Volvo XC60: Απολαυστική προστασία

Gazzetta team
Volvo XC60: Απολαυστική προστασία
Προηγμένες τεχνολογίες, όπως το Adaptive Cruise Control και το Pilot Assist, που αποτελούν τμήμα του πακέτου IntelliSafe Assist του Volvo XC60, παρέχουν μοναδική άνεση και ασφάλεια κατά την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και την πόλη.

Η ηγετική θέση του ΧC60 στην κατηγορία των premium μεσαίων SUV είναι κάθε άλλο παρά τυχαία: Το Volvo XC60 αποτελεί την επιτομή των διαχρονικών αξιών της Volvo και μίας εξελικτικής πορείας που έχει συνεχώς στο επίκεντρό της τον άνθρωπο.

Είναι γοητευτικό, χωρίς να «φλυαρεί» σχεδιαστικά. Εξοπλίζεται με τεχνολογίες που υπηρετούν τις ανάγκες του σύγχρονου χρήστη και εκπέμπει διακριτική πολυτέλεια που εστιάζει στο well being των επιβατών του. Προσφέρει μία πλήρη σειρά από ηλεκτροκίνητες επιλογές, mild hybrid και plug-in hybrid, στα συστήματα κίνησης, οι οποίες αναβαθμίζουν τις επιδόσεις και εξασφαλίζουν οικονομική οδήγηση, με μικρότερη επίπτωση στο περιβάλλον. Και, φυσικά, παρέχει κορυφαία ασφάλεια, αποτέλεσμα της ολιστικής οπτικής με την οποία προσεγγίζει η σουηδική εταιρεία την προστασία των ανθρώπων που την εμπιστεύονται.

Οι τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας του XC60, όπως το City Safety, που απαρτίζουν το IntelliSafe, ανιχνεύουν εγκαίρως μια σειρά οδικών κινδύνων και προειδοποιούν τον οδηγό, ενώ αν χρειαστεί ενεργοποιούν τα φρένα ή και την υποβοήθηση τιμονιού, ώστε να μείνει το αυτοκίνητο στην πορεία του ή να αποφευχθεί μία σύγκρουση, ακόμη και με αυτοκίνητα που κινούνται αντίθετα. Στην τελευταία περίπτωση, αν ο οδηγός του XC60 περάσει ακούσια την κεντρική διαγράμμιση στο ρεύμα κυκλοφορίας του, το εξελιγμένο Lane Keeping Aid αρχικά τον προειδοποιεί και, εφόσον αυτός δεν ανταποκριθεί, χρησιμοποιεί το σύστημα διεύθυνσης για να τον επαναφέρει με ασφάλεια στη λωρίδα του.

Προηγμένες τεχνολογίες, όπως το Adaptive Cruise Control και το Pilot Assist, που αποτελούν τμήμα του πακέτου IntelliSafe Assist, παρέχουν μοναδική άνεση και ασφάλεια κατά την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και την πόλη. Για παράδειγμα, σε μία διαδρομή με πυκνή κυκλοφορία, το Pilot Assist προσφέρει έξτρα ηρεμία στον οδηγό, βοηθώντας τον να παραμείνει στο κέντρο της λωρίδας του με ήπιες διορθωτικές κινήσεις στο τιμόνι, ενώ ρυθμίζει την ταχύτητα έτσι ώστε να διατηρείται σταθερή η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Η προληπτική δράση των συστημάτων που αποτρέπουν ένα ατύχημα -ή μειώνουν την ταχύτητα για να μετριάσουν τις συνέπειές του- συμπληρώνεται από στοιχεία παθητικής ασφάλειας που πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ποτέ να αξιολογήσουν οι επιβάτες του XC60. Πρόκειται για χαρακτηριστικά όπως ο πανίσχυρος κλωβός ασφαλείας που τους περιβάλλει και οι άρτια μελετημένοι μηχανισμοί συγκράτησης που, σε συνδυασμό με τη δομή των καθισμάτων, απορροφούν ενέργεια σε περίπτωση σύγκρουσης και φροντίζουν να ασκείται η βέλτιστη πίεση στο σώμα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου τραυματισμού. Δεν «φαίνονται», αλλά είναι εκεί εφόσον υπάρξει ανάγκη, κάτι που ισχύει και για αρκετά ακόμη συστήματα που εξοπλίζουν κάθε Volvo. Μιλώντας γενικά, για κάθε τεχνολογία που αποτρέπει ένα ατύχημα, το XC60 έχει κι ένα προστατευτικό «back up», στην περίπτωση που τελικά το ατύχημα συμβεί.

Άλλωστε αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει γενικότερα τη Volvo: η διαρκής ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους ανθρώπους που την εμπιστεύονται. Τελευταία δείγματα αυτής της νοοτροπίας, η 5ετής εγγύηση που πλέον συνοδεύει όλα τα αυτοκίνητα Volvo, αλλά και η μοναδική στην αγορά Εγγύηση Ανταλλακτικών για τον Πελάτη Εφ’ όρου Ζωής, που αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη σιγουριά που αισθάνονται οι κάτοχοι Volvo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!