5+1 συμβουλές για ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς απρόοπτα!

Δημήτρης Γράτσος
5+1 συμβουλές για ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς απρόοπτα!
Για όσους δεν έχουν ή δεν επιθυμούν να μετακινούν το όχημα τους σε περίοδο διακοπών, υπάρχει η ιδανική λύση.

Έστω και με τις αστάθειες του καιρού, το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και ήδη τα πρώτα σχέδια για διακοπές έχουν καταστρωθεί. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν διαθέτεις δικό σου όχημα ή όταν έχεις και δεν θέλεις να το ταλαιπωρείς σε νησιά και λοιπά δύσβατα οδικά δίκτυα; Η απάντηση ακούει στο όνομα «ενοικίαση αυτοκινήτου» και με 5+1 βασικές κινήσεις θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο:

1. Το γοργόν και χάριν έχει

Για να μην πληρώσεις για την ενοικίαση ενός οχήματος, όσα θα έδινες για την αγορά του, καλό θα ήταν να το δεσμεύσεις από νωρίς, καθώς οι τιμές για όσους το θυμούνται τελευταία στιγμή, ακολουθούν την ανιούσα όπως άλλωστε και αυτές των ξενοδοχείων ή των αεροπορικών εισιτηρίων. Παράλληλα, εάν κινηθείς έγκαιρα, πέρα από την προσιτή τιμή, θα έχεις τη δυνατότητα επιλογής μέσα από μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων.

2. Μην τα περιμένεις όλα στο πιάτο

«Συν Αθήνα και χείρα κίνει», έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και αυτό οφείλεις να πράξεις και εσύ. Κάνε έρευνα, ψάξε για προσφορές, μην περιμένεις να τις ανακαλύψεις ουρανοκατέβατες και σίγουρα θα εκτιμήσεις το γεγονός ότι αρκετές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτου έχουν ειδικές προσφορές ακόμη και για πολυήμερες κρατήσεις.

3. Εσύ αποφασίζεις (για την τοποθεσία)

Η πλειοψηφία των γραφείων ενοικίασης διαθέτει αρκετά υποκαταστήματα, τόσο στο μέρος στο οποίο θες να ταξιδέψεις, όσο και σε αυτό που βρίσκεσαι ήδη, οπότε έχεις την δυνατότητα επιλογής για την παραλαβή του αυτοκινήτου της αρεσκείας σου, ανάλογα με το που σε βολεύει καλύτερα.

4. Μην ξεχνάς τα αυτονόητα!

Βασική προϋπόθεση για την ενοικίαση αυτοκινήτου είναι να διαθέτεις ενεργό δίπλωμα οδήγησης, ταυτότητα ή διαβατήριο (για χώρες εκτός ΕΕ) και κυρίως να τα έχεις όλα αυτά μαζί σου!! Για τους νέους οδηγούς (έως 2 χρόνια) είναι πολύ πιθανό να μην ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να αναζητήσουν εναλλακτικές μορφές μετακίνησης.

5. Προσοχή που βάζεις την υπογραφή σου

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ενοικίασης αυτοκινήτου περιλαμβάνει την υπογραφή της ανάλογης σύμβασης με το γραφείο που επέλεξες. Προσοχή λοιπόν στα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» του συμβολαίου και σε τυχόν «περίεργους» όρους, ενώ οπωσδήποτε να πρέπει να σου δώσουν αντίγραφο των όσων τελικά υπέγραψες.

5+1 Τσέκαρε το αυτοκίνητο που σου δίνουν!

Πριν παραλάβεις το όχημα που επέλεξες προς ενοικίαση, φρόντισε να το ελέγξεις για τυχόν ζημιές (έτσι ώστε να μην τις φορτώσουν μετά σε σένα), τη στάθμη του λαδιού και κυρίως την πίεση των ελαστικών. Σε ότι αφορά στο καύσιμο, οφείλεις να το επιστρέψεις με όση βενζίνη (ή diesel) το παρέλαβες. Τέλος, κατά τη διάρκεια των ημερών της ενοικίασης να έχεις πάντα μαζί σου, το αντίγραφο της σύμβασης που παρέλαβες, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου και φυσικά το τηλέφωνο επικοινωνίας με το γραφείο ενοικίασης. Καλές διακοπές!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!