Μπόγρης είσαι ή δεν είσαι!

Μπόγρης είσαι ή δεν είσαι!
Ο Γιώργος Μπόγρης επαναπατρίζεται ως παίκτης του Ολυμπιακού και ο Βασίλης Σκουντής τον καλωσορίζει ανατρέχοντας στις ξεχωριστές στιγμές και στις απαράμιλλες ατάκες του.

Αμαρτία εξομολογουμένη, λένε, ουκ έστιν αμαρτία και γι' αυτό τη δική μου την καταθέτω στην κοινή γνώμη: χάρηκα πολύ που ξαναγύρισε στην Ελλάδα ο Μπόγρης και θα τον έχω πια στα πόδια μου για να πετάει τις ατάκες του!

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Ο καθείς βεβαίως με τις ανάγκες του. Επίσης, ο καθείς με τις αδυναμίες του!

Ο Σφαιρόπουλος και ο Ολυμπιακός έκριναν (και τον δελέασαν ώστε να παλιννοστήσει) με βάση τα δεδεμένα και τα ζητούμενα του Ολυμπιακού, τα οποία ήδη ανέλυσε στο σημείωμα του ο Κωνσταντίνος Μελάγιες (http://www.gazzetta.gr/basketball/article/1103184/i-agora-den-ehei-paiktes).

Εγώ, πάλι, κρίνω με βάση τις αδυναμίες και τις συμπάθειες μου και γι' αυτό επαναλαμβάνω πως χαίρομαι πολύ που ξαναγυρίζει στα μέρη μας και δεν θα τον ψάχνω με τα κινητά τηλέφωνα και το Skype στην Ανδόρα, στο Μπιλμπάο και στην Τενερίφη, όπου ξεχειμώνιασε τα τελευταία τρία χρόνια...

Τρόπος του λέγειν ξεχειμώνιασε, κυρίως στα Κανάρια Νησιά, όπου ενώ τον Φεβρουάριο (μεσούντων των αγώνων της Ιμπεροστάρ με τον ΠΑΟΚ) στη Θεσσαλονίκη χιόνιζε, αυτός κυκλοφορούσε με τη βερμούδα και τις σαγιονάρες του!

Είναι ωραίος τύπος ο Μπόγρης. Παιδί για υιοθέτηση, που λένε!

Δεν ξέρω εάν στο πλαίσιο της γενικής μεταμόρφωσης την οποία υπέστη, εκτός από το αγωνιστικό στιλ, έκρινε ότι έπρεπε να αλλάξει και τον χαρακτήρα του, σίγουρα πάντως, στα 28 χρόνια του εμφανίζεται ώριμος, μεστός, καταξιωμένος (μετά και την τριετή τριβή στην Ισπανία) και έτοιμος να πάρει το αίμα του πίσω!

Ναι, ενέχει και κάποια στοιχεία ρεβανσισμού προς όλους και κυρίως προς τον εαυτό του η επιστροφή του εκ Θεσπιών ορμώμενου σέντερ στο ελληνικό νταβαντούρι: τα ενέχει και τα αναδεικνύει, διότι μέχρι να την κάνει προς Ισπανία μεριά, αυτός και ο (Νίκος) Παππάς ήταν ο μπήξας, ο δείξας και δεν συμμαζεύεται!

Για τον πολύ κόσμο ο μεν Παππάς ήταν εκείνος που έριξε μια ροχάλα στον Ισπανό αντίπαλο του στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ Νέων του 2009 στη Ρόδο, ο δε Μπόγρης εκείνος ο οποίος έμεινε σταμπαρισμένος αφενός εξαιτίας του τσακωμού με τον Καλάθη (για τα μάτια του Κώστα Κουφού μετά την ψηφοφορία που ζήτησε ο προπονητής Γιώργος Σιγάλας) στο Ευρωμπάσκετ Νέων του 2008 στη Ρίγα και αφετέρου επειδή έναν χρόνο αργότερα επίσης στη Ρόδο, συνελήφθη από την κάμερα της ΕΡΤ στη διάρκεια του τελικού να δείχνει τα... αχαμνά του στους Γάλλους!

