Κανείς δεν πέτυχε μόνο με το τρίποντο!

Κανείς δεν πέτυχε μόνο με το τρίποντο!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας συνοψίζει τα πεπραγμένα της 20ης αγωνιστικής στην Basket League, σχολιάζει την παραίτηση του Μιχάλη Μελή από την προεδρία του ΕΣΑΚΕ, προσεγγίζει το «φαινόμενο» Ουότερς και ώρες-ώρες, απορεί με την «τρίποντη» εμμονή του Πασκουάλ!

Πριν μπούμε σε καθαρά αγωνιστικά ύδατα, επιτρέψτε μου να καταθέσω δύο-τρία πράγματάκια για τον απερχόμενο πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, που θα μείνει στην ιστορία για πολύ σοβαρότερα πράγματα, από το ότι δεν πρόλαβε να δώσει μία συνέντευξη Τύπου, όπως γράφτηκε με διάθεση για... χιούμορ! Ο Μιχάλης Μελής δεν είναι ένας χθεσινός τύπος στον χώρο μας. Υπήρξε τίμιος μπασκετμπολίστας, είναι πετυχημένος (και ανεξάρτητος οικονομικά) επιχειρηματίας και παραμένει εδώ και χρόνια, ενεργό μέλος της ΚΑΕ Κολοσσού Ρόδου. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, άλλωστε, επελέγη από μία άτυπη «συμμαχία» παραγόντων του αθλήματος (και απεδέχθη την πρότασή τους), να ηγηθεί μίας κίνησης, με στόχο να μπει μία νέα τάξη πραγμάτων στα διοικητικά της λίγκας και να αναβαθμιστεί το προϊον!

Νομίζετε ότι δεν ήξερε ή ότι ήταν άσχετος και απλά δεν ήξερε, αλλά ούτε και ρώτησε; Ή ότι συμφώνησε για τη δόξα της... καρέκλας και τις διόλου ευκαταφρόνητες απολαβές της θέσης (5.000 Ευρώ μηνιαίως χωρίς τα έξοδα παραστάσεως); Απλά, ο άνθρωπος υποστηρίχθηκε από τους δύο εκ των τριών «μεγάλων» της Αθήνας και θεώρησε, ότι θα βρει τον τρόπο να πείσει και τον τρίτο, ότι ο δρόμος της συναίνεσης είναι ο μοναδικός που μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο ποιοτικό αποτέλεσμα, όσον αφορά στον αγωνιστικό και εμπορικό ανταγωνισμό των 14 ομάδων.

Σύμφωνοι, το τηλεοπτικό συμβόλαιο των 9, το βρήκε ως προίκα του προκατόχου του, η χορηγία του πρωταθλήματος, που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε έφερε στο ταμείο των ομάδων, τα λιγότερα έσοδα όλων των εποχών, ενώ οι λοιποί σπόνσορες και υποστηρικτές στους οποίους αποσκοπούσε (όπως εξήγησε στη μοναδική συνέντευξη που έδωσε ως πρόεδρος στο gazzetta.gr), δεν ήρθαν ποτέ... Όμως ας μην κρυβόμαστε! Επί της θητείας του, ο ΕΣΑΚΕ σταμάτησε να εισπράττει 500.000 Ευρώ από την χορηγία του πρωταθλήματος (όπως στις προηγούμενες συμφωνίες για τα έξοδά του!), ενώ μειώθηκε και η μηνιαία αποζημίωση του προέδρου.

Γιατί έφυγε; Μα πολύ απλά, επειδή συνειδητοποίησε ότι οι δύο μεγάλοι δεν θα συμφωνήσουν ποτέ να συμπορευθούν σε κανένα θέμα, ότι η ΕΟΚ δεν θα πάψει ποτέ να χειραγωγεί εμμέσως τον Σύνδεσμο και κατάλαβε, ότι αν παρέμενε, δεν θα διέφερε σε τίποτε από τους προκατόχους του. Η απόφασή του να αποχωρήσει, ελήφθη οριστικά όταν αντιλήφθηκε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εφαρμοστούν ούτε καν οι δύο βασικοί του στόχοι: Η επιθυμία του να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης και να εγκριθεί η επιλογή ενός εκτελεστικού διευθύνοντος συμβούλου με μπασκετικό κύρος (προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις στην ομοσπονδία) και ο «μονόδρομος» της κοινής τηλεοπτικής συμφωνίας για τις 14 ομάδες, που τελικά δεν υιοθετήθηκε από την ομάδα που έκανε την αρχική πρόταση. Ξέρετε κανέναν άλλον που θα έπαιρνε το καπελάκι του και θα «χαιρετούσε» ή πιστεύετε ότι διάδοχός του θα «ψήσει» τους «αιώνιους», την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να πάρουν λιγότερα, για να προσελκύσει περισσότερους χορηγούς το πρωτάθλημα; Τα υπόλοιπα συμπεράσματα, δικά σας...

