Αυτή είναι η Pagani των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αυτή είναι η Pagani των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ! (pics & vid)
Με το όνομα Tricolore και παραγωγή μόλις στα τρία αυτοκίνητα, η συγκεκριμένη Pagani Huayra αποδίδει φόρο τιμής για τα 60 χρόνια των Frecce Tricolori και το κόστος της προκαλεί ζαλάδες.

Η αεροβατική ομάδα επίδειξης της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας ονομάζεται Frecce Tricolori και για τη συμπλήρωση των 60 χρόνων της, η Pagani αποδίδει φόρο τιμής με μια ειδική Huayra. Η συγκεκριμένη έκδοση ονομάζεται Huayra Tricolore και στην ουσία αποτελεί τη συνέχεια του Zonda Tricolore, της αντίστοιχης έκδοσης του προηγούμενου hypercar της Pagani το 2010 για τον εορτασμό των 50 χρόνων της αεροβατικής ομάδας. Σε μπλε απόχρωση και με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, η Huayra Tricolore ξεχωρίζει αμέσως, ενώ οι τροχοί, οι λεπτομέρειες μπλε αλουμινίου στο ανθρακονημάτινο αμάξωμα, ο διαχύτης και η αεροτομή είναι χαρακτηριστικά της στοιχεία.

Έντονες οι αναφορές στην Ιταλική Πολεμική Αεροπορία

Η Pagani λέει ότι ο σχεδιασμός αντλεί έμπνευση από το αεροσκάφος Aermacchi MB-339A P.A.N. και έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά στοιχεία αεροναυπηγικής. Αξίζει να αναφερθεί ότι θα παραχθούν μόλις τρεις τέτοιες Huayra και κάθε μια θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Στην ουσία, οι τρεις μονάδες είναι συμβολικές καθώς τρία είναι τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στις επιδείξεις. Οπότε κάθε μια Huayra θα αναφέρεται σε κάποιο από αυτά. Η πρώτη συμβολίζει τον οδηγό των τριών αεροσκαφών, τον Commander που βρίσκεται μπροστά κατά την απογείωση, η δεύτερη τον Head of Formation που στην ουσία ορίζει το σχηματισμό και προηγείται όσο τα αεροβατικά βρίσκονται σε εξέλιξη και η τρίτη τον Soloist που «σπάει» από τον σχηματισμό και μένει πολλές φορές μόνος για να πραγματοποιήσει εντυπωσιακά κόλπα στον αέρα που τα βλέπουμε και... κόβεται η ανάσα μας.

Μαχητικό των δρόμων με 840 άλογα

Η κίνηση της Pagani Huayra Tricolore έρχεται από έναν V12 κινητήρα των 6.0 λίτρων με δύο τούρμπο με απόδοση 840 ίππων και 1.100 Nm ροπής! Η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν επτά σχέσεων Xtrac και υπάρχει και ένα ηλεκτρομηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Εννοείται ότι το μονοκόκ σασί της κατασκευάζεται από ανθρακόνημα και άλλα εξωτικά υλικά. Υπάρχουν δύο ατσάλινα σωληνωτά υποπλαίσια, ένα εμπρός και ένα πίσω. Συνολικά το βάρος δεν ξεπερνά τα 1.300 κιλά.

Η ανάρτηση του αυτοκινήτου έχει κατασκευαστεί από αλουμίνιο και τα αμορτισέρ είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενα. Τα φρένα προέρχονται από τη Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω, σε δίσκους των 398 και 380 χιλιοστών αντίστοιχα. Εξωτερικά, οι τροχοί έχουν διάσταση 20 ιντσών και 21 ιντσών εμπρός και πίσω και τα ελαστικά είναι της Pirelli, PZero Trofeo R διάστασης 265/30 και 355/25. Όπως προείπαμε, η Pagani Huayra Tricolore θα κατασκευαστεί σε μόλις 3 μονάδες και η τιμή της κάθε μίας είναι... 5,5 εκατομμύρια ευρώ, προ φόρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!