Ερχεται υπεραυτοκίνητο 1.000 ίππων από την Toyota

Gazzetta team
Ερχεται υπεραυτοκίνητο 1.000 ίππων από την Toyota
Η ιαπωνική μάρκα αποφάσισε να προχωρήσει τελικά στην περιορισμένη παραγωγή ενός υβριδικού hypercar 1.000 ίππων, που θα βασίζεται στο αγωνιστικό πρωτότυπο TS050 με συμμετοχή στις «24 Ωρες του Λε Μαν»

Η Toyota συνεχίζει να εργάζεται εντατικά στην εξέλιξη ενός υπεραυτοκινήτου που θα κυκλοφορήσει το 2021, θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων μακράς διαρκείας και ταυτόχρονα θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό ως «πινακιδάτη» έκδοση δρόμου. Την εξέλιξή του έχει αναλάβει η Gazoo Racing που αναπτύσσει όλα τα αγωνιστικά μοντέλα του ιάπωνα κατασκευαστή και βελτιώνει τα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής της Toyota.

To νέο hypercar θα βασίζεται στο πρωτότυπο TS050 με το οποίο συμμετείχε η Toyota στον αγώνα «24 Ωρες του Λε Μαν» και θα χρησιμοποιεί το υβριδικό V6 Biturbo μοτέρ των 2,4 λίτρων. Στην περίπτωση του μοντέλου παραγωγής θα αποδίδει το υβριδικό σύστημα 1.000 ίππους, ενώ το αγωνιστικό «περιορίζεται» από τους κανονισμούς στους 750 και με ελάχιστο βάρος 1.100 κιλών.

Η Toyota είχε ανακοινώσει ήδη από το 2018 ότι το αγωνιστικό της μοντέλο θα αποκτούσε και πολιτική έκδοση, χωρίς να κατονομάσει όμως το πότε. Μάλιστα είχε παρουσιάσει και μία πρώτη μελέτη με την ονομασία GR Super Sport Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο εκείνης της χρονιάς.

Τώρα επιβεβαίωσε η γνωστή μάρκα ότι θα το δούμε τελικά το 2021 ενώ το Toyota GR Super Sport θα έχεις ως αντιπάλους άλλα υπεραυτοκίνητα όπως τις Mercedes – AMG One, Glickenhaus SCG 007 και Aston Martin Valkyrie.

Oι Ιάπωνες είχαν κατακτήσει το 2019 τις δύο πρώτες στο Λε Μαν και εφέτος θα συμμετέχουν με ένα νέο πρωτότυπο στη βάση του GR Super Sport. Τόσο το αγωνιστικό όσο και το «πολιτικό» αυτοκίνητο σχεδιάστηκαν, εξελίχθηκαν και δοκιμάστηκαν στα ερευνητικά κέντρα στο Toyota – City και Higashi – Fuji της Ιαπωνίας, αλλά και στην Κολωνία της Γερμανίας όπου είναι η ευρωπαϊκή έδρα της Toyota.

Πάντως η επιτυχημένη πορεία της Toyota στο Λε Μαν έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει εκ των προτέρων και την άμεση διάθεση της –ούτως ή άλλως- περιορισμένης παραγωγής του νέου hypercar των Ιαπώνων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!