Ένας Ντομινίκ σαν τα «κρύα τα νερά»!

H περίπτωσή του μοιάζει αρκετά με την ξαφνική προσθήκη του Έϊσι Λο (τον Ιάνουάριο του 2012), όχι τόσο σε αγωνιστικό στυλ, γιατί ο 2 φορές πρωταθλητής ήταν πρώτα σκόρερ και μετά δημιουργός, όσο γιατί έκτοτε, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ξανακάνει τόσο πετυχημένη επιλογή, μεσούσης της περιόδου (όχι ότι είναι και εύκολο βέβαια...)! Ο λόγος για τον Ντομινίκ Ουότερς, έναν Αμερικανό point-guard με αδιάφορη κολεγιακή και ευρωπαϊκή καριέρα (σε Βέλγιο, Σλοβενία, Ισραήλ, Γερμανία, Ισπανία και NBDL), τον οποίο γνωρίσαμε ως πρωταγωνιστή, τα δύο τελευταία χρόνια με τη φανέλα του Κολοσσού (μ.ο. 12,6π. & 5,6ασ. με 94,6% βολ. & 35,9% τριπ.) και του Άρη (μ.ο. 12,3π. & 4,0ασ. με 86,8% βολ. & 51,5% τριπ.).

Όπως πολύ εύστοχα σημείωσε και ο Κωνσταντίνος Μελάγιες, ο Ολυμπιακός δεν έκανε διάνα μόνο στην επιλογή (για να καλύψει το κενό του Χάκετ), αλλά με το συνολικό τρόπο λειτουργίας του οργανισμού, συνέβαλε στην άμεση και αποτελεσματική προσαρμογή του. Με τη συμπλήρωση δύο μηνών από το ντεμπούτο του, ο 30χρονος rookie στην Euroleague, παρουσιάζεται ακόμη πιο χρήσιμος (μ.ο. 6,1π. & 1,8ασ. με 90% βολ., 65,4% διπ. & 40% τριπ. σε 12,5') από ότι ο A.C. Law στην πρώτη του μισή χρονιά (μ.ο. 5,5π. & 2,1ασ. με 80,9% βολ., 44,4% διπ. & 23,1% τριπ. σε 15,5'), έχει κερδίσει τους συμπαίκτες του κι εμπνέει ολοένα και περισσότερο εμπιστοσύνη στον τεχνικό τιμ.

Η συνεισφορά του στο «διπλό» του Τελ Αβίβ, που εδραίωσε τους πρωταθλητές στην 3η θέση της βαθμολογίας της Euroleague, είναι λογικό να καλύπτει την μεγαλύτερη αναφορά στα του Ολυμπιακού (19-1), που είχε εύκολο απόγευμα (84-52) απέναντι στο Λαύριο, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δίνει χρόνο στον Γιανγκ και να αναμένει την επανενεργοποίηση του Σπανούλη.

Πόσο τρίποντο αντέχουν πλέον τα μάτια μας;

Το δείγμα είναι ασφαλές και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά για 7 συνεχόμενα παιχνίδια στην Euroleague (ρεκόρ 4-3), οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, επιχειρούν κατά μ.ο. 32 δίποντα και 28,6 τρίποντα ανά παιχνίδι! Κοινώς παίζουν με την φωτιά κι επιλέγουν «να ζουν και να πεθαίνουν» από την ευστοχία έξω από τα 6,75! Κατ' αυτόν τον τρόπο, έχουν αφήσει να τους φύγουν από τα χέρια τους δύο εκτός έδρας παιχνίδια (έτσι όπως εξελίχθηκαν) σε Βελιγράδι και Κωνσταντινούπολη (το πιο πρόσφατο με Νταρουσάφακα), που σε περίπτωση αντίθετου αποτελέσματος, αυτή τη στιγμή θα τους έδιναν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Το ίδιο, μέσες άκρες (15/32 διπ. & 6/29 τριπ.) συνέβη και στην σχετικά εύκολη νίκη (70-54) του Παναθηναϊκού Superfoods (19-1) επί του Άρη, που φυσικά δεν θα μπορούσε να βάλει δύσκολα για μεγάλη διάρκεια στο «τριφύλλι». Δεν ξέρω πόσο προβληματίζει τον Τσάβι Πασκουάλ το συγκεκριμένο φαινόμενο, ωστόσο, η εμπειρία έχει διδάξει (και τον ίδιο καλύτερα) ότι μία ομάδα σοβαρή ομάδα δεν μπορεί να φτάσει εκεί ψηλά που ονειρεύεται, παίζοντας συστηματικά τόσο μονοδιάστατο μπάσκετ στο πέντε εναντίον πέντε (απέναντι σε οργανωμένες άμυνες).