Από τότε πέρασαν εννέα χρόνια και ο Μπόγρης ο οποίος βεβαίως έχει και υπερασπίζεται τη δική του άποψη για την ούτως ή άλλως θολή υπόθεση στη Ρίγα είναι πλέον ένας ενήλιξ, που - για να κλείσω την ιστορία - διετέλεσε συμπαίκτης με τον Νικ για δυο σεζόν στον Παναθηναϊκό και για δυο καλοκαίρια στην Εθνική ομάδα, οπότε το θέμα θεωρείται προ πολλού λήξαν...

Να τι είχε πει ο λεγάμενος σε μια συνέντευξη του στον Aντώνη Καλκαβούρα, η οποία δημοσιεύθηκε στο www.gazzetta.gr στις 25 Φεβρουαρίου του 2016: «Δεν ξέρω πως έχουν κυκλοφορήσει όλες αυτές οι κακοήθειες και όσοι ήταν σε εκείνη την ομάδα, ξέρουν πολύ καλά τι είχε γίνει και ποιοι είχαν αντιδράσει άσχημα. Απλά τότε, ο κόουτς Σιγάλας μας είχε προτρέψει να ψηφίσουμε και είχε πει, ότι αν έφερναν τον Κουφό στο Ευρωμπάσκετ, θα σηκωνόταν και θα έφευγε... Οπότε εγώ τον ρώτησα αν θα έκανε το ίδιο, ως προπονητής ενός συλλόγου, στην περίπτωση που η διοίκηση του έφερνε έναν Αμερικανό μεσούσης της περιόδου. Όσον αφορά τον Νικ Καλάθη όχι μόνο δεν του φέρθηκα άσχημα, αλλά αντιθέτως ήμουν πολύ κοντά του. Δεν γνωρίζω ποιοι έβγαλαν αυτή τη... βρώμα, αλλά ξέρω ότι εγώ ήμουν το εύκολο θύμα γιατί μου άρεσε να λέω την άποψή μου και να βγαίνω μπροστά. Αν είναι δυνατόν, να μην θέλω να έρθει ο Κουφός! Δηλαδή εμένα με χάλαγε να πάρω χρυσό μετάλλιο;».

Στην ίδια συνέντευξη ο Μπόγρης έκανε και μια ανασκόπηση στη μέχρι τότε καριέρα του στην οποία όντως υπήρξε πολύ ειλικρινής και αυτοσαρκαστικός...

