Η άβυσσος του μυαλού

Η άβυσσος του μυαλού

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για όσα μπορεί να συμβαίνουν στο μυαλό των παικτών με αφορμή τους Τάιλερ Χάνεϊκατ και Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ σχολιάζει και τον Ζακ ΛιΝτέι.

Δεν ξέρω αν το «άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου» είναι σωστότερο από το «άβυσσος το μυαλό του ανθρώπου». Η απόσταση της σκέψης μας από την εντολή που δίνει ο εγκέφαλός μας είναι σίγουρα χαώδης και στο μεσοδιάστημα ουδείς γνωρίζει τι κρύβεται.

Ούτε καν εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας...

Ο Τάιλερ Χάνεϊκατ τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσε στην Euroleague, ήταν υψηλά αμειβόμενος και σίγουρα υπήρχαν άνθρωποι που τον ζήλευαν. Και όμως σε λίγα λεπτά μέσα, το μυαλό του θόλωσε.

Ίσως και να βούτηξε στη δική του άβυσσο και να χάθηκε...

Ποτέ δε θα μάθουμε και δε μας ενδιαφέρει να μάθουμε για τα προβλήματα που τον οδήγησαν σε ό,τι έκανε.

Απλά ας εστιάσουμε στο πως συμπεριφερόμαστε με χαρακτηριστική ευκολία σε ανθρώπους που «οκ, μπάσκετ παίζουν, εκατομμύρια παίρνουν, γκόμενες έχουν». Ας εστιάσουμε σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται ένας προπονητής που έχει να κάνει με 15 διαφορετικούς χαρακτήρες οι οποίοι ποτέ και με τίποτα δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτόν.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Το κράζουν τον Ιωάννη επειδή σκέφτεται το μέλλον του και καθυστερεί τάχα μου να αποφασίσει που θα παίξει. Κι εγώ θέλω πάρα πολύ να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, αλλά μπείτε λίγο στη θέση του ή μάλλον στο μυαλό του.

Στα 24 του χρόνια καλείται να πάρει την πρώτη του σημαντική απόφαση στη ζωή του διότι θεωρώ πως το να αφήσει το NCAA και να έρθει στον Ολυμπιακό, το αποφάσισαν περισσότερο (και απολύτως σωστά) οι γονείς του.

Το 70% όσων διαβάζουν τώρα, στα 24 τους είχαν αποφασίσει μόνο για τη σχολή που θα ακολουθούσαν και αν...

Αγχώνονταν για το αν θα τους κάτσει η γκόμενα, για το ποιο μπλουζάκι να βάλουν στο ποτό τους και άλλα τέτοια.

Όταν είσαι στην ηλικία του Παπαπέτρου και ουσιαστικά δεν ξέρεις να αποφασίζεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην είσαι μπερδεμένος με τις σκέψεις σου.

Είναι αδύνατο να μη βουτήξεις σε αυτή την άβυσσο του μυαλού σου κι από εκεί πρέπει να βγεις γρήγορα.

Ο Παπαπέτρου δεν είναι αναποφάσιστος για τα χρήματα που θα πάρει. Δεν είναι φιλοχρήματος. Φιλόδοξος είναι και θέλει να παίξει μπάσκετ. Θέλει να το κάνει στον Πειραιά με τα φιλαράκια του, αλλά οι όποιες ανασφάλειες είναι απόλυτα λογικό να μην διαχειρίζονται εύκολα από ένα παιδί 24 ετών.

Ας μην κατακρίνουμε εύκολα λοιπόν τους αθλητές και τις αποφάσεις τους.

Για να κλείσω το θέμα του Ιωάννη ο ρόλος είναι αυτός που τον απασχολεί. Μίλησε ο Μπλατ μαζί του, άκουσε ευχάριστα πράγματα, αλλά δεν ξέρει αν είναι ειλικρινά. Δικαίωμά του.

Προσωπικά πιστεύω θα συνεχίσει κανονικά και αν φύγει, θα είναι για ομάδα του εξωτερικού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΝΤΕΪ

Μπορεί η ομάδα πέρυσι να μην έβγαζε αιφνιδιασμούς, αλλά το καλοκαίρι αιφνιδιάζει συνεχώς. Χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι τίποτα, ανακοίνωσε τον Ζακ ΛιΝτέι, έναν Αμερικανό σέντερ που έπαιξε πέρυσι στο Ισραήλ.

Αμέσως βγήκε η «καραμέλα» για τους ξένους – στοιχήματα. Είδα κι αυτούς που δεν ήταν στοίχημα, τι κατάφεραν.

Κάθε Νοέμβρη ξεκινάει το πανηγυράκι στα social media...

«Mα καλά ο Μπλατ που βρήκε τον Κλάιμπερν; Εμείς δε μπορούμε να βρούμε έναν τέτοιον;».

«Mα καλά ο Κατσικάρης που βρήκε τον Άαρον Τζάκσον; Εμείς δε μπορούμε να βρούμε έναν τέτοιον;».

«Μα καλά, η Μπασκόνια είδε τον Μάικ Τζέιμς και τον είχαμε στα πόδια μας και τον αφήσαμε»;

Κανείς δεν ήξερε τον Τζάκσον πριν πάει στην Μπιλμπάο, τον Χάινς πριν πάει στη Μπάμπεργκ, τον Κλάιμπερν πριν πάει στην Νταρουσάφακα και αδιαφορούσαμε για τα πεπραγμένα του Τζέιμς στη Ρόδο.

Μπορεί λοιπόν σε δύο χρόνια να λέμε πως κανείς δεν ήξερε τον ΛιΝτέι πριν πάει στον Ολυμπιακό.

Το ένα μας ξινίζει και το άλλο μας βρωμάει...

Τον παίκτη δεν τον γνωρίζω, μαθαίνω ωραία πράγματα και είναι σέντερ και όχι «τεσσάρι». Ο Ολυμπιακός θα πάρει άλλον παίκτη στη θέση του πάουερ φόργουορντ.

ΥΓ: Οι αγώνες είναι πολλοί. Η πίεση αφόρητη. Το είχα αναφέρει πριν 2 χρόνια κάποια στιγμή σε ένα σχόλιο με αφορμή νομίζω τον Κώστα Παπανικολάου (μπορεί να κάνω και λάθος)... Κάθε ομάδα είναι επιβεβλημένο να διαθέτει ψυχολόγο στα staff της.

ΥΓ 2: Με έχει κουράσει αρκετά να διαβάζω για την στασιμότητα του Παπαπέτρου. Για μένα το τελευταίο τρίμηνο φέτος έπαιξε πολύ καλά και επίσης θυμάμαι σε σημαντικά παιχνίδια της τελευταίας τριετίας να κερδίζει μόνος του για τον Ολυμπιακό. Κάντε μία βόλτα στο Youtube...

Κι ο ίδιος θα ήθελε να έχει εκτινάξει το παιχνίδι του, αλλά αυτό από την απόλυτη στασιμότητα την οποία ισχυρίζονται αρκετοί, απέχει όσο και... η άβυσσος του μυαλού μας.

ΥΓ 3: Δεύτερη μεταγραφή του Ντέιβιντ Μπλατ. Όπως ο Γκος έτσι και ο ΛιΝτέι υπέγραψαν για 2+1 και όχι για 1+1.

ΥΓ 4: Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός πήρε παίκτη τον οποίο διεκδικούσαν ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε οι οποίες διαθέτουν πακτωλό χρημάτων; Ο Μπλατ έπεισε τον Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.