Ξεκινά με πρωτιά το βαρύ πρόγραμμα του Αλόνσο (vid)

Gazzetta team
Ξεκινά με πρωτιά το βαρύ πρόγραμμα του Αλόνσο (vid)
Τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο στις πρώτες δοκιμές του Σπα για τον 6ωρο αγώνα αντοχής του WEC, με τον οποίο ξεκινά ένα ταξίδι σε 9 διαφορετικές πίστας σε διάστημα 11 εβδομάδων.

Ο 6ωρος αγώνα του Σπα αυτό το Σαββατοκύριακο σημαίνει την πρεμιέρα του Φερνάντο Αλόνσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, το WEC με την ομάδα της Toyota. Σημαίνει παράλληλα την έναρξη μιας πολύ κουραστικής περιόδου για τον Ισπανό πρώην πρωταθλητή, ο οποίος με τις διπλές υποχρεώσεις σε Formula 1 και WEC θα χρειαστεί να αλλάζει παραστάσεις αλλά και χώρες με τρομακτικούς ρυθμούς.

Παρόλα αυτά ο ίδιος φαίνεται πως είναι αρκετά ικανοποιημένος με αυτό, δεν σκέφτεται καθόλου τον τομέα της εξάντλησης και ανυπομονεί μάλιστα να βρεθεί στο κόκπιτ του LMP1 της Toyota. Και το πιο ενδιαφέρον ίσως είναι πως όλο αυτό το βαρύ πρόγραμμα είναι για τον Αλόνσο μια σπουδαία προετοιμασία για τον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν που αναμφίβολα είναι το όνειρό του. «Θα είναι μια νέα εμπειρία και ελπίζω μια θετική εμπειρία», είπε ο Αλόνσο και συμπλήρωσε, «Είμαι συγκεντρωμένος στο να εξοικονομώ ενέργεια. Έχω πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για το πότε θα προπονηθώ και το τι θα κάνω. Επίσης για το τι θα φάω, πόσο θα κοιμηθώ, με ποια αεροπλάνα θα ταξιδέψω. Είναι μια προετοιμασία μακράς διάρκειας και πρέπει να είμαι 100% έτοιμος για τον αγώνα του Λε Μαν».

Ο Αλόνσο είναι φυσικά και το μεγάλο όνομα του WEC φέτος, παρά το γεγονός πως στο πρωτάθλημα συμμετέχουν κορυφαία ονόματα των αγώνων αντοχής. Κάπως έτσι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω του και στο επίσημο κανάλι του πρωταθλήματος παραχώρησε μια σύντομη συνέντευξη σχετικά με το πόσο έχει δεθεί με τους υπόλοιπους οδηγούς της ομάδας, με τους οποίους μοιράζεται το πρωτότυπο της Toyota. «Από την πρώτη ημέρα βρήκα καταπληκτικούς ανθρώπους στην ομάδα. Έτοιμους να δουλέψουν συλλογικά. Επίσης είναι πολύ εύκολο να «δεθούμε» καθώς τα κάνουμε όλα μαζί, από το φαγητό μέχρι τις δοκιμές. Αν καταφέρουμε και διατηρήσουμε αυτό το πνεύμα συνεργασίας τότε θα είμαστε πολύ καλά και στον αγώνα», τόνισε ο Ισπανός.

Σημερα μάλιστα ο Αλόνσο έδειξε ακριβώς για ποιο λόγο η προσθήκη του στην ομάδα της Toyota είναι σπουδαίο γεγονός. Σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο πρώτο σκέλος ελεύθερων δοκιμών στο Σπα, φέρνοντας το μονοθέσιο που μοιράζεται με τους Σεμπαστιέν Μπουέμι και Καζούκι Νακατζίμα στην κορυφή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!