«Επειδή αυτή την καραμέλα την έχω φάει πολύ στην μάπα, θα σου πω ότι δεν πέρασα και λίγα στην πορεία μου έως εδώ. Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό, το λάθος είναι που υπέγραψα μόνο για δύο χρόνια, ενώ όλοι οι 19χρονοι της φουρνιάς μου, πήραν μετεγγραφή με τετραετή και πενταετή συμβόλαια, για να αξιοποιηθούν! Αλλά κάποιοι τότε ήθελαν να τα οικονομήσουν! Την πρώτη χρονιά πέρασα και δεν ακούμπησα και προσπαθούσα να κάνω υπομονή. Τη δεύτερη χρονιά, μου ήρθε πρόταση από τη Γκραν Κανάρια κι ενώ ο κόουτς Ομπράντοβιτς δεν είχε πρόβλημα να φύγω, η ομάδα δεν με άφησε, με πρόσχημα ότι δεν είχε παίκτη για το ζέσταμα! Ο Ζέλικο με “κατέστρεψε” υπό την έννοια ότι μου έδειξε πως είναι το μπάσκετ στο κορυφαίο επίπεδο και μετά δεν μπορούσα εύκολα να προσαρμοστώ σε άλλον προπονητή! Από 'κει που ήξερα ότι πασάρεις στη γωνία και κόβεις χωρίς να κοιτάξεις δίπλα σου, διότι όλα γίνονταν μηχανικά, πήγα στο αντίθετο άκρο: έχεις τρεις μπροστά σου και σουτάρεις! Πως να μην σοκαριστώ… Μετά από αυτή την τραυματική διετία, πηγαίνω στο Περιστέρι με ένα υποτυπώδες και “σπαστό” συμβόλαιο, κάνω προετοιμασία, παίζω καλά στα φιλικά και στους δύο πρώτους αγώνες Κυπέλλου και ξαφνικά παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος, με φωνάζει ο Πεδουλάκης και μου λέει: “Δεν μου κάνεις, άλλα περίμενα από σένα, έχεις κακή νοοτροπία...”, κλπ... Κάνω υπομονή, προσπαθώ να μην με πάρει από κάτω, με “τρώνε” το γυμναστήριο και τα βάρη και με τα πολλά, το Νοέμβριο, ευτυχώς “κάθεται” ο Άρης, όπου βρήκα πολύ καλές συνθήκες και είχα εξαιρετική συνεργασία. Την επόμενη χρονιά πάω στον Πανιώνιο με προοπτική να παίζω 20-25 λεπτά για να κάνω νούμερα και να μπορέσω να φύγω για το εξωτερικό... Εκεί βρίσκω ένα rotation τριών σέντερ, γιατί τελικά δεν έφυγε ο Καββαδάς και στην πορεία άλλαξε ο προπονητής και ήρθε ο κόουτς Σφαιρόπουλος. Σεβάστηκα απόλυτα ότι ήθελε να έχω νοοτροπία μεγάλου συλλόγου, αλλά του εξήγησα ότι εγώ σε άλλη λογική συμφώνησα και άλλα πράγματα ζητούσαν πλέον από μένα! Αν ήμουν στον Ολυμπιακό, δεν θα μιλούσα καθόλου, γιατί οι συνθήκες θα ήταν διαφορετικές. Παραδέχομαι ότι έκανα μούτρα, ότι γκρίνιαξα και εκείνη τη χρονιά ήταν που σιγά-σιγά, άρχισα να καταλαβαίνω ότι πρέπει να μιλάω λιγότερο. Αν το είχα κάνει νωρίτερα, ίσως τώρα να έπαιζα σε υψηλότερο επίπεδο, ίσως όχι, που ξέρεις... Αλλά με έπνιγε το δίκιο και τρελαίνομαι γιατί επειδή έκανα μία καλή χρονιά στον ΠΑΟΚ, ξαφνικά όλοι, άρχισαν να λένε ο Γιώργος που ωρίμασε, που άλλαξε νοοτροπία, που έκανε και που έρανε... Από 17 χρονών μέχρι τώρα είμαι στο γήπεδο σε κάθε ρεπό! Τίποτε δεν άλλαξε! Απλά κατάλαβα ότι η δουλειά μου είναι να παίζω και να υπομένω κάποια πράγματα, χωρίς να σχολιάζω...».

Στα εννέα χρόνια που πέρασαν από το Ευρωμπάσκετ της Ρίγας ο τότε παίκτης του Ηλυσιακού που είχε αρχίσει την καριέρα του στον Κάδμο Θηβών, πέρασε από τον Παναθηναϊκό, από το Περιστέρι, από τον Άρη, από τον Πανιώνιο, από τον ΠΑΟΚ και από τρεις ισπανικές ομάδες. Τώρα που εντάχθηκε στον Ολυμπιακό θα γίνει ο όγδοος παίκτης, ο οποίος θα έχει φορέσει τη φανέλα των τεσσάρων από τις πέντε μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες και σε κάθε περίπτωση δεν επιστρέφει για να παίξει τον ρόλο του βοηθητικού για τις προπονήσεις ή για τα εύκολα ματς του πρωταθλήματος, μέσα στα ζόρια της Ευρωλίγκας.

Επιστρέφει για να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό και να κεφαλαιοποιήσει την οφθαλμοφανή πρόοδο και την αναμφισβήτητη ωρίμανση του στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Για να κάνω κιόλας και λίγη πλάκα (μολονότι τότε το θέμα δεν ήταν καθόλου αστείο), τώρα θα έχει κάπου γραμμένο το πρόγραμμα των αγώνων της ομάδας του και δεν θα μπερδευτεί όπως το Σάββατο, 23 Μαρτίου του 2013 που άργησε να εμφανιστεί στο ραντεβού του Πανιωνίου νομίζοντας ότι ο αγώνας με τον Πανελευσινιακό θα γινόταν την επόμενη μέρα!

Τα πήρε τότε στο κρανίο ο Σφαιρόπουλος και δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου στο ματς στο οποίο οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν με 76-72.

