Μία μονοθέσια Bugatti για τη Formula 1 (pics)

Gazzetta team
Μία μονοθέσια Bugatti για τη Formula 1 (pics)
Ο ντιζάινερ Andries van Overbeeke έλαβε την εντολή από τη Bugatti να σχεδιάσει ένα φουτουριστικό μονοθέσιο της Formula 1 με στυλιστικά στοιχεία της θρυλικής Typ 35 και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Η διοίκηση της Formula 1 είχε υποσχεθεί ότι τα μονοθέσια με τις νέες τεχνικές προδιαγραφές που θα τεθούν τελικά σε ισχύ από το 2022 θα προσφέρουν περισσότερο θέαμα, ενώ θα είναι και πολύ εντυπωσιακότερα οπτικά. Δυστυχώς, μετά τα πρώτα και πολύ υποσχόμενα σχέδια, κατέληξαν τελικά οι υπεύθυνοι σε μεσοβέζικες λύσεις προκειμένου να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες με τα νέα δεδομένα.

Ίσως θα έπρεπε όμως να ρίξουν τα αφεντικά του αθλήματος μία προσεκτική ματιά στα σχέδια του ντιζάινερ Andries van Overbeeke και να του χτυπήσουν την πόρτα, όταν αποφασίσουν να προχωρήσουν ξανά σε αλλαγές των μονοθεσίων.

Ο freelancer σχεδιαστής από το Ντελφτ της Ολλανδίας είχε κεντρίσει και στο παρελθόν το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1 με πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες, όμως η τελευταία αποτελεί χωρίς αμφιβολία το κερασάκι στην τούρτα.

Για να είμαστε ακριβείς, πρόκειται για μία εργασία την οποία πραγματοποίησε ο Ολλανδός το 2015 στο πλαίσιο της πρακτικής του εξάσκησης στο τμήμα δημιουργικού της Bugatti. Εκεί εκπαιδεύτηκε ο van Overbeeke από διάσημους σχεδιαστές αυτοκινήτου, όπως οι Achim Anscheidt, Sasha Selipanov και Etienne Salome, οι οποίοι του ανέθεσαν μία εργασία, πραγματική πρόκληση.

Συγκεκριμένα, του δόθηκε η εντολή να μετεξελίξει το φουτουριστικό πρωτότυπο ‘’Bugatti Vision Gran Turismo’’ σε ένα αντίστοιχης λογικής αυτοκίνητο της Formula 1 για το μέλλον. Ο Ολλανδός προσπάθησε μάλιστα να ενσωματώσει στην εργασία του και σχεδιαστικά στοιχεία της θρυλικής Bugatti Typ 35 της δεκαετίας του 1920, την οποία είχε εξελίξει αυτοπροσώπως ο ίδιος ο ιδρυτής της μάρκας, Ετόρε Μπουγκάτι και ήταν το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο της εποχής του.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς του van Overbeeke έγινε –κατόπιν αρχικής συμφωνίας με τη Bugatti- μόλις τώρα γνωστό και πραγματικά εντυπωσιάζει, ιδιαίτερα μάλιστα αν αναλογισθούμε ότι τα σχέδια έχουν ήδη πέντε χρόνια ζωής! Το μονοθέσιο της Formula 1 γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι πρόκειται για γνήσιο προϊόν της Bugatti και αυτό δεν οφείλεται μόνον στο χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα του.

Οι παραπομπές στη Bugatti Typ 35 εντοπίζονται κυρίως στις ακραίες αναλογίες του μονοθεσίου με το πολύ κοντό πίσω μέρος και τη μακριά «μουσούδα». Επίσης αυτό ισχύει και για τους αρμούς σύνδεσης της μύτης με την μπροστινή αεροτομή, αλλά και για τις γρίλιες με το πλαίσιο σε σχήμα πετάλου, που θυμίζουν έντονα το σχεδόν εκατόχρονο κλασικό μοντέλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!