Tρία Peugeot «Ευρωπαϊκά Αυτοκίνητα της Χρονιάς» την τελευταία 7ετία!

Gazzetta team
Tρία Peugeot «Ευρωπαϊκά Αυτοκίνητα της Χρονιάς» την τελευταία 7ετία!
Η εκπληκτική πορεία της Peugeot αποτυπώνεται εύγλωττα στις τρεις νίκες της την τελευταία επταετία στον διαγωνισμό ‘’Car of the Year’’ με τα μοντέλα 308 το 2014, 3008 το 2017 και 208 εφέτος!

Ο όμιλος PSA βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε συνεχή ανοδική πορεία. Ενδεικτικό της δυναμικής του είναι η εξαγορά της Opel, αλλά και η δημιουργία της ανεξάρτητης μάρκας πολυτελείας DS η οποία φιλοδοξεί να κοιτάξει στα μάτια καθιερωμένους premium αυτοκινητοκατασκευαστές. Μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε μάλιστα η PSA ότι βρίσκεται σε συζητήσεις συγχώνευσης με την FiatChrysler Automobiles και εφόσον ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με επιτυχία, θα δημιουργηθεί ένας από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους oμίλους στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πιάνει ήδη τα όρια ρύπων

O Κάρλος Ταβάρες.

Τα καλά νέα δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος της PSA, Κάρλος Ταβάρες, ότι η εταιρεία του πληροί ήδη από το πρώτο δίμηνο του 2020 τα αυστηρά όρια εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα που ισχύουν από εφέτος στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Πορτογάλος δήλωσε ότι η PSA θα πιάσει αυτούς τους στόχους σίγουρα και στο τέλος της χρονιάς και ότι δεν πρόκειται να πληρώσει πρόστιμα λόγω υπέρβασης των ορίων, όπως θα συμβεί με πολλούς άλλους ανταγωνιστές της. Σύμφωνα με τον Ταβάρες, η PSA αποτελεί αυτή τη στιγμή τον καθαρότερο από πλευράς εκπομπών ρύπων αυτοκινητοκατασκευαστή στον κόσμο μετά την Tesla, η οποία παράγει όμως αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Πρώτο σε Ελλάδα και Ευρώπη το Peugeot 208

To Peugeot 208 πρώτευσε εκτός από την Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Ενδεικτική της καταπληκτικής πορείας του ομίλου PSA είναι και η βράβευση του νέου Peugeot 208 με τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020» από την διεθνή επιτροπή δημοσιογράφων Coty. Το Peugeot 208 συγκέντρωσε 281 βαθμούς έναντι 242 του δεύτερου Tesla Model 3 και 222 της τρίτης Porsche Taycan. Να σημειώσουμε ότι το γαλλικό μοντέλο είχε ψηφιστεί λίγους μήνες νωρίτερα και από τους Ελληνες δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου ως «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2020» με την πρώτη τριάδα να συμπληρώνεται από τα Kia XCeed και το νέο Renault Clio.

Η Peugeot μπορεί να υπερηφανεύτει και με τη…βούλα για την ποιότητα και τις συνολικές προδιαγραφές των νέων μοντέλων της, καθώς την τελευταία επταετία έχει κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς». Εκτός από το προαναφερόμενο 208, είχαμε το 2014 το Peugeot 308 με 307 βαθμούς (δεύτερη η BMW i3 με 223 και τρίτο το Tesla Model S με 216) και το 2017 το SUV Peugeot 3008 με 319 βαθμούς μπροστά από την Alfa Romeo Giulia με 296 και τη Mercedes Benz E-class με 197.

Φοβερή ανάκαμψη από την Opel

H Opel εμφάνισε πέρυσι πάνω από ένα δις ευρώ κέρδη.

Όλα αυτά οφείλονται στον προσεκτικό σχεδιασμό της ομάδας υπό τον Ταβάρες, χάρη στον οποίο εμφανίζει ο γαλλικός όμιλος συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία. Αυτό ισχύει και για το νεότερο μέλος του, την Opel, η οποία ήταν επί χρόνια ζημιογόνα όσο ανήκε στην αμερικανική General Motors. Μετά την ενσωμάτωσή της στην PSA το 2017 πραγματοποίησε η εταιρεία με σήμα τον κεραυνό ένα εντυπωσιακό comeback και εμφάνισε τις δύο τελευταίες χρονιές σημαντικά κέρδη. Πέρυσι μάλιστα ξεπέρασε το ένα δις ευρώ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί μπόνους στους εργαζομένους της Opel μετά από 23 ολόκληρα χρόνια!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!