To Noέμβριο στην Ελλάδα το νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Gazzetta team
To Noέμβριο στην Ελλάδα το νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid
Σεβασμός στο περιβάλλον, γαλλική άνεση, δυναμικές επιδόσεις χάρη στη συνδυασμένη ισχύ 225 ίππων και μέση κατανάλωση μόλις 1,4 λίτρων αμόλυβδης αποτελούν τα δυνατά όπλα του νέου SUV Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid, που αναμένεται τον Νοέμβριο στην ελληνική αγορά.

Τη δυνατότητα ουσιαστικής απαλλαγής από την επίσκεψη στο πρατήριο βενζίνης παρέχει το νέο SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid χάρη στην plug in υβριδική τεχνολογία την οποία ενσωματώνει, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να πραγματοποιεί όλες τις καθημερινές του μετακινήσεις αποκλειστικά σε ηλεκτρική λειτουργία, αξιοποιώντας την αυτονομία των 55 χιλιομέτρων* (WLTP) που προσφέρει η 13,2 kWh μπαταρία ιόντων λιθίου. Όπως είναι γνωστό, η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων οδηγών διανύει λιγότερα από 50 χιλιόμετρα ημερησίως με το αυτοκίνητό του και όλοι αυτοί θα μπορούσαν δυνητικά να κινούνται μόνον με τη δύναμη της μπαταρίας του γαλλικού, υβριδικού SUV.

Κάτω από το εμπρός καπό του Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid ενώνουν τις δυνάμεις τους ένας 4-κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων PureTech με ισχύ 180 ίππων, προδιαγραφών Euro 6, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 80 kW (περίπου 109 HP), ο οποίος είναι εγκατεστημένος μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του εξηλεκτρισμένου ë-EAT8 αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, η συνδυασμένη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 225 ίππους, ενώ η ροπή τα 320 Nm – χαρακτηριστικά που εγγυώνται ασφαλή προσπεράσματα και το κάτι παραπάνω στον τομέα της απόλαυσης της οδήγησης. Σημαντική συμβολή στην οδηγική απόλαυση έχει πλέον και η νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, η οποία αναβαθμίζει την οδική συμπεριφορά του γαλλικού μοντέλου.

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής της κίνησης είτε με το συνδυασμό των δύο κινητήριων μονάδων, είτε αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, χωρίς μάλιστα εκπτώσεις στον τομέα των επιδόσεων, αφού η διαθέσιμη ηλεκτρική ισχύς επιτρέπει τις σβέλτες μετακινήσεις στην πόλη – και μάλιστα με ταχύτητα έως 135 km/h. Σε αυτήν την λειτουργία περιορίζεται και ο θόρυβος, για τον οποίο έχουν ληφθεί ούτως η άλλως επιπλέον μέτρα (π.χ. ηχομονωτικά εμπρός κρύσταλλα). Ενώ παράλληλα με δεδομένες τις μηδενικές εκπομπές CO2 κατά τη λειτουργία αυτή, το νέο SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid μπορεί να εισέρχεται σε ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας, που είναι ανοιχτές μόνο για τα οχήματα μηδενικών ρύπων - ZEV (Zero Emissions Vehicles).

Και επειδή η ηλεκτροκίνηση πρέπει να χαλαρώνει και όχι να αγχώνει τον οδηγό, η φόρτιση της μπαταρίας είναι τώρα ευκολότερη (από 2 έως 7 ώρες στη χειρότερη περίπτωση) και μπορεί να προγραμματιστεί προκειμένου να επωφεληθεί κανείς από το μειωμένο τιμολόγιο του ρεύματος, χρησιμοποιώντας είτε την κεντρική οθόνη αφής στο ταμπλό του αυτοκινήτου, είτε την εφαρμογή για κινητά “My Citroën”.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του βενζινοκινητήρα εγγυάται ότι δεν θα μείνετε ποτέ στο δρόμο από μπαταρία, ενώ επιτρέπει την πραγματοποίηση μεγάλων ταξιδιών, ακόμα και απρόβλεπτων – στη διάρκεια των οποίων πολύτιμος σύντροφος αποδεικνύονται τα 20 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που διαθέτει το νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό Citroën. Μεταξύ δε αυτών, ιδιαιτέρως χρήσιμο είναι το Highway Driver Assist (υποβοήθηση κίνησης σε αυτοκινητόδρομο), ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην plug-in υβριδική έκδοσή του, το SUV C5 Aircross εξακολουθεί να είναι το καλύτερο μοντέλο της κατηγορίας από άποψη δυνατοτήτων διαμόρφωσης, αξιοποιώντας στο έπακρο τα τρία αυτόνομα, συρόμενα, ρυθμιζόμενα και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα. Χάρη επίσης στην έξυπνη αποθήκευση της μπαταρίας υψηλής τάσης κάτω από τα πίσω καθίσματα, οι διαθέσιμοι χώροι δεν επηρεάστηκαν, με το νέο μοντέλο να διαθέτει ένα εξαιρετικά μεγάλο πορτμπαγκάζ 460 έως 600 λίτρων (ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων), κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία των plug-in υβριδικών SUV της κόμπακτ κατηγορίας.

Να σημειωθεί, ότι η παρουσίαση του νέου SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid σηματοδοτεί την ενεργειακή στροφή της γαλλικής εταιρίας η οποία μέχρι το 2023 θα διαθέτει ηλεκτρικές εκδόσεις στο 80% της γκάμας της, ενώ το 2025 όλα τα μοντέλα της θα συνοδεύονται από κάποια εν γένει ηλεκτρική έκδοση. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, από το λανσάρισμα του νέου υβριδικού SUV C5 Aircross, όλα τα νέα μοντέλα που λανσάρει η Citroën θα προσφέρονται και σε μια ηλεκτροκίνητη εκδοχή.

Νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid: Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Βενζινοκινητήρας

PureTech 180 S&S Euro 6 – 180hp (132kW)

Ηλεκτροκινητήρας

110 hp (80 kW) τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων

Συνδυασμένη ισχύς

225 hp (165 kW)

Ροπή ηλεκτροκινητήρα

320 Nm

Μπαταρία

Υψηλής τάσης 200V, Li-Ion 13,2 kWh

Μετάδοση κίνησης

4X2 στους εμπρός τροχούς

Κιβώτιο ταχυτήτων

ë-EAT8 αυτόματο / 8 σχέσεων

Ηλεκτρική αυτονομία

55 km (WLTP)*

Ταχύτητα ηλ/κίνησης:

135 km/h

Εκπομπές CO2

από 32 g/km (WLTP)

Κατανάλωση καυσίμου

1,4 L/100km (WLTP)

Χρόνος φόρτισης

2 ώρες με 32A Wallbox και τον προαιρετικό φορτιστή 7,4kW
4 ώρες με το Green up™ της Legrand 14A και τον στάνταρ φορτιστή 3,7 kW
7 ώρες σε οικιακό δίκτυο 8A

Το νέο SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid αναμένεται στην ελληνική αγορά εντός του Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν οι ενδιαφερόμενοι το Επίσημο Δίκτυο Διανομέων CITROËN ή την ιστοσελίδα www.citroen.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!