Elite League: Η ώρα της... δεύτερης ευκαιρίας μέσα από τα Play In (vids)

Από τον αγώνα του Ερμή Σχηματαρίου με τη Δόξα Λευκάδας στην Elite League

bet365

Ο Ερμής Σχηματαρίου, η Δόξα Λευκάδας, η ομάδα του Παπάγου και η Μύκονος θα «παλέψουν» για μία από τις δύο διαθέσιμες θέσεις που απομένουν στα Play Off της Elite League μέσα από τα Play In.

Πριν από μερικές ημέρες, συγκεκριμένα το Σάββατο (6/4), η κανονική διάρκεια της Elite League ολοκληρώθηκε, με τις κρίσιμες αναμετρήσεις να συνθέτουν την τελική κατάταξη της πρώτης φάσης.

Μπορεί τα πιο σημαντικά γεγονότα να ήταν ο υποβιβασμός του Αμύντα και του Χαρίλαου Τρικούπη, ωστόσο όπως σας είχαμε παρουσιάσει, υπήρχαν «ενεργά μέτωπα» σε ολόκληρο τον πίνακα με εξαίρεση την κορυφή και το ποιες ομάδες θα βρεθούν απευθείας στα Play Off.

Από την 1η θέση έως και την 6η ήταν εκείνες που γνώριζαν εδώ και μέρες ότι έχουν εξασφαλισμένο εισιτήριο, ωστόσο απομένουν δύο κενά τα οποία θα καλυφθούν μέσα από τον γύρο των Play In.

Ο τρόπος διεξαγωγής

Με το πρόγραμμα των αγώνων να είναι μοιρασμένο σε δύο μόλις ημέρες, το πρώτο σκέλος αρχίζει σήμερα, Τετάρτη (10/4) στις 16:00. Η πρώτη ομάδα που θα πάει στην επόμενη φάση θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στον Α7 και τον Α8, δηλαδή τον Ερμή Σχηματαρίου και τη Δόξα Λευκάδας.

Ο ηττημένος, θα παίξει με τον νικητή από το ζευγάρι ανάμεσα στον Α9 και Α10, δηλαδή τον Παπάγου και τη Μύκονο, το Σάββατο (13/4) για να συμπληρώσει την κορυφαία 8αδα.

Ο Ερμής Σχηματαρίου

Ο Ερμής Σχηματαρίου

Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου άρχισε με εντυπωσιακό τρόπο τη σεζόν. Κατάφερε από αρκετά νωρίς να σταθεροποιηθεί στο πρώτο μισό της κατάταξης και παρόλο που ένας από τους βασικούς του πρωταγωνιστές, ο Ζακ Μπράιαντ, πριν από λίγες εβδομάδες πήγε στον Μίλωνα, ο Ερμής Σχηματαρίου διαθέτει έναν από τους καλύτερους σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Δημήτρη Γερομιχαλό, ο οποίος έχει κατά μέσο όρο 15,4 πόντους σε 29:02 λεπτά εντός παρκέ. Έχοντας κατακτήσει την 7η θέση στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, έχει το πλεονέκτημα της έδρας σε όλα τα ματς των Play In.

Προπονητής: Νίκος Οικονόμου

Η Δόξα Λευκάδας

Η Δόξα Λευκάδας

Έχοντας πάρει αρκετές λύσεις τόσο από τον Ντόνοβαν Ντόναλντσον που είχε κατά μέσο όρο 14,3 πόντους, όσο και από τους ψηλούς της, Γιάννη Σαχπατζίδη (11,8) και Διονύση Σκουλίδα (11), η ομάδα από το Ιόνιο μπόρεσε να κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα, φτάνοντας μάλιστα για μία περίοδο στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά και στο Final Four του UNICEF Trophy, εκεί όπου ηττήθηκε στον ημιτελικό με 61-46 από τον Πανιώνιο. Ολοκλήρωσε τη πρώτη φάση στην 8η θέση και θα έχει το μειονέκτημα έδρας στο πρώτο ματς των Play In, ωστόσο αν χρειαστεί να πάει σε δεύτερο, έχει εξασφαλισμένο το πλεονέκτημα.

Προπονητής: Ντίνος Καλαμπάκος

ΑΣ Παπάγου

Από την ομάδα του Παπάγου

Μπορεί ο πρωταρχικός στόχος του μοναδικού συλλόγου από την Αττική των Play In να ήταν η παραμονή στην κατηγορία, έχοντας όμως μετατρέψει σε… «κάστρο» το «σαλούν» μπόρεσε να ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες και πλέον είναι έτοιμος να διεκδικήσει μία θέση στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Ηγέτης του συνόλου που έχει δημιουργήσει ο κόουτς Καρακώστας, είναι ο Παναγιώτης Κόης, ο οποίος κατά μέσο όρο έχει από 13,9 πόντους και 6,4 ριμπαόυντ ενώ αμέσως μετά βρίσκεται ο γιος του προπονητή, Ιωάννης Καρακώστας με 13,7 πόντους. Τερμάτισε στην 9η θέση και έχει το πλεονέκτημα στο πρώτο ματς της φάσης, ωστόσο στο δεύτερο θα αναγκαστεί να παίξει εκτός έδρας.

Προπονητής: Φώτης Καρακώστας

Η Μύκονος

Η Μύκονος

Η έτερη νησιωτική ομάδα της φετινής σεζόν στην κατηγορία, η οποία προέρχεται επίσης από άνοδο, φάνηκε ότι άρχισε τη χρονιά από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, παίρνοντας σε αρκετά ματς σερί νίκες. Μετά το τέλος της ξέφρενης πορείας στα αρχικά στάδια του πρωταθλήματος, η Μύκονος μπόρεσε να διατηρηθεί ψηλά, ωστόσο η ήττα της από τον Αίαντα Ευόσμου στην τελευταία αγωνιστική, την έφεραν στη 10η θέση, έχοντας σε όλες τις αναμετρήσεις πλέον το μειονέκτημα έδρας. Πρώτος σκόρερ έως τώρα για τον σύλλογο από τις Κυκλάδες, είναι ο Νίκος Καμαράς με 12 κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα.

Προπονητής: Άγγελος Τσάμης

Τα ματς της κανονικής διάρκειας

Ερμής – Δόξα (2-2)

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, στην 11η αγωνιστική, ο Ερμής είχε υποδεχτεί στο Σχηματάρι τη Δόξα και κατάφερε να επιβληθεί με 75-66. Στον δεύτερο γύρο ωστόσο, στη ρεβάνς της Λευκάδας, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να επικρατήσουν με 84-70.

Παπάγου – Μύκονος (4-0)

Στην 9η αγωνιστική του πρώτου γύρου, στο «σαλούν» η ομάδα του Παπάγου βγήκε νικήτρια στις λεπτομέρειες με 92-91, σε ένα ματς που χρειάστηκε να πάει στην παράταση. Οι δύο ομάδες ήταν αντίστοιχα αρκετά κοντά και στο ματς του δεύτερου γύρου, με τον Παπάγου ωστόσο να περνάει νικηφόρα από τη Μύκονο, έχοντας επιβληθεί με 85-80.

Το πρόγραμμα των Play In

Τετάρτη 10/4 (16:00)

  • Ερμής Σχηματαρίου – Δόξα Λευκάδας
  • Παπάγου – Μύκονος

Ο ηττημένος του αγώνα Ερμής Σχηματαρίου-Δόξα Λευκάδας θα αγωνιστεί στην έδρα του το Σάββατο, 13 Απριλίου, με τον νικητή του αγώνα Παπάγου-Μύκονος.

@Photo credits: eurokinissi, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα