Οι Mercedes γίνονται πλέον και αστρολόγοι!

Gazzetta team
Οι Mercedes γίνονται πλέον και αστρολόγοι!
Η Mercedes αναβάθμισε το σύστημα πολυμέσων MBUX, το οποίο θα επικοινωνεί στον ενικό με τον οδηγό, θα δίνει πληροφορίες για τον καιρό στα χιονοδρομικά κέντρα, θα λέει τα ζώδια και θα μετατρέπει το αυτοκίνητο σε παιχνιδομηχανή!

Mε το MBUX προσφέρει η Mercedes στους πελάτες της ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα πολυμέσων με φωνητικές εντολές στην αγορά. Ωστόσο, η γερμανική μάρκα δεν επαναπαύεται στις δάφνες της και εξελίσσει συνεχώς το τεχνολογικό της καμάρι, κάτι που είχε ανακοινώσει έτσι και αλλιώς ήδη από το 2018. Τώρα έκανε πράξη τις υποσχέσεις της και αναβάθμισε τις δυνατότητες του MBUX προσθέτοντας τέσσερις νέες, καινοτόμες λειτουργίες, που κάνουν ακόμη απολαυστικότερη τη συμβίωση με το αυτοκίνητο στην πόλη, αλλά και στα ταξίδια. Δείτε τις αναλυτικότερα:

1. Στον ενικό

Το MBUX αφήνει κατά μέρος το σεις και το σας και θα απευθύνεται πλέον στον οδηγό του οχήματος στον ενικό με ‘’εσύ’’ αντί του πληθυντικού ευγενείας. Αυτό μπορεί βεβαίως να το επιλέξει ο ίδιος ο οδηγός και γίνεται για να αποκτήσει πιο προσωπικό χαρακτήρα η σχέση του με το σύστημα πολυμέσων.

2. Λέει τα ζώδια

Και ποιος δεν θα ήθελε να μάθει τι προβλέπει το ζώδιό του για την ημέρα του, την ώρα που πηγαίνει με το αυτοκίνητο στη δουλειά του; Αυτό μπορεί πλέον να γίνει μέσω του αναβαθμισμένου συστήματος πολυμέσων, που κάνει στον χρήστη ημερήσιες ζωδιακές προβλέψεις. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ρωτήσουν και άλλες…αστρικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τι ζώδιο είναι μία συγκεκριμένη ημέρα γενεθλίων κάποιου φίλου ή συγγενή!

3. Ενημέρωση καιρού στα χιονοδρομικά

Προγνώσεις καιρού προβλέπονταν έτσι και αλλιώς στο μενού του MBUX, όμως στο μέλλον θα μπορεί να έχει πρόσβαση το σύστημα σε αναλυτικά στοιχεία από περιοχές με δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα. Μάλιστα το έξυπνο λογισμικό θα είναι σε θέση να γνωρίζει το ύψος του χιονιού σε αυτά, αλλά και ποια αναβατόρια βρίσκονται σε λειτουργία.

4. Παιχνίδια γνώσεων

Το πολύωρα ταξίδια μπορεί να εξελιχθούν, ειδικά για τις οικογένειες με πιτσιρίκα, σε βασανιστήρια. Τα παιδιά που κάθονται πίσω, βαριούνται εύκολα και γρήγορα αρχίζει η γκρίνια με το μόνιμο ερώτημα…«πότε φτάνουμε;» Μία διέξοδο θα δίνει από εδώ και εμπρός το MBUX, που θα προσφέρει αρχικά ένα παιχνίδι γνώσεων με τις πρωτεύουσες όλων των χωρών του κόσμου και θα εμπλουτιστεί σύντομα και με περισσότερα.

Προνομιούχοι οι Κινέζοι

Η μεγάλη σημασία που δίνουν οι εταιρείες αυτοκινήτου στην αγορά της Κίνας επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση της Mercedes, η οποία θα προσφέρει εκεί το σύστημα πολυμέσων της με ακόμη περισσότερες λειτουργίες σε σχέση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ! Για παράδειγμα οι Κινέζοι θα μπορούν να παραγγέλνουν μέσω του MBUX φαγητό για το σπίτι και να αγοράζουν εισιτήρια για διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης, όταν κατευθύνονται στο αεροδρόμιο θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν στην κεντρική οθόνη του συστήματος της Mercedes τους σε τι κατάσταση βρίσκεται η πτήση τους, αν θα υπάρξει καθυστέρηση, κλπ. Η γερμανική εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει προς το παρόν, αν πρόκειται να προσφερθούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες μετά την Κίνα και στην Ευρώπη και πότε ενδέχεται να γίνει αυτό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!