Υπενθυμίζω ότι πριν από δυο μήνες ο «Bogrinio» έκανε παρέλαση με την ελληνική σημαία στο γήπεδο της Τενερίφης, έχοντας κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο του Basketball Champions League και απολαμβάνοντας την τιμή της επιλογής του στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.

Α, για να μην το ξεχάσω: για πολλά χρόνια ο Μπόγρης κουβαλούσε τη στάμπα όχι μονάχα για την υπόθεση με τον Καλάθη και την άσεμνη χειρονομία στη Ρόδο, αλλά και για τον δεσμό του με την Έλλη Κοκκίνου. Έτυχε μάλιστα η μεταγραφή του να ανακοινωθεί την ίδια ημέρα με αυτήν του Παναγιώτη Ταχτσίδη στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, οπότε λύσσαξαν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μια με την Έλλη και μια με την (πρώην φιλενάδα του διεθνούς μέσου) Σάσα Μπάστα!

Πάντως ο Μπόγρης αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλη ψυχραιμία τα κουτσομπολιά και συν τοις άλλοις φρόντισε να αναγκάσει την πιάτσα να ανακρούσει πρύμναν και να του αφιερώνει ένα σουξέ της συντρόφου του...

Μωρό μου σόρι!

Υπέκυψα κι εγώ στον πειρασμό να το γράψω στις 20 Οκτωβρίου του 2013 εδώ (http://www.gazzetta.gr/basketball/article/552443/moro-moy-mpogri-sorry), μετά από την εξαιρετική εμφάνιση του στο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, μάλιστα εκείνη τη σεζόν ο Μπόγρης ανακηρύχθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν, με μέσο όρο 9.4 πόντους, 6.4 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Το καλοκαίρι του 2014, μέσα στο αναπόφευκτο κύμα της μεγάλης φυγής από την Πυλαία ο Γιώργος εξαργύρωσε τα νούμερα και την εξέλιξη του με τη μεταγραφή του στην Ανδόρα και μετά από τρία χρόνια όντως επιστρέφει δριμύτερος στα καθ' ημάς...

Επιστρέφει για να εμπλουτίσει κιόλας την πινακοθήκη του ελληνικού πρωταθλήματος με τη σπεσιαλιτέ του, που είναι το short roll,τουτέστιν η ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα στο pick n' roll και στο pick n' pop, μια κίνηση στην οποία είναι μάστορας, είτε σουτάροντας ο ίδιος από τα πέντε μέτρα,είτε πασάροντας στην αδύνατη πλευρά!

Επιστρέφει επίσης για να κάνει τις αναλύσεις του σε θέματα τακτικής, στις οποίες είναι μικρός... Λάζος, με την προοπτική, λόγω ηλικίας να αφήσει παρασάγγας πίσω του τον ομόλογο του. Χαίρομαι μάλιστα διότι και οι δυο ως αναλυτές (και ποιος ξέρει: ως μελλοντικοί επαγγελματίες σχολιαστές) είναι δικές μου ανακαλύψεις και δοκιμασμένοι σε πολλές περιπτώσεις!

Του Μπόγρη μάλιστα του είχα προτείνει να είναι μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας της Cosmote TV στο Ευρωμπάσκετ του 2015 και του άρεσε η ιδέα, χώρια που ένιωσε κιόλας κολακευμένος, αλλά τζίφος...

Σεπτέμβριο μήνα έπρεπε να βρίσκεται στην προετοιμασία της Μπιλμπάο...

Είναι όντως σπουδαίος αναλυτής τακτικής ο Γιώργος και μάλιστα βρέθηκε στο πλευρό του Ρήγα Δάρδαλη στον τρίτο εφετινό τελικό του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό: δεν ξέρω εάν εκείνο το βράδυ φανταζόταν πως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έμελλε να γίνει η επόμενη επαγγελματική στέγη του, αλλά σε κάθε περίπτωση ξέρει ότι αυτή η μεταγραφή αποτελεί την ανταμοιβή για το ταλέντο, τον μόχθο και την πρόοδο του.

