Υπέρκομψο «θηρίο» 659 ίππων (pics & vid)

Νίκος Γιαννούλας
Υπέρκομψο «θηρίο» 659 ίππων (pics & vid)
Επιδόσεις supercar, σιλουέτα GT και ανέσεις λιμουζίνας συνδυάζει η νέα Bentley Continental GT Speed.

Η πιο ισχυρή και γρήγορη Bentley στην μακρά ιστορία των 101 ετών της βρετανικής μάρκας είναι πλέον η νέα Continental GT Speed.

Σχεδιασμένη, εξελιγμένη και κατασκευασμένη στο χέρι το νέο μοντέλο τρίτης γενιάς βασίζεται σε μια μακρά παράδοση εκδόσεων της Speed, που ξεκίνησε με την Continental GT Speed πρώτης γενιάς το 2007.

Η κορυφαία σε απόδοση Continental GT διαθέτει προηγμένη τεχνολογία πλαισίου εξελιγμένη ειδικά για το νέο μοντέλο. Ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα τετραδιεύθυνσης αναδεικνύει τη δυναμική φύση της Speed στα οδηγικά προφίλ BENTLEY και COMFORT. Ωστόσο, αυτό είναι ακόμα πιο εμφανές στη λειτουργία SPORT, καθώς το σύστημα διεύθυνσης συνδυάζεται με το Bentley Dynamic Ride και ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για επίπεδο ευελιξίας που δεν απαντάται σε οποιοδήποτε άλλο μοντέλο Bentley.

Παράλληλα με αυτά τα συστήματα, η νέα Continental GT Speed διαθέτει ενεργή ανάρτηση με προσαρμοστική απόσβεση και το Bentley Dynamic Ride - το 48V ενεργό σύστημα ελέγχου που η Bentley παρουσίασε στη Bentayga και την Continental GT τρίτης γενιάς. Ηλεκτρικοί κινητήρες παράγουν έως 1300 Nm ροπής σε 0,3 δευτερόλεπτα στις δύο αντιστρεπτικές, για να αντισταθμίσουν τις δυνάμεις κατά τις στροφές και να διατηρήσουν οριζόντιο το αμάξωμα.

H νέα Continental GT Speed διαθέτει την αναβαθμισμένη έκδοση του διάσημου W12 κινητήρα 6,0 λίτρων, με ισχύ 659 ίππων και ροπή 900 Nm. Η τελική ταχύτητα του μεγάλου GT φτάνει στα 335 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Για μειωμένη κατανάλωση και ρύπους, το μοντέλο διαθέτει τεχνολογία Stop-Start και το σύστημα Variable Displacement της Bentley, που σταματά την τροφοδοσία τους μισούς από τους 12 κυλίνδρους του κινητήρα υπό συνθήκες, ώστε να λειτουργεί ως εξακύλινδρος για χαμηλότερη κατανάλωση.

Όπως και με όλες τις Continental GT, η Speed προσφέρει θέσεις για τέσσερις επιβάτες και εξαιρετική χωρητικότητα αποσκευών 358 λίτρων. Φινιρισμένο με εξαιρετική λεπτομέρεια, διαθέτει ένα τεχνολογικά προηγμένο ταμπλό οργάνων και το φημισμένο Bentley Rotating Display.

Το εσωτερικό της νέας Continental GT Speed δείχνει την τεχνογνωσία της Bentley στη δημιουργία των καλύτερων εσωτερικών αυτοκινήτου στον κόσμο. Χειροποίητα υλικά, διχρωμίες, υψηλής ποιότητας δέρματα σε συνδυασμό με Alcantara, καλύπτουν τόσο στην καμπίνα όσο και το τιμόνι.

Το πολυτελές εσωτερικό μπορεί να εξατομικευτεί περαιτέρω με μια επιλογή από 15 κύρια και 11 δευτερεύοντα χρώματα δέρματος. Το κόστος της νέας Bentley δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό στη χώρα μας, ισχύει όμως το απόφθεγμα πως όποιος ρωτάει για την τιμή της, σίγουρα δεν μπορεί να την αγοράσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!