Νέο Seat Leon: Στην Ελλάδα από 18.190 ευρώ (pics & vid)

Gazzetta team
Νέο Seat Leon: Στην Ελλάδα από 18.190 ευρώ (pics & vid)
Η τέταρτη γενιά του δημοφιλούς στη χώρα μας SEAT Leon είναι πλέον διαθέσιμη, σε δύο τύπους αμαξώματος και πλειάδα εκδόσεων εξοπλισμού και κινητήρων.

Από την πρώτη παρουσίαση του το 1999, το SEAT Leon αποτέλεσε ένα από τα πλέον σημαντικά μοντέλα της μάρκας, καταγράφοντας μεγάλο αριθμό πωλήσεων. Συγκεκριμένα, οι τρεις προηγούμενες γενιές Leon διατέθηκαν συνολικά σε 2,2 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως. Στην τέταρτη γενιά του πλέον, το Leon είναι το πιο συνδεδεμένο, αισθητικά κατασταλαγμένο και τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο της SEAT.

Τιμές νέου Seat Leon

Το νέο SEAT Leon έχει μεγάλη γκάμα και μοναδικές δυνατότητες, χάρη στην αρχιτεκτονική της πλατφόρμας MQB Evo. Αυτή εξασφαλίζει την ευελιξία που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου που ανταποκρίνεται στις ποικίλες ανάγκες των πελατών.

Διατηρώντας την πολύ “καθαρή” σχεδίαση του παρελθόντος, το νέο SEAT Leon συνδυάζει την κομψότητα με το σπορ χαρακτήρα. Επίσης, η αύξηση του μήκους και το μεταξονίου, έχουν προσδώσει μια πολύ ελκυστική κατανομή των όγκων και μια στιβαρή παρουσία.

Τιμές νέου Seat Leon

Στην 5-θυρη έκδοση, το νέο SEAT Leon έχει μήκος 4,368 χιλ. (+86 χιλ.), πλάτος 1,800 χιλ.(-16 χιλ.) και ύψος 1,456 χιλ. (-3 χιλ.). Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.686 χιλ., δηλαδή 50 χιλ. περισσότερο από την τρίτη γενιά SEAT Leon.

Τιμές νέου Seat Leon

Στην έκδοση Sportstourer, το νέο Leon έχει μήκος 4.642 χιλ. (+93 χιλ.), πλάτος 1.800 χιλ. (-16 χιλ.) και ύψος 1.448 χιλ. (-3mm). Το μεταξόνιο είναι ίδιο με τη hatchback έκδοση. Επίσης ο συντελεστής οπισθέλκουσας του νέου SEAT Leon βελτιώθηκε κατά περίπου 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Τιμές νέου Seat Leon

Προηγμένο και συνδεδεμένο εσωτερικό

Το εσωτερικό του νέου SEAT Leon είναι το αποκορύφωμα της λειτουργικότητας, του μινιμαλισμού και της κομψότητας.

Πρωταγωνιστής του εσωτερικού είναι το SEAT Digital Cockpit, το οποίο διαθέτει έναν υψηλής ευκρίνειας ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25΄΄ και σύστημα infotainment. Το standard Media system διαθέτει οθόνη 8,25΄΄με συμβατότητα smartphone ενώ το μεγαλύτερο σύστημα Navi οθόνης 10΄΄ προσφέρει 3D συνδεδεμένη πλοήγηση, τεχνολογία οθόνης τύπου Retina, φυσικό έλεγχο φωνής καθώς και αναγνώριση χειρονομ
ιών για απλούστευση της αλληλεπίδρασης των χρηστών.

Τιμές νέου Seat Leon

Οι χώροι είναι άνετοι και επαρκείς για τη φιλοξενία πέντε ενηλίκων καθώς μεγάλο μέρος της αύξησης του μεταξονίου έχει χρησιμοποιηθεί για τη βελίτωση του «αέρα» των ποδιών των επιβατών. Ο χώρος για τις αποσκευές στο 5-θυρο SEAT Leon έχει όγκο 380 λίτρων (ίδιο με την προηγούμενη γενιά), ενώ το Sportstourer προσφέρει χωρητικότητα 617 λίτρων, 30 λίτρα περισσότερο από την προηγούμενη γενιά.

Τιμές νέου Seat Leon

Το μοντέλο προσφέρεται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού -Business, Style, Xcellence ή FR. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά άνεσης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ο αυτόματος κλιματισμός 3 ζωνών Climatronic που προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης για τους επιβάτες, είτε κάθονται μπροστά είτε πίσω.


Κινητήρες για κάθε απαίτηση

Για πρώτη φορά, το νέο SEAT Leon περιλαμβάνει την 48V mild hybrid τεχνολογία (eTSI), που ενσωματώνεται στα σύνολα βενζίνης 1.0 TSI των 110 ίππων και 1.5 TSΙ 150 ίππων, αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG. Επίσης η τέταρτη γενιά Leon θα περιλαμβάνει σύντομα μια προηγμένη έκδοση plug-in hybrid. Ο συνδυασμός ενός κινητήρα 1.4 λίτρων TSI, και ενός ηλεκτρικού, που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο DSG, αποδίδει ισχύ 204 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 60 χλμ (WLTP).

Τιμές νέου Seat Leon

Στα συμβατικά κινητήρια σύνολα υπάρχει επίσης μεγάλος πλουραλισμός, με τους Tsi βενζίνης των 1.0, 1.5 και 2.0 λίτρων να αποδίδουν 110, 150 και 190 ίππους. Στο πεδίο των diesel, διαθέσιμος είναι πλέον ο δίλιτρος Tdi σε εκδόσεις 115 και 150 ίππων. Όλοι οι παραπάνω κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων.

Τιμές νέου Seat Leon

Τέλος το νέο SEAT Leon θα διατίθεται επίσης από τις αρχές του 2021 και με CNG 1.5 λίτρων TGI, με απόδοση 130 ίππων. Το μοντέλο θα διαθέτει 3 δεξαμενές CNG συνολικής χωρητικότητας 17,3 κιλών, εξασφαλίζοντας μεγάλη αυτονομία 440 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό. Αν οι δεξαμενές CNG αδειάσουν, ο κινητήρας αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία βενζίνης.

Σχεδιασμένο για κορυφαία ασφάλεια

Το νέο SEAT Leon συγκεντρώνει μια σειρά από νέα συστήματα ADAS, συμπεριλαμβανομένων των Dynamic Chassis Control (DCC), Adaptive Cruise Control (ACC), Emergency Assist, Travel Assist και Side & Exit assist, τα οποία από κοινού, προστατεύουν το όχημα και τους επιβαίνοντες σε κατάσταση οδήγησης ή στάθμευσης.

Τιμές νέου Seat Leon

Χάρη στο νέο Dynamic Chassis Control του νέου SEAT Leon, η οδήγηση και ο χειρισμός του οχήματος προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του οδηγού, καθιστώντας την οδήγηση πολύ πιο άνετη και εύκολη.

Μια ακόμη νέα προσθήκη στην ασφάλεια του νέου SEAT Leon είναι το Exit Warning. Το Exit Warning εκδίδει οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις όταν ανιχνεύει ότι το άνοιγμα της πόρτας ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Επίσης, μπορεί να αποτρέπει το άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου από την πλευρά διερχόμενου δικύκλου, ποδηλάτου ή πεζού.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλες τις εκδόσεις και τις τιμές του νέου SEAT Leon.

Τιμές νέου Seat Leon στην Ελλάδα

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!