Εκτός από εξαιρετικός αναλυτής, ο Μπόγρης είναι επίσης εξόχως επικοινωνιακός τύπος (εξ ου και η δήλωση του Στέργιου Κουφού ότι “εάν επέλεγε να κάνει καριέρα στην τηλεόραση, θα μπορούσε κάλλιστα να σπάει τα ταμεία ως παρουσιαστής πρωϊνάδικου”!) και μέγας ατακαδόρος: τούτου δοθέντος το σινάφι μας ξαναβρίσκει έναν παίκτη ο οποίος θα ξεπεράσει τα κλισέ και θα δώσει νόημα στις δηλώσεις και στις συνεντεύξεις.

Βεβαίως ο Σφαιρόπουλος δεν τον επέλεξε επειδή η γλώσσα του πάει ροδάνι, αλλά για να του κάνει τη δουλειά για την οποία τον προορίζει, οπότε έτερον εκάτερον!

Με τον κίνδυνο να τον πάρει στο ψιλό ο Σφαιρόπουλος και να του κάνει τον βίο αβίωτο (όπως ο Ιωαννίδης στον Δημήτρη Παπανικολάου το 1995, όταν έσμιξαν οι δρόμοι τους στον Ολυμπιακό και τον προβόκαρε δημοσίως λέγοντας του “για να δω ρε Φον Δημητράκη, εάν και στο μπάσκετ τα καταφέρνεις τόσο καλά, όσο στο μπλα μπλα”) ανθολογώ εδώ μερικές από τις καλύτερες ατάκες που έχει πει ο στόμας του:

-«Όταν πηγαινοερχόμουν κάθε μέρα με ταξί από τις Θεσπιές στα Ηλύσια και τούμπαλιν, ο πατέρας μου μου είχε πει μια κουβέντα που με σημάδεψε: “Εάν δεν φτουρήσεις στο μπάσκετ, μην σκας: σε περιμένει η δουλειά στους αλευρόμυλους της οικογένειας"».

-«Και Κουφός και Καλάθης και Μπράμος στην Εθνική. Τρεις Ελληνοαμερικανοί ε; Αντε με το καλό, του χρόνου να γίνουν δώδεκα» (27 Αυγούστου 2011).

-«Δημιουργικός και...έγκυος είσαι ή δεν είσαι» (4 Δεκεμβρίου 2016, μετά από μια ασίστ).

-«Φίλε Λεωνίδα Κασελάκη μου λείπεις πολύ. Εάν ήμουν προπονητής από εσένα θα άρχισα να χτίζω την ομάδα μου. Όταν δεν ήσουν σταρ, όπως τώρα, αλλά εργάτης και είχες ως πρώτη επιλογή την πάσα, κάθε φορά που που παίζαμε ένα pick n;' roll έλεγα “καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-0» (2 Δεκεμβρίου 2014 στο Facebook).

-«Τι μου λέτε τώρα εμένα για το πεταχτάρι του Πρίντεζη και την bombita του Ναβάρο. Όταν έπαιζα στην Α2 με τον Ηλυσιακό, έκλεινα σπίτια με την bogrita»! (29 Νοεμβρίου 2016, εκπομπή Pock n' Roll, Cosmote TV).

-«Γιατί χάσαμε από τον ΠΑΟΚ; Θέλει και ρώτημα; Αντί να ασχοληθούμε το scouting που μας έδωσε ο κόουτς, έπαιρνα τους συμπαίκτες μου και ανεβαίναμε στο Πανόραμα για φρέντο και τρίγωνα» (28 Φεβρουαρίου 2017).

-«Πήραμε την κούπα και με τέτοια αποθέωση στο μπαλκόνι του Δημαρχείου, νόμισα ότι βγήκα Δήμαρχος Τενερίφης» (1η Μαίου 2017).

-«Έχω κάνει πολλές... μαλακίες στην καριέρα μου, αλλά ούτε λούφαρα, ούτε ήμουν αμελής. Απλώς ήμουν λίγο περισσότερο αυθόρμητος και παρορμητικός και σε κάποια φάση είχα το μυαλό μου πάνω από το κεφάλι μου» (συνέντευξη στον Αντώνη Καλκαβούρα, www.gazzetta.gr (25 Φεβρουαρίου 2016).

