Κίνημα μοτοσικλετιστών, «Το κράνος είναι μαγκιά»!

Gazzetta team
Κίνημα μοτοσικλετιστών, «Το κράνος είναι μαγκιά»!
Ένας τραγικός θάνατος ενός μοτοσικλετιστή πριν από μερικές ημέρες συσπειρώνει τους αναβάτες του motovlog ώστε να προτάξουν για μια ακόμη φορά την ασφάλεια.

Το motovlog, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι τα video που δημοσιεύονται συνήθως στο YouTube με μοτοσικλετιστές, οι οποίοι κατά την οδήγησή τους μιλούν εξηγώντας θέματα που έχουν να κάνουν με τη μοτοσικλέτα, σχολιάζουν, κατακρίνουν ή επικρίνουν όσα συμβαίνουν γύρω τους στο δρόμο.

Το ελληνικό Motovlog είναι κάτι που αναπτύσσεται τελευταία με αρκετά ελληνικά κανάλια να υπάρχουν στο YouTube και να φιλοξενούν δεκάδες videos από moto vloggers. Πρόσφατα ωστόσο αυτή η διαδικασία δέχτηκε ορισμένα πλήγματα, τόσο στην εικόνα του, όσο και επί της ουσίας. Σε ένα από τα video που κυκλοφόρησαν, ένας μοτοσικλετιστής κάνει σούζα τη στιγμή ακριβώς που στο διπλανό ρεύμα το δρόμου περνάει ένα περιπολικό. Εκείνος ήταν τυχερός καθώς τα όργανα της τάξης αποφάσισαν να του «χαριστούν», ωστόσο το video προκάλεσε εκατοντάδες σχόλια, όπως συμβαίνει συνήθως.

Το χειρότερο ωστόσο ήταν ο τραγικός θάνατος ενός μοτοσικλετιστή, κατά τη συμμετοχή του σε μια συνάντηση moto vloggers, που διοργανώθηκε από τους υπευθύνους ενός τέτοιου διαδικτυακού καναλιού. Αυτό το γεγονός ήταν αρκετό για να συσπειρώσει τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τις σελίδες με τέτοιου είδους videos αλλά και όσους παρακολουθούν και να ξεκινήσει το κίνημα δράσης, με όνομα «Το κράνος είναι μαγκιά»!

Το κίνημα είναι αναμφίβολα μια πολύ σημαντική πράξη και είναι θετικό το γεγονός πως ήδη έχουν μπει αρκετοί σε αυτό με τη χρήση του χάσταγκ #to_kranos_einai_magia, το οποίο χρησιμοποιείται σε όλα τα social media.

Σχετικά με το θέμα αυτό λάβαμε και το εξής μήνυμα που αφορά ουσιαστικά την απάντηση της ελληνικής motovlog κοινότητας μετά τα παραπάνω γεγονότα. Μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:


«KINHMA ΔΡΑΣΗΣ #to_kranos_einai_magia : Η απάντηση της ελληνικής motovlog κοινότητας μετά το βίντεο με την σούζα και το περιπολικό όπως και τον θάνατο ενός παιδιού στα λιμανάκια σε
motovlog συνάντηση με fans στις 11/3/18.

Καλησπέρα,

Καταρχήν δυο λόγια για το motovlog. To motovlog είναι πολύ απλά όταν κάποιος καταγράφει
μια βόλτα με την μηχανή και μιλάει παράλληλα για διάφορα θέματα. Αυτήν την στιγμή τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα είναι ραγδαία η αύξηση των Ελλήνων μοτοβλόγκερ. Υπάρχουν αυτοί που κάνουν
σούζες (όπως δείξατε στο βίντεο με την σούζα και το περιπολικό) αλλά υπάρχουν και άλλοι που προσπαθούν να περάσουν μηνύματα προς τους πιτσιρικάδες και γενικότερα σε όσους καβαλούν μηχανές ή θα πρόκειται να καβαλήσουν.

Με αφορμή το βίντεο με την σούζα και το περιπολικό (το youtube κανάλι λέγεται the moto addict) και το θάνατο ενός παιδιού σε συνάντηση μοτοβλογκερ με fans την Κυριακή 11/3/18 στα λιμανάκια με πάνω από 100 μηχανές συγκέντρωση η ελληνική μότοβλογκ κοινότητα αντιδρά.

Η αντίδραση της εκφράζεται επίσημα από τον Έλληνα μοτοβλόγκερ TOU BUSA O YIOS την επόμενη μέρα των γεγονότων με την δημιουργία της δράσης #to_kranos_einai_magia και της παράλληλης ανοιχτής πρόσκλησης σε όσους ασχολούνται με το ελληνικό μοτοβλογκ να εντάξουν σε όλα τους τα βίντεο στην αρχή το συγκεκριμένο μπάνερ. Η ανταπόκριση από τους Έλληνες youtuber motovloggers είναι άμεση και δέχονται την πρόσκληση. Μια πρόσκληση που
στην ουσία λέει πως πρέπει από την στιγμή που απευθυνόμαστε σε ένα μεγάλο κοινό να δώσουμε πρώτοι το σωστό παράδειγμα.»

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το video του Έλληνα moto vlogger το οποίο ενέπνευσε το συγκεκριμένο κίνημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!