Ας χάσει στο πριγκιπάτο κι ας κερδίσει αλλού!

Στο κλειστό «Δημήτριος Τόφαλος», η ΑΕΚ (16-4) δεν έκανε απλά το 11/11 φέτος (20/20 αν υπολογίσουμε το Κύπελλο και το Champions League) όταν η άμυνά της δέχεται λιγότερους από 70 πόντους, αλλά έδειξε ένα πολλά υποσχόμενο πρόσωπο, ενσωματώνοντας ιδανικά τα δύο νέα πρόσωπα του ρόστερ (Μαυροκεφαλίδης 15π. & 7ρ. με 5/6 σουτ, Νιούλεϊ 10π. με 4/6 σουτ). Οι «κιτρινόμαυροι» (Βασιλειάδης 17π., 7ρ. & 3ασ. με 5/7 τριπ.) που είχαν ποσοστά ευστοχίας για Όσκαρ αποδεικνύοντας γιατί είναι η πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθλήματος σε βολές (75,9%) και δίποντα (56,9%) και γιατί κάνουν τα λιγότερα λάθη (μ.ο. 10,5), «καθάρισαν» (86-67) το ματς από το πρώτο μέρος κι έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +25.

Ο Γιούρι Ζντοβτς, εστιάζει πλέον όλη του την ενέργεια στον «τελικό» της Τετάρτης (08/03, 21.30) στο Μοντεκάρλο, με αντίπαλο την πρωτοπόρο του γαλλικού πρωταθλήματος Μονακό (στον επαναληπτικό του 69-68), σε ένα ματς που θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον της «Ένωσης», αλλά ταυτόχρονα θα μας προϊδεάσει για το πόσο απειλητική μπορεί να αποδειχθεί στην πορεία για τους δύο «αιώνιους». Ας αποκλεισθεί από τους Μονεγάσκους (το πιο πιθανό) κι ας κερδίσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό! Θα κάνει καλό και στον εαυτό της αλλά και θα δώσει νέο ενδιαφέρον στον εγχώριο ανταγωνισμό...

«Μπει, δεν μπει!» για ΠΑΟΚ και Άρη!

Αν μεσοβδόμαδα, «λυγίζοντας» την πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος, Τενερίφη, ο ΠΑΟΚ (11-9) έδειξε ότι μπορεί να νικήσει μέσα από την άμυνα (66-63), κόντρα στα Τρίκαλα, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου (Κλάντον 20π., 9ρ. & 3ασ. με 8/10 σουτ) πέτυχε την 4η σερί εντός έδρας νίκη της (97-86), καταγράφοντας την μεγαλύτερη παραγωγικότητα στην εφετινή σεζόν. Ο «δικέφαλος του Βορρά» που υπό το βλέμμα του θρύλου Κένεθ Μπάρλοου, επέστρεψε στην 4η θέση, έχει δύσκολο έργο στη συνέχεια, καθώς πέρα από τη ρεβάνς με τους «Νησιώτες» του Γιώργου Μπόγρη (προέρχονται από θρίαμβο επί της Ρεάλ), έχουν να «κατέβουν» δύο φορές στην Αθήνα, για τα ματς με τους δύο «αιώνιους».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όσο η γκαντεμιά με τους τραυματισμούς (τελευταίο θύμο ο Βασίλης Καββαδάς), έχει χτυπήσει «κόκκινο» στον Άρη (11-9), άλλο τόσο φως φανάρι είναι πλέον η επιθετική «ένδεια» των «κιτρινόμαυρων». Για να μιλήσουμε με στοιχεία, στα 7 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει μέχρι τώρα ο «πάλαι ποτέ αυτοκράτωρ» κόντρα στις 4 πιο ισχυρές ομάδες (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ & ΠΑΟΚ), η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σκοράρει κατά μ.ο. 58,8 πόντους (αν προσθέσουμε και το Κύπελλο, η παραγωγικότητα ανεβαίνει στους 60,9π.)! Όπως γίνεται αντιληπτό, έτσι οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να πάνε πουθενά και το τελικό 54-70 στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μόνο τιμητικό μπορεί να είναι από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι (Γιάνκοβιτς 13π. & 7ρ. με 3/5 τριπ.) τελείωσαν το ματς με 18 λάθη και 33,9% στα σουτ εντός πεδιάς.

