Tόλμη και γοητεία από τη VW με το νέο Arteon Shooting Brake

Gazzetta team
Tόλμη και γοητεία από τη VW με το νέο Arteon Shooting Brake
H VW θα αποκαλύψει στις 24 Ιουνίου την ανανεωμένη ναυαρχίδα της, Arteon, όμως κρατά σαν έκπληξη και την εντελώς νέα έκδοση Shooting Brake που ισορροπεί μεταξύ βάγκον και κουπέ!

Έχοντας χτίσει μια κατά κανόνα συντηρητική προσέγγιση στις αισθητικές της επιλογές, η Volkswagen αιφνιδιάζει το τελευταίο διάστημα το κοινό της, δημιουργώντας μοντέλα που ταιριάζουν περισσότερο στη γκάμα κάποιας βρετανικής βιοτεχνίας niche αυτοκινήτων, παρά στο μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο παγκοσμίως.

Το «πρώτο χτύπημα» ήρθε με την αποκάλυψη της ανοιχτής έκδοσης του συμπαγούς SUV Τ-Roc. Και αν αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μια μεμονωμένη κίνηση εντυπωσιασμού, το νέο Arteon Shooting Brake δείχνει ότι η γερμανική μάρκα έχει πάρει στα σοβαρά την υπόθεση της διαφορετικότητας.

Διπλό χτύπημα στις 24 Ιουνίου

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στις 24 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πολύ εντυπωσιακή και ανανεωμένη ναυαρχίδα των σεντάν μοντέλων της, το Arteon, ενώ μαζί με αυτό θα αποκαλυφθεί και το εντελώς νέο Arteon Shooting Brake.

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις λεκτικές κατηγοριοποιήσεις των αμαξωμάτων, ο όρος shooting brake χαρακτηρίζει κάποια πάλαι ποτέ αυτοκίνητα βρετανικής σύλληψης, με τρίθυρο αμάξωμα στέισον και σπορ/κουπέ χαρακτηριστικά. Στην περίπτωση του Arteon Shooting Brake, το αμάξωμα θα διαθέτει συνολικά πέντε πόρτες και θα χαρακτηρίζεται από το πολύ χαμηλό προφίλ.

Σύμφωνα με τον Κλάους Μπίσχοφ, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος όλου του ομίλου αλλά και της μάρκας Volkswagen, «με το νέο Arteron Shooting Brake δημιουργήσαμε έναν πρωτότυπο συνδυασμό επιδόσεων, ισχύος και ευρυχωρίας».

Κυρίως εσωτερικές αλλαγές

Το Arteon είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό αισθητικά αυτοκίνητο, με έντονα σπορ χαρακτηριστικά και πολύ στιβαρή εικόνα. Η εκδοχή shooting brake φαίνεται να υπερτονίζει όλα τα παραπάνω και να προκαλεί ευχάριστα με την ξεχωριστή αισθητική της ταυτότητα.

Αναφορικά με τις βελτιώσεις που θα ενσωματωθούν και στο τετράθυρο Arteon, αυτές εντοπίζονται κυρίως στο εσωτερικό, όπου η VW υπόσχεται ένα εντελώς νέο ταμπλό, με τα πιο πρόσφατα συστήματα πολυμέσων (MIB3), που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα.

Από μηχανολογική άποψη, όλοι οι κινητήρες (από 1.5 λίτρα και 150 ίππους στο απερχόμενο μοντέλο), θα διαθέτουν υψηλό επίπεδο απόδοσης, σε συνδυασμό με χαμηλές εκπομπές ρύπων. Αυτό επιτυγχάνεται με καινοτόμες τεχνολογίες κινητήρων και έξυπνα συστήματα υποβοήθησης. Χάρη στο "Travel Assist", το ανανεωμένο Arteon θα μπορεί να ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα σε ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα, πάντα υπό τον έλεγχο του οδηγού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!