-«Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, εννοείται ότι δεν θα ξαναπήγαινα στον Παναθηναϊκό. Με άφησε πολύ πίσω αυτή η διετία... Υπήρχαν και θετικά όμως, όπως το ότι ο κόουτς Ομπράντοβιτς με βοήθησε να βλέπω το μπάσκετ πολύ διαφορετικά και να “προπονήσω” πολύ το μυαλό μου, αλλά με μοναδική προοπτική να γίνω ένας μελλοντικός αξιόλογος προπονητής! Γιατί ως παίκτης, άστο καλύτερα... Μόνο ζέσταμα έκανα! Αν αποφασίσω να ασχοληθώ με την προπονητική, σίγουρα έχω φοβερές εικόνες από έναν εξαιρετικό κόουτς στο πως να στήσω και να προετοιμάσω μία ομάδα...» (από την ίδια συνέντευξη).

-«Ο Στέργιος Κουφός ασχολήθηκε πολύ μαζί μου στον Ηλυσιακό. Με έστηνε στην προπόνηση για να σουτάρω τρίποντα και μου τα έχωνε όταν δίσταζα και πήγαινα προς τα μέσα» (από την ίδια συνέντευξη).

-«Με έχει πιάσει μελαγχολία βλέποντας στην τηλεόραση τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι περισσότεροι μοιάζουν τραβηγμένοι με μονοκάμερο και η εικόνα είναι σαν από κινητό τηλέφωνο» (από την ίδια συνέντευξη).

-«Εχω παίξει στο Ζηρίνειο, τι να μου πει η... στρούγκα της Μπάνβιτ;» (από την ίδια συνέντευξη).

-«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη ότι είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Τη μια μέρα ήμουν στη Ρόδο με τα φιλαράκια μου και την άλλη βρέθηκα στο ΟΑΚΑ με αυτούς που έχω αφίσες στο δωμάτιο μου. Είναι να μην τρελαίνεσαι;» ( 9 Αυγούστου 2009).

-«Αφού στα είκοσι μου είμαι πρωταθλητής Ευρώπης και παίρνω μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, δεν νιώθω απλά τυχερός, αλλά κωλόφαρδος» (συνέντευξη στο “Goal News”, 22 Ιουλίου 2009).

-«Οταν πρωτοπήγα στον Ηλυσιακό, άκουσα πολλούς να αναρωτιούνται σε τι εξυπηρετούσε αυτή η μεταγραφή. Αυτός, έλεγαν διάφοροι, είναι άχρηστος. Σκέτο κρέας. Ελπίζω ότι σιγά σιγά θα τους βουλώσω το στόμα» (από την ίδια συνέντευξη).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σκουντής
Βασίλης Σκουντής

H φήμη ότι βγήκε από την κοιλιά της μάνας του κρατώντας ένα στυλό κι ένα χαρτί ελέγχεται ως εντελώς αναληθής. Αντιθέτως είναι περίπου… αληθής η φήμη ότι στην πρώτη έκθεση του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς!
Τα νομικά βιβλία του Σάκουλα ενέμειναν απλώς στο ράφι, αλλά στις… σακούλες. Ο προορισμός υπήρξε μοιραίος και αναπόδραστος. Μετά από 32 χρόνια και με τα μαλλιά του να έχουν από ετών προτιμήσει την ταπείνωση από το θάνατο, ο Βασίλης Σκουντής ταλαιπωρεί τους γύρω του και τον εαυτό του, επιμένοντας να γράφει, άλλωστε είναι το μόνο που έμαθε να κάνει (πιστεύει καλά, αλλά κι αυτό παίζεται!) στη ζωή του. Αν και ενίοτε παρασπονδεί, εν τούτοις στις φλέβες του τρέχει πάντοτε πορτοκαλί αίμα, θεωρεί τον εαυτό του απόγονο του Homo Βasketikus και (περπατώντας στην πέμπτη δεκαετία της ενασχόλησης του με τη δημοσιογραφία) γουστάρει που ακόμη δεν βαρέθηκε να κάνει το χόμπι του!

ΥΓ: Αν μετά από τόσα χρόνια δεν τον βαρεθήκατε, εκτός από το gazzetta.gr μπορείτε να τον υποφέρετε ακόμη καθημερινά στο Goal News και στον Sentra FM 103.3