Στην Ευρώπη το «βραζιλιάνικο» Volkswagen Nivus (pics)

Gazzetta team
Στην Ευρώπη το «βραζιλιάνικο» Volkswagen Nivus (pics)
Το VW T-Cross Coupe που εξελίχθηκε στη Βραζιλία και ονομάζεται Nivus, θα κυκλοφορήσει από το 2021 και στην Ευρώπη, όπου εκτιμάται ότι θα ξεκινούν οι τιμές του λίγο πάνω από τις 20.000 ευρώ.

Δεν προέρχονται όλα τα Volkswagen από τη Γερμανία. Απόδειξη το νέο VW T-Cross Coupe με την ονομασία Nivus, που εξελίχθηκε στη Βραζιλία και αναμένεται από το 2021 και στην Ευρώπη. Το νέο μοντέλο βασίζεται όπως και το T-Cross στην πλατφόρμα MQB-A0 του γερμανικού ομίλου, ωστόσο διαθέτει αισθητά μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις. Για παράδειγμα, οι πίσω πρόβολοι του Nivus έχουν σχεδόν 86 εκατοστά μήκος, ενώ στο T-Cross περιορίζονται σε λίγο παραπάνω από 73.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για το συνολικό μήκος του πεντάθυρου αμαξώματος, που αγγίζει στην περίπτωση της έκδοσης Coupe τα 4,27 μ. ενώ το χάτσμπαγκ έχει 4,11 μ. μήκος. Το Nivus είναι ωστόσο χαμηλότερο με ύψος 1,49 μ., ενώ έχει ελαφρά μακρύτερο μεταξόνιο από το T-Cross με 2,57 μ. Λόγω του Coupe σχήματος και το χαμήλωμα της οροφής πίσω, διαθέτει το Nivus έναν χώρο αποσκευών 415 λίτρων που είναι 40 λίτρα μικρότερος από τον αντίστοιχο του VW T-Cross.

Το Coupe διαθέτει πιο δυναμικά σχεδιαστικά στοιχεία στη μάσκα, όπου προβλέπεται μεταξύ άλλων μία ποδιά με έντονες γραμμές, ενώ η συνολική εικόνα του μπροστινού μέρους του είναι σαφώς πιο σπορτίφ. Το πίσω μέρος δείχνει πιο κομψό από το αντίστοιχο του T-Cross, ενώ προβλέπονται μεταξύ άλλων φώτα LED διαιρεμένα στα δύο και σε μαύρο πλαίσιο. Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ του Nivus και του T-Cross, αν εξαιρέσουμε τα πιο απλοποιημένα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού του Coupe. Να πούμε επίσης, ότι οι πλουσιότερες εκδόσεις του γερμανοβραζιλιάνικου μοντέλου εφοδιάζονται με ψηφιακό ταχύμετρο και οθόνη δέκα ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

Στη Βραζιλία κυκλοφορεί το Nivus αποκλειστικά με τρικύλινδρο μοτέρ 128 ίππων που χρησιμοποιεί ως καύσιμο αιθανόλη. Στην Ευρώπη θα δούμε το κομψό Coupe με δύο τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 95 και 115 ίππων και έναν τετρακύλινδρο ντίζελ 95 αλόγων. Η πιο αδύναμη βενζινοκίνητη έκδοση θα εφοδιάζεται μόνον με χειροκίνητο σαζμάν πέντε σχέσεων, όμως οι άλλες δύο θα διαθέτουν στάνταρ εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή κατόπιν παραγγελίας αυτόματο διπλού συμπλέκτη τύπου DSG με επτά ταχύτητες.

Το Nivus διατίθεται στη χώρα της σάμπα με τιμές εκκίνησης από περίπου 13.318 ευρώ, στην Ευρώπη όμως εκτιμάται ότι θα ξεκινούν οι τιμές του λίγο ψηλότερα από εκείνες του T-Cross, άρα πάνω από τις 20.000 ευρώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!