Αποκάλυψη για την Ferrari 812 Competizione (pics & vid)

Gazzetta team
Αποκάλυψη για την Ferrari 812 Competizione (pics & vid)
H Ferrari παρουσίασε την εντυπωσιακή 812 Competizione, η οποία «έρχεται στο πιάτο σας» με δύο μοναδικές εκδόσεις.

Το νέο supercar περιορισμένης παραγωγής βασίζεται στην δυναμική 812 Superfast και όπως μπορούμε να αναλογιστούμε είναι ειδική έκδοση που τονίζει την δημιουργικότητα και την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η αποκάλυψη έγινε στο νέο Τμήμα Αγωνιστικών Δραστηριοτήτων GT, δίπλα στη πίστα του Fiorano.

Διαθέτει τον δυνατότερο κινητήρα εσωτερικής καύσης από κάθε άλλο αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας. Δηλαδή το μαγευτικό V12 μηχανικό σύνολο των 6.5 λίτρων, που αποδίδει συνολικά 830 ίππους και 692 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει πως η ιπποδύναμη αυξήθηκε κατά 30 άλογα από την έκδοση Superfast, όμως η ροπή έπεσε κατά 26 Nm. Τα εντυπωσιακά νούμερα δεν τελειώνουν εκεί.

Η μέγιστη ιπποδύναμη αποδίδεται στις 9.250 στροφές. Όμως το μέγιστο που μπορεί να φτάσει ο κινητήρας είναι οι 9.500, κάνοντας την 812 Competizione το μοντέλο με τον υψηλότερο αριθμό περιστροφής της μάρκας.

Συνολικά ζυγίζει 1.487 kg, με τους μηχανικούς να κάνουν τη καλύτερη δυνατή δουλειά ώστε να κρατήσουν το βάρος όσο πιο κάτω γίνεται. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 2.85 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-200 χλμ/ώρα σε μόλις 7. Σε σύγκριση με την απλή έκδοση η διαφορά είναι στα 0-200 όπου τα πραγματοποιεί κατά 0.4s ταχύτερα. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ/ώρα, μένοντας στα ίδια επίπεδα με την 812 Superfast.

To κιβώτιο ταχυτήτων είναι 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο, με τις σχέσεις να παραμένουν ίδιες με την Superfast. Επιπλέον διαθέτει την τελευταία έκδοση του συστήματος τετραδιεύθυνσης, όπως και ανανεωμένη αεροδυναμική, εμπνευσμένη από τα μονοθέσια της F1 της δεκαετίας του 2010. Οι απολήξεις της εξάτμισης έχουν υποστεί αλλαγές, έχοντας κλίση προς τα πάνω ώστε τα καυσαέρια μαζί με τον διαχύτη να δημιουργούν περισσότερη κάθετη δύναμη.

Επιπλέον, η έκδοση targa top αναμένεται με λίγο χειρότερες επιδόσεις, όμως σύμφωνα με την Ferrari θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την τιμή της 812 Competizione, με την Ferrari να κρατά κλειστά τα χαρτιά της στο θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι ιδιαίτερα υψηλή, με τον αριθμό μοντέλων περιορισμένο και πιθανότατα από τώρα sold out.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!