χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ERA Sport 101.8» για...

...το 3-0 επί του Παναθηναϊκού στους Τελικούς της Α1: «Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα, ήμασταν καλύτερη ομάδα και πιο ποιοτική. Κανένας δεν περίμενε το 3-0. Αλλά η συγκέντρωσή μας ήταν τέτοια που μας έφερε το 3-0. Η χρονιά τελείωσε με τον άκρως θετικό τρόπο, αν και ξεκίνησε με τον χειρότερο γιατί χάσαμε το Κύπελλο».

...το άγχος και την χαρά της κατάκτησης του Πρωταθλήματος: «Όταν ξεκινάει η χρονιά, ο βασικός στόχος είναι το Πρωτάθλημα. Θα 'ταν κρίμα να μη τελειώσει αυτή η ομάδα μ' έναν τίτλο. Όλοι δούλεψαν μεθοδικά κι αποτελεσματικά και μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους. Τα λάθη του παρελθόντος φέτος διορθώθηκαν».

...το τι επιπλέον είχε ο φετινός Ολυμπιακός: «Η ποιότητα του ρόστερ ήταν καλύτερη. Ο Παναθηναϊκός ήταν αποδυναμωμένος με τους τραυματισμούς κι οι προσθήκες δε μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Εμείς είχαμε παίκτες που είχαν χάσει το πΠωτάθλημα πέρυσι και είχαμε δει την πικρία. Ο προπονητής και το σταφ ήξεραν τι ζητούσαν. Όλα ήρθαν φυσιολογικά».

..τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Νομίζω πως ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει την εκτίμηση και τη στήριξη των φιλάθλων. Φέτος κερδίσαμε δύο φορές μέσα στο ΟΑΚΑ και σ' όλα τα ματς πέραν του Κυπέλλου. Αυτό έδινε ηρεμία στους φιλάθλους κι έκανε και εμάς πιο ήρεμους. Είναι σημαντική η στήριξη του κόσμου κι η κατανόηση».

...τον κορμό της ομάδος: «Το σημαντικό είναι να μένει αναλλοίωτος ο κορμός. Ο Παναθηναϊκός είχε δείξει το δρόμο τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει πάρει την σκυτάλη. Οι διοικούντες θα κάνουν τις κινήσεις, οι παίκτες αποφασίζουν. Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και δίνει το κίνητρο σε κάποιον να 'ρθει ν' αγωνιστεί ή να μείνει στην ομάδα».

...την σχέση του με τους Σπανούλη, Πρίντεζη & Μάντζαρη: «Έχουμε καλές σχέσεις εντός κι εκτός γηπέδου. Υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός. Αλλά είμαστε επαγγελματίες. Το κλίμα ήταν πολύ καλό στα αποδυτήρια. Αλλά οι συζητήσεις είναι... συζητήσεις. Υπάρχει κι ημερομηνία λήξης σε μία καριέρα».

...την επόμενη ημέρα: «Δεν έχω κρύψει τι θέλω. Αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες συζητήσεις για το ρόλο μου στην ομάδα. Και το οικονομικό είναι μέσα στις συζητήσεις, αλλά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Στόχος μου είναι να βελτιώνεται ο ρόλος μου μέσα στο γήπεδο χρόνο με το χρόνο. Αλλά είμαι επαγγελματίας και θα κοιτάξω και το δικό μου καλό».

..την πρόταση του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός μόνος του τα 'χει βγάλει αυτά και δεν είναι καθόλου καλό. Φαίνεται ότι προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα. Δε θέλω να σχολιάσω αυτή τη συγκεκριμένη πρόταση. Το να μου κάνει πρόταση κι από μόνος του να μιλήσει στα σάιτ είναι κάτι αστείο. Εγώ θέλω να μιλήσω πρώτα με τον κόουτς Σφαιρόπουλο και μετά με τους Αγγελόπουλους».

...τη συνέχεια: «Τώρα ξεκούραση και στη συνέχεια προπονήσεις. Αν είμαι στις κλήσεις στην Εθνική, θέλω να είμαι έτοιμος».

Η απάντηση του Παναθηναϊκού

Η λέξη «αστείο» δεν ήχησε καλά στ' αυτιά του Παναθηναϊκού, ο οποίος, απ' την πλευρά του, εξήγησε πως κάθε άλλο παρά αστειεύεται στην πρότασή του. Μάλιστα έσπευσε να διευκρινίσει πως «κατέθεσε επίσημη πρόταση στον εκπρόσωπό του και δε δημοσιοποίησε απλώς το ενδιαφέρον του σε ιστοσελίδες».

Η εξήγηση του εκπροσώπου του

«Έγινε η πρόταση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και κατατέθηκε επισήμως (€1.600.000 για 2 χρόνια). Ο αθλητής, εξάλλου, έκανε μία δήλωση. Αυτό είναι κάτι που υφίσταται. Προτεραιότητά του είναι ο Ολυμπιακός. Πρώτα θα μιλήσει με τον προπονητή του, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τους προέδρους και μετά θα συζητήσει οποιαδήποτε άλλη πρόταση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπός του, Πάνος Καπάζογλου.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα