Iάπωνες βετεράνοι εκτός δρόμου για 200.000 ευρώ (pics)

Gazzetta team
Iάπωνες βετεράνοι εκτός δρόμου για 200.000 ευρώ (pics)
Η καλιφορνέζικη εταιρεία Icon 4X4 ανακατασκευάζει εκ βάθρων παλαιά Toyota Land Cruiser και τα κάνει καλύτερα από καινούρια, όμως το τίμημα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τις 200.000 ευρώ!

Η Icon 4X4 με έδρα το Λος Άντζελες αγαπά τα κλασικά μοντέλα Toyota Land Cruiser της σειράς J4 και το δείχνει και στην πράξη. Οι συνεργάτες του Τζον Γουάρντ, που θεωρείται γκουρού στις μετατροπές παλαιότερων οχημάτων εκτός δρόμου, αναλαμβάνουν ανάλογες εργασίες και με κλασικά αμερικανικά μοντέλα off road, όπως το Ford Bronco ή το Willys Jeep, όμως πρωταγωνιστής στο εργαστήριό τους και στις καρδιές τους είναι το τετραγωνισμένο Cruiser από τη μακρινή Ιαπωνία.

Εκτός από τις κλασικές εργασίες αναπαλαίωσης, η Icon 4X4 έχει εξειδικευθεί και στο πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ πρόγραμμα Restomod. Ετσι ονομάζεται η αποκατάσταση των μοντέλων σε υπερθετικό βαθμό ώστε να μοιάζουν πιο καινούρια από καινούρια.

Η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόζεται και στο εμβληματικό Land Cruiser FJ που μεταμορφώνεται σε ένα αυτοκίνητο του κουτιού, καθώς το μόνο που διατηρείται από το πρωτότυπο όχημα είναι συνήθως μόνον ο αριθμός του πλαισίου και το λογότυπο.

Αυτό ισχύει και για το νέο εγχείρημα της εταιρείας, που ονομάζεται Icon 4X4 FJ44 και πρόκειται για ένα Land Cruiser σε μορφή και προδιαγραφές που δεν το έχει κατασκευάσει ούτε η ίδια η Toyota.

Το συγκεκριμένο όχημα βασίζεται σε πλαίσιο με μακρύ μεταξόνιο του J45 Land Cruiser, όμως το αμάξωμα που έχει τοποθετήσει η Icon είναι τετράθυρο, αν και δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ έτσι από την κατασκευάστρια Toyota. Κερασάκι στην τούρτα αυτής της εντυπωσιακής κατασκευής αποτελούν η μαλακή οροφή και οι…μισές πόρτες.

Το νέο αμάξωμα είναι φτιαγμένο από ελαφρύ μέταλλο και δεν έχει βαφεί, αλλά καλύπτεται από έναν τύπο αμμοβολής, που αποτελεί και ειδικότητα της καλιφορνέζικης φίρμας. Επίσης, οι εργοστασιακές αναρτήσεις με φύλλα σούστας έχουν αντικατασταθεί από μοντέρνα γόνατα Μακ Φέρσον και ρυθμιζόμενη αντιστρεπτική ράβδο, ενώ προβλέπονται και ενισχυμένα δισκόφρενα.

Εξάλλου, κάτω από το μπροστινό καπό λειτουργεί ένας V8 κινητήρας 6,2 λίτρων της General Motors με 430 ίππους ανώτατη ισχύ.

Το Icon 4X4 FJ44 που χρησιμοποιεί ως show car η αμερικανική εταιρεία, είναι έκδοση ‘’Οld School Edition’’. Τα συγκεκριμένα μοντέλα ονομάζονται έτσι, επειδή διατηρούν χαρακτηριστικά παλαιάς κοπής και δεν εφοδιάζονται με σύγχρονα αξεσουάρ, όπως ‘’εργάτες’’ μάσκας ή ογκώδεις προφυλακτήρες, ενώ διαθέτουν και κλασικά φωτιστικά σώματα όπως τα αυθεντικά Land Cruiser και όχι τεχνολογίας LED.

Ευνόητο είναι ότι τα συγκεκριμένα Icon 4X4 Land Cruiser δεν προσφέρονται σε τιμές ευκαιρίες, αλλά πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη σου για να τα αποκτήσεις. Το τελευταίο δημιούργημα του Γουόρντ κόστισε στον πελάτη που το παρήγγειλε γύρω στις 240.000 δολάρια, δηλαδή κάτι παραπάνω από 200.000 ευρώ.

Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 190.000 δολάρια για ένα κοντό Toyota Land Cruiser FJ40 χωρίς εξτρά και ανάλογα με τον πρόσθετο εξοπλισμό εκτοξεύονται στα ουράνια. Λογικό, γιατί το ίδιο συμβαίνει και με τη διάθεση του οδηγού τους!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!