Ducati Superlegera V4: Μόνο 500 αριθμημένες μοτοσυκλέτες με 130,000€! (vids)

Γιώργος Βαρίνος
Ducati Superlegera V4: Μόνο 500 αριθμημένες μοτοσυκλέτες με 130,000€! (vids)
Στο Borgo Panigale έχουν γιορτή. Βγήκε από την γραμμή παραγωγής η πρώτη, από τις 500 αριθμημένες, Ducati Superleggera V4. Η Superlegera V4 είναι η μοναδική μοτοσυκλέτα παραγωγής, για χρήση στο δρόμο, που είναι εφοδιασμένη με πλαίσιο, ψαλίδι και τροχούς από ανθρακονήματα.

Είναι το υπέρτατο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πυροβολημένος με την Ducati στον εαυτό του. Με το σοβαρό -όπως και να το κάνουμε- κόστος των 130.000€ μπορεί να πάρει την προσωπική του Superleggera V4, μαζί με το αγωνιστικό της κιτ, που περιλαμβάνει, αγωνιστική εξάτμιση της Akrapovič από τιτάνιο για χρήση μόνο σε πίστα, καπάκι συμπλέκτη από ανθρακονήματα, κάλυμμα ψαλιδιού από ανθρακονήματα με γλύστρες αλυσίδας από τιτάνιο, κιτ αντικατάστασης προβολές και φώτων για την πίστα, κιτ αφαίρεσης της βάσης πινακίδας, κιτ κατάργησης του πλαϊνού σταντ, τάπες για τις βάσεις καθρεπτών στο φέρινγκ, αγωνιστική τάπα ρεζερβουάρ, προστατευτικό μανέτας φρένου, σύστημα Ducati Data Analyzer + GPS (DDA + GPS), κάλυμμα για τη μοτοσυκλέτα, αγωνιστικά σταντ εμπρός και πίσω, φορτιστή μπαταρίας και ένα καταπληκτικό μοντέλο της μοτοσυκλέτας σε κλίμακα 1:10 με αναφορά στον αριθμό της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας για να μην χρειάζεται να πηγαίνετε κάθε φίλο σας στο γκαράζ να του την δείχνετε. Θα του δείχνετε το μοντελάκι.

Ένα από τα συν της αγοράς της μοτοσυκλέτας είναι το γεγονός, πως οι ιδιοκτήτες της Superleggera V4 θα έχουν την δυνατότητα να οδηγήσουν σε πίστα, την επίσημη αγωνιστική μοτοσυκλέτα Panigale V4 R της Ducati του WorldSBK. Αλλά και επιλεγμένοι 30 από τους ιδιοκτήτες (που έχουν τους καλύτερους χρόνους και κρίνονται ικανοί) θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν την Desmosedici GP, την αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Ducati στο MotoGP αγοράζοντας με ακόμα 20.000€ το πακέτο MotoGP Experience.

Η Superleggera V4 είναι η πιο ισχυρή και η πιο προηγμένη τεχνολογικά μοτοσυκλέτα παραγωγής της Ducati μέχρι σήμερα. Με απόδοση 224 ίππων (234 ίπποι με εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic) που προέρχεται από τον κινητήρα Desmosedici Stradale R 908 κ.εκ. με V4 90 μοιρών, ζυγίζει 2.8 kg λιγότερα από τον V4 των 1,103 κ.εκ.. Και με την αγωνιστική εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, η οποία περιλαμβάνεται στο Racing Kit που είναι διαθέσιμο με την μοτοσυκλέτα, η απόδοση ανεβαίνει στους 234 ίππους όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Με το βάρος στα 152.2 kg, ο λόγος ισχύος προς βάρος φτάνει το εκπληκτικό νούμερο των 1.54 ίππων / κιλό!

Τέλος να αναφέρουμε, πως ο αριθμός αναγνώρισης κάθε μοτοσυκλέτας (XXX / 500) που ταιριάζει με τον αριθμό πλαισίου, εμφανίζεται στον σκελετό, στο μπροστινό σύστημα και στο κλειδί. Κερασάκι στην τούρτα είναι, πως οι αγοραστές της Superleggera V4 έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να μπορούν να αγοράσουν μια αγωνιστικών προδιαγραφών δερμάτινη φόρμα της Dainese, με ενσωματωμένο αερόσακο και ένα κράνος Arai από ανθρακόνηματα στα χρώματα της μοτοσυκλέτας.

Άντε με 'γειά σας!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!