Τα 7 αυτοκίνητα που προτιμούν οι Έλληνες το 2021

Gazzetta team
Τα 7 αυτοκίνητα που προτιμούν οι Έλληνες το 2021
Οι πρώτοι μήνες του έτους έχουν αρχίσει ήδη να μας δείχνουν σε ποια μοντέλα έχουν «αδυναμία» οι Έλληνες οδηγοί. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τα best sellers στις δημοφιλέστερες κατηγορίες.

Η μεγάλη αλλαγή στις αγοραστικές συνήθειες το Ελλήνων οδηγών για το 2021 πραγματοποιήθηκε ελέω της επιδότησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα τελευταία, από ένα μερίδιο 2,64% επί του συνόλου των πωλήσεων το 2020, ανέβηκαν στο 5,0% το πρώτο δίμηνο του 2021.

Αυξητική επίσης είναι και η τάση των μοντέλων αυτοκινήτων με αμάξωμα SUV, τα οποία έχουν αποκαθηλώσει από την κορυφή των πωλήσεων κάθε άλλο τύπο αμαξώματος, κατέχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 45% μερίδιο αγοράς στο σύνολο.

Ας γνωρίσουμε όμως τα 7 μοντέλα ανά κατηγορία, που με την αυγή του 2021 κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων οδηγών, σύμφωνα με τα στοιχεία του μηνός Ιανουαρίου.

Peugeot e-208

Στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων η κυριαρχία της Peugeot είναι απόλυτη, κυρίως με το e-208 αλλά και με το e-2008, που ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις τον Ιανουάριο. Με 4,08% της κατηγορίας των ηλεκτρικών, στην οποία όμως εντάσσονται και οι ταξινομήσεις των πολύ δημοφιλών plug in hybrid, το e-208 κεφαλαιοποιεί την υπέροχη αισθητική, τη μεγάλη αυτονομία αλλά και τη χαμηλή τιμή των 29.900 ευρώ χωρίς την επιδότηση.

Range Rover Evoque PHEV

Στην πολυτελή κατηγορία τα SUV και πάλι κυριαρχούν, ενώ στις ταξινομήσεις που πλέον μετρώνται σε... μονάδες, ξεχωρίζει η Land Rover με το Range Rover Evoque PHEV και ποσοστό 40% της κατηγορίας. Με τρία μόλις μοντέλα να έχουν πιάσει το όριο της μιας, τουλάχιστον, ταξινόμησης τον Ιανουάριο.

Volvo XC90

Απόλυτη η κυριαρχία των SUV της μεγάλη (Ε) κατηγορία, με το κορυφαίο μοντέλο της Volvo να ηγείται με βραχεία κεφαλή και την BMW X5 να έπεται. Εδώ οι ταξινομήσεις μετρώνται σε λίγες δεκάδες και το μερίδιο το XC90 ανέρχεται στο 28,26% της κατηγορίας.

Skoda Octavia

Μεγάλη, όμορφη, με πολλές εκδόσεις και κινητήρες, η Skoda Octavia δικαίως λυμαίνεται την κορυφή της κατηγορίας D στη χώρα μας, με μερίδιο 16,46%. Μάλιστα αποτελεί το μοναδικό μοντέλο αυτοκινήτου με κλασικό αμάξωμα, που στέκεται με επιτυχία απέναντι στα δεκάδες SUV της κατηγορίας.

Toyota C-HR

Τον Ιανουάριο το SUV της Toyota άρπαξε την πρωτιά από το Qashqai, που εδώ και πολλά χρόνια είναι το νούμερο 1. Με δεδομένη την αποκάλυψη του αντικαταστάτη του είναι λογική μια πτώση της ζήτησης, την οποία εκμεταλλεύτηκε η Toyota και κατέκτησε το βάθρο των πωλήσεων και στην κατηγορία C, με μερίδιο 10,42%.

Toyota Yaris

Το απόλυτο best seller της ελληνικής αγοράς συνεχίζει και στην τέταρτη γενιά του που ήρθε στη χώρα μας το δεύτερο εξάμηνο του 2020 να σπάει ταμεία. Έχει το 14,09% της πιο λαοφιλούς κατηγορίας της ελληνικής αγοράς και δεν φαίνεται να απειλείται από κανέναν και το 2021.

Τoyota Aygo

Το μικρότερο Toyota με τιμές που ξεκινούν από 12.250 ευρώ και καλό εξοπλισμό, διατηρεί την πρωτιά των πωλήσεων στην κατηγορία A για το 2021 με ένα εμφατικό μερίδιο 35,81% της κατηγορίας τον Ιανουάριο του 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!