Η χειρότερη νίκη της χρονιάς!

Η σύγκριση με την προηγούμενη έξοδο του Κολοσσού (11-9) από το «νησί των ιπποτών» και το επιβλητικό διπλό (86-66) στην Αμαλιάδα, είναι κάτι περισσότερο από χαώδης, παρ' όλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν και πάλι θετικό για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη. Κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη Δόξα, οι Ροδίτες (Ρέλεφορντ 21π., 5ρ. & 5ασ. με 8/11 σουτ) τη χειρότερη εμφάνισή τους (5/21 τριπ. και 18 λάθη) μακριά από το «Βενετόκλειο», η οποία όμως δεν στάθηκε να του στερήσει την 4η εφετινή εκτός έδρας νίκη (62-61). Έστω κι αν θέλει προσπάθεια να πάει ένα ματς στον πόντο, όταν μία ομάδα έχει πάρει 20 περισσότερα ριμπάουντ...

Ακόμη «βρέχει»... τρίποντα!

Για 3ο σερί εντός έδρας παιχνίδι, υπό τις οδηγίες του Νίκου Βετούλα, το Ρέθυμνο (9-11) καταφέρνει εύκολα ή δύσκολα να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, εδραιώνοντας τη θέση του στην πρώτη οκτάδα. Το τελικό 84-73 απέναντι στην μαχητική Κύμη, διαμορφώθηκε ουσιαστικά στην 4η περίοδο και η νίκη των Κρητικών (Άρνολντ 19π., & 6ρ., Γιαννόπουλος 18π. & 5ρ. με 4/5 τριπ.), χάρη στο εκπληκτικό 59,2% που είχαν πίσω από τα 6,75 και τα συνολικά 16 εύστοχα τρίποντα, που είναι η καλύτερη εφετινή τους επίδοση.

Δεν αρκούσε ο Μπάρλοου!

Στην Πυλαία, τα Τρίκαλα (8-12) απέδειξαν ότι δικαίως διεκδικούν τον τίτλο της καλύτερης επαρχιακής ομάδας για το 2017 (ρεκόρ 5-3), ενώ ο Κέλσι Μπάρλοου (25π., 4ρ. & 4ασ.) κατέθεσε για μία ακόμη αγωνιστική τα διαπιστευτήριά του, παρόντος του πατέρα του και παλαίμαχου άσου του ΠΑΟΚ, Κένεθ! Ο 26χρονος Αμερικανός που είναι 1ος σκόρερ (μ.ο. 14,8π.) στην εφετινή Basket League, κράτησε την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη στην διεκδίκηση της νίκης μέχρι και τις αρχές της 4ης περιόδου, αλλά τα 18 λάθη των Θεσσαλών, ήταν πάρα πολλά για να αποτρέψουν το τελικό 86-97.

Η άμυνα του Προμηθέα (8-12) δέχθηκε για πρώτη φορά μέσα στο 2017 περισσότερους από 81 πόντους, η παραγωγικότητά του έπεσε 7,5 ολόκληρους πόντους από τον μ.ο. των πόντων που πετυχαίνει στην έδρα του (74,3π.), ενώ η δημιουργία των Πατρινών (11ασίστ/14λάθη), κυμάνθηκε στο επίπεδο που δικαιολογεί την 14η θέση στην σχετική κατηγορία (μ.ο. 12,1ασ.). Αν σ' όλα τα παραπάνω, συνυπολογίσετε ότι η ΑΕΚ, έκανε ίσως την καλύτερή της εμφάνιση μακριά από το «Νίκος Γκάλης», τότε δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί η «υπόκλιση» (67-86) της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου (Τόντιτς 15π. & 6ρ.)

Η κακή άμυνα υπερίσχυσε της κακής επίθεσης!

Παρ' ότι η ομάδα χειρότερη άμυνα (μ.ο. 84,2π.) στην Basket League, o Κόροιβος (7-13) «κατέβασε» κατά σχεδόν 10 πόντους τον μέσο όρο παθητικού του στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια (76,7π.), εκμεταλλευόμενος ιδανικά ότι αντιμετώπισε την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Τα 19 λάθη στα οποία υπέπεσε, όμως, το χαμηλό ποσοστό (14ος στο πρωτάθλημα) - για εντός έδρας ματς - στις βολές (64,%) και η συνεισφορά μόλις 12 πόντων (17%) από τον πάγκο, λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη νίκη (το +16 του 33ου λεπτού, έγινε +1 στα 13"!), που άλλωστε ήταν και το βασικό ζητούμενο για τον Ντίνο Καλαμπάκο. Οι γηπεδούχοι (Γκότσερ 26π. με 5/7 τριπ.), μπορεί να μην κάλυψαν το -26 του αγώνα της Πάτρας, το τελικό 71-67, όμως, τους έδωσε απόσταση δύο βαθμών από τον Απόλλωνα.

Κάθε πέρυσι και... χειρότερα!

Με δεδομένο ότι πέρυσι, στο Φάληρο, το Λαύριο (7-13) γνώρισε την πιο ταπεινωτική ήττα (108-39) στην ιστορία του, αν κάποιος έλεγε στον Χρήστο Σερέλη ότι στο 23ο λεπτό, η ομάδα του θα υπολειπόταν μόλις 6 πόντων του Ολυμπιακού, ο προπονητής των φιλοξενουμένων μάλλον θα άνοιγε... σαμπάνιες! Το τελικό 52-84 και το επιμέρους σερί 14-40 των τελευταίων 17 λεπτών, μπορεί να χάλασαν τις αρχικές εντυπώσεις, ωστόσο, οι Λαυριώτες, μάλλον ευχαριστημένοι θα πρέπει να έφυγαν... Με 31,2% στα σουτ εντός πεδιάς, 23 λιγότερα ριμπάουντ και μόλις 7 ασίστ, θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και στα επίπεδα της περυσινής διαφοράς.

Η μάχη για το εισιτήριο που κανείς δεν θέλει!

Η Κύμη (6-14) πάλεψε στα ίσα για 30 λεπτά, το ματς στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», ανέτρεψε μία διαφορά 12 πόντων στο πρώτο μέρος και πέρασε με +5 στο ξεκίνημα του 2ου μέρους. Όταν μία ομάδα δεν σουτάρει αξιοπρεπώς από την περιφέρεια (3/14 τριπ. ήτοι 21,4%), υποπίπτει στα περισσότερα λάθη (14η με μ.ο. 16,3) και παράλληλα στερείται δημιουργίας (7ασίστ/11 λάθη), δεν μπορεί να έχει διάρκεια για να κυνηγήσει μία τόσο «ποθητή» εκτός έδρας νίκη (0/10) ακόμη κι αν οι Έλληνες παίκτες της (Τουτζιαράκης 19π. & 6ρ.), πετυχαίνουν πάνω από το 50% των πόντων της (37/73). Τηρουμένων των αναλογιών, το τελικό 73-84 υπέρ των γηπεδούχων μοιάζει δίκαιο και πλέον το συγκρότημα του Βασίλη Μπρατσιάκου χρειάζεται μίνιμουμ 3 νίκες στους τελευταίους αγώνες για να σωθεί.

Ο Απόλλων (5-15) εξακολουθεί να πληρώνει την κακή «χημεία» που είχε το ρόστερ του από την αρχή της σεζόν και πλέον προβάλει ως το πρώτο φαβορί για την ομάδα που θα ακολουθήσει την Δόξα στην Α2 Κατηγορία. Για 7η φορά στα 8 τελευταία ματς, στο κλειστό της Ίλιδας, οι Πατρινοί (Μπαρτ 22π., 6ρ. & 5ασ.) δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τους 70 πόντους (η χειρότερη επίθεση στην Α1 με μ.ο. 68,0π.) κι έχοντας αποκαρδιωτικό ποσοστό (16,7%) και τεράστια εμμονή στα σουτ τριών πόντων (6/36), έχασαν δίκαια (67-71). Για να αποφύγει τον υποβιβασμό, στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου χρειάζεται τουλάχιστον τρεις νίκες και ήττα με λιγότερο από 15 πόντους στην Κύμη.

Στη Λευκάδα, αν και εξαιρετικά αποδυναμωμένη και χωρίς ελπίδες αποφυγής του υποβιβασμού, η Δόξα (3-17) έκανε τη ζωή δύσκολη στον Κολοσσό και ουσιαστικά έχασε μία από τις τελευταίες ευκαιρίες της να αποχαιρετήσει την Α1 Κατηγορία με μία νίκη. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι νεοφώτιστοι (Μάρας 15π. & 5ρ. με 6/9 σουτ) σούταραν με 35,5% εντός πεδιάς και μάζεψαν 20 λιγότερα ριμπάουντ από τους Ροδίτες, ο Φώτης Τακιανός θα πρέπει να στενοχωρήθηκε μόνο στο τελευταίο άστοχο σουτ του Τσαλδάρη, που δεν μπόρεσε να αλλάξει το τελικό 61-62.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!