H υπερπολυτελής ηλεκτρική Mercedes EQS θα έχει αυτονομία 700 χλμ. (pics & vid)

Gazzetta team
H υπερπολυτελής ηλεκτρική Mercedes EQS θα έχει αυτονομία 700 χλμ. (pics & vid)
Η έκδοση παραγωγής της πρωτότυπης Mercedes Vision EQS, που για πρώτη φορά είδαμε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019, θα είναι διαθέσιμη το 2021 με εμβέλεια 700 χλμ.

Υπερπολυτελής, τετρακίνητη, με προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία, 475 ίππους και δυνατότητα πλήρως αυτόνομης κίνησης στο μέλλον, η κορωνίδα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη γκάμα της Mercedes – Benz θα ονομάζεται EQS και να έχει εμβέλεια με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών της που θα φτάνει τα 700 χλμ.

Mercedes - Benz EQS

Παρότι τα παραπάνω στοιχεία συνόδευαν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου με την ονομασία Vision EQS που είδαμε το Σεπτέμβριο του 2019 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Όλα Καλένιους, επιβεβαίωσε πρόσφατα σε online συνέλευση των μετόχων, ότι τελικά η EQS θα έχει την κορυφαία εμβέλεια κίνησης ανάμεσα σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Mercedes - Benz EQS

Η Mercedes – Benz EQS θα έχει μήκος λίγο πάνω από 5 μέτρα και θα αποτελέσει το κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας από το 2021 που θα παρουσιαστεί επισήμως. Σήμερα, πλειάδα αυτοκινήτων δοκιμών πραγματοποιούν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στους δρόμους όλου του κόσμου, επιβεβαιώνοντας ότι η ημέρα της έκδοσης παραγωγής δεν είναι μακριά.

Mercedes - Benz EQS

Παρότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής EQS δεν έχουν ανακοινωθεί, το αυτοκίνητο αναμένεται να έχει το λιγότερο δύο κινητήρες, καθώς είναι δεδομένο ότι θα είναι τετρακίνητη. Η τεράστια χωρητικότητα των μπαταριών της, που θα εξασφαλίζει την αυτονομία κίνησης των 700 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, θα υποστηρίζεται από ένα προηγμένο σύστημα φόρτισης που θα δέχεται συνεχές ρεύμα έως 350 kW από αντίστοιχους ταχυφορτιστές . Έτσι, η EQS θα έχει τη δυνατότητα να ανακτά έως το 80% της ενέργειας των μπαταριών της σε μόλις 20 λεπτά.

Mercedes - Benz EQS

Όσον αφορά τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, αυτά θα είναι εξαιρετικά προηγμένα, εξασφαλίζοντας δυνατότητα αυτόνομης κίνησης επιπέδου 3 στο μοντέλο. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης, προσφέροντας έως και πλήρως αυτόνομη κίνηση στο μέλλον.

Mercedes - Benz EQS

Η νέα Mercedes – Bezn EQS θα παίξει το ρόλο της παραδοσιακής S-Class στο εξηλεκτρισμένο μέλλον της γερμανικής μάρκας. Έτσι, το εσωτερικό της δεν θα προσφέρει τίποτα λιγότερο από κορυφαία ποιότητα, άνεση και τεχνολογία, με συστήματα τηλεματικής και επικοινωνίας τα οποία θα δούμε στο απώτερο μέλλον και στα πιο μαζικά μοντέλα.

Εικόνες: Mercedes - Benz Vision EQS

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!