Κορυφαία υβριδική τεχνολογία από την Renault

Γιώργος Βαρίνος
Κορυφαία υβριδική τεχνολογία από την Renault
Η κορυφαία υβριδική τεχνολογία της Formula 1 ενσωματώνεται στα νέα, υβριδικά Renault CLIO Hybrid και CAPTUR Plug-In Hybrid, για μέγιστη απόδοση και ελάχιστη κατανάλωση.

Πρωτοπόρος και ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και στην εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας, χάρη στη συμμετοχή της στην Formula 1, η Renault παρουσιάζει τα νέα, υβριδικά Renault CLIO Hybrid και CAPTUR Plug-In Hybrid. Ενσωματώνοντας τεχνολογία από την κορυφαία μορφή αγώνων, προσφέρουν σε κάθε οδηγό ένα σπάνιο συνδυασμό υψηλής ισχύος και ελάχιστης κατανάλωσης, χάρη στην υβριδική τεχνολογία Renault E-TECH, η οποία περιλαμβάνει 150 πατέντες.

Η αρχιτεκτονική του υβριδικού συστήματος κίνησης Renault E-TECH, στα νέα Renault CLIO Hybrid και CAPTUR Plug-In Hybrid, βασίζεται στις ίδιες θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας με τα μονοθέσια της
Renault F1
: ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας εσωτερικής καύσεως 1.6 λίτρων, συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και μία μπαταρία ιόντων λιθίου. Το πρωτοποριακό κιβώτιο χωρίς συμπλέκτη δίνει τη δυνατότητα για 100% ηλεκτροκίνητη λειτουργία, μειώνοντας δραστικά τα κενά ισχύος μεταξύ των αλλαγών κατά την εκκίνηση, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα τη άνεση και την αμεσότητα στην επιτάχυνση.

Διαβάστε περισσότερα για τα νέα Renault CLIO Hybrid και CAPTUR Plug-In Hybrid εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!