Η Kymco επιβεβαιώνει στην πράξη ότι είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή!

Γιώργος Βαρίνος Γιώργος Βαρίνος
Η Kymco επιβεβαιώνει στην πράξη ότι είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή!

bet365

Ξέρεις πως είσαι σημαντική εταιρεία, όταν η BMW σου αναθέτει να της φτιάξεις κινητήρες για τα scooters της! Η Kymco στην πολυετή της πορεία έχει αποδείξει πόσο «προχώ» εταιρεία είναι...

Η Kymco είναι μια από τις πιο πετυχημένες εταιρίες παραγωγής scooters στον κόσμο.

Η KYMCO ή με άλλα λόγια η... Kwang Yang Motor Co, Ltd είναι μια εταιρεία με έδρα την Ταϊβάν που κατασκευάζει μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες και ATV για την παγκόσμια αγορά. Η έδρα και το εργοστάσιο της KYMCO βρίσκονται στο Kaohsiung της Ταϊβάν, που απασχολεί περίπου 3.000 υπαλλήλους και παράγουν περισσότερα από 570.000 οχήματα ετησίως. Η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. στη Μαλαισία, στη Σαγκάη, στο Τσανγκσά και Τσενγκντού, στη Κίνα. Και σήμερα πρόκειται για έναν κολοσσό της βιομηχανίας παραγωγής δικύκλων.

Απόσχιση από την Honda και απογείωση!

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1963 μετά τη διάσπασή της από τη Honda. Η KYMCO ήταν μια εταιρεία που κατασκεύαζε ανταλλακτικά για τη Honda. Μετά την απόσπασή της από την Honda, η εταιρεία συνέχισε ως προμηθευτής ανταλλακτικών και τμημάτων μοτοσυκλετών και scooters αλλά έπρεπε να περιμένει σχεδόν 7 χρόνια για να κατασκευάσει το πρώτο της απολύτως σχεδιασμένο από αυτήν σκούτερ το 1970. Το 1992, ξεκίνησε το μάρκετινγκ με την επωνυμία "KYMCO".

Από τα μέσα της δεκαετίας του '80, η Kwang Yang Motor Co, Ltd έψαχνε αντιπροσώπους για τα προϊόντα της σε αγορές της Ευρώπης. Μάλιστα γνωρίζω από πρώτο χέρι μια ανέκδοτη ιστορία που μου έχει πει, ένας μεγάλος έμπορος μοτοσυκλετών με τον οποίο έχω πολύ φιλικές σχέσεις.

Πριν από 3 χρόνια έχει μόλις κυκλοφορήσει το Kymco AK550 και είναι διαστημόπλοιο. Ξεπερνά τα 200 χλμ./ώρα και στέκεται με αξιώσεις απέναντι στο κορυφαίο scooter της αγοράς, το Yamaha TMax. Τυχαίνει να επισκεφτώ λοιπόν αυτόν τον φίλο-μεγαλέμπορο με το AK550 που τότε είχα για δοκιμή. Μου το ζητά για βόλτα και φυσικά του το παραχωρώ δίχως συζήτηση. Λίγα λεπτά μετά και μια Συγγρού κάτω/πάνω, ο φίλος μου γυρίζει με χαμόγελο... και κουνώντας το κεφάλι του... Είδες του λέω, πόσο καλό είναι; «Είδα...» μου λέει με βαριά καρδιά...

Χα! Για πες ρε τι συμβαίνει;

«Τι να σου πω... Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, το εμπορικό επιμελητήριο είχε προσκαλέσει μερικές εταιρείας της... Φορμόζας... έτσι την έλεγαν τότε, να βρουν αντιπροσώπους στην Ευρώπη για τα προϊόντα τους. Και είχαν έρθει και σε μας. Και μας είχαν προτείνει την συνεργασία. Αλλά ήταν αστεία σε ποιότητα και έδειχναν πρόχειρες απομιμήσεις των Γιαπωνέζικων...» Και κάνει έτσι και μουτζώνει τον εαυτό του. Και συνεχίζει...«Ποιος να το φανταζόταν αυτό... που να το ξέραμε... (μονολογεί) πως σήμερα ξεπέρασαν σε ποιότητα και απόδοση τα αντίστοιχα γιαπωνέζικα...»

Αυτό ακριβώς συνέβη. Μπορεί στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 τα προϊόντα τους να μην πλησίαζαν την γενική ποιότητα που αποζητούσε η αγορά, αλλά σήμερα, η Kymco παίρνει την εκδίκησή της. Τα προϊόντα της θέτουν, την γενική ποιότητα της αγοράς και πρέπει πλέον οι Ιάπωνες να τους φτάσουν. Οι Γερμανοί από την άλλη μεριά το έλυσαν. Ανέθεσαν στην Kymco την παραγωγή των κινητήρων για τα scooters τους ώστε να πιάσουν αμέσως, την απαιτούμενη ποιότητα, με την πρώτη τους προσπάθεια .

Στις αρχές του 2008, η KYMCO ξεκίνησε την συνεργασία της με την BMW, καθώς ανέλαβε την προμήθεια των κινητήρων για το G450 X Enduro.

Στις αρχές του 2010 κυκλοφορούν τα σχεδιασμένα από τον Bertone scooters της BMW με κινητήρες από την Kymco!

Να σημειώσουμε πως το Range Extender του ηλεκτρικού μοντέλου BMW i3 προέρχεται επίσης από την Kymco καθώς είναι ένας κινητήρας από scooter δίχως την μετάδοση!

Στα τέλη του 2013 και η Kawasaki ανακοίνωσε ότι το νέο σκούτερ J300 κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Kymco. Βασίζεται σε ένα Kymco Downtown 300i.

Μέσα στη δεκαετία του 2000, η Kymco έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σκούτερ στην Ταϊβάν και ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής σκούτερ παγκοσμίως._

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!

Γιώργος Βαρίνος
Γιώργος Βαρίνος