Tα 5 SUV με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλον τον κόσμο (pics)

Gazzetta team
Tα 5 SUV με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλον τον κόσμο (pics)
Τα κόμπακτ SUV γνωρίζουν συνεχώς μεγαλύτερη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο, οπότε παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι τα πέντε μοντέλα που προτιμούν περισσότερο οι οδηγοί σε όλον τον κόσμο.

Τα SUV καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων παγκοσμίως, ενώ από άποψη μεγέθους, αυτά που φαίνεται ότι συγκινούν τους περισσότερους οδηγούς είναι τα μοντέλα της κατηγορίας C, δηλαδή τα συμπαγή οικογενειακά ή μικρά – μεσαία.

Όλα τα μοντέλα του top 5 των παγκόσμιων πωλήσεων SUV ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, ενώ από άποψη εθνικότητας, τη μερίδα του λέοντος κατέχουν οι Ιάπωνες κατασκευαστές. Μόλις ένα ευρωπαϊκό, ένα κορεατικό και κανένα αμερικανικό μοντέλο, βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις. Ας τα γνωρίσουμε όμως καλύτερα.

1. Toyota RAV4 – 947.919 ταξινομήσεις

Το εμβληματικό ιαπωνικό μοντέλο που δημιούργησε κατ' ουσίαν την κατηγορία των SUV, βρίσκεται στην 5η γενιά του και στην κορυφή της παγκόσμιας προτίμησης. Το μοντέλο δεν έχει ανάλογη εμπορική επιτυχία στη χώρα μας, καθώς πλέον οι τιμές του ξεκινούν από τις 27.700 ευρώ και οι κινητήρες που διατίθενται είναι όλοι δίλιτροι. Λειτουργικά ωστόσο παραμένει μια εξαιρετική επιλογή σε όλα τα επίπεδα. Τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα είναι μόνο βενζίνης, ενώ υπάρχει και η υβριδική έκδοση.

2. Honda CR-V – 811.209 ταξινομήσεις

Εξαιρετικό σε όλα του το SUV της Honda, το οποίο πλέον διατίθεται και σε υβριδική εκδοχή με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης. Μεγάλοι χώροι και ποιότητα κατασκευής ξεχωρίζουν. Πλεονέκτημα επίσης αποτελεί ο βασικός κινητήρας των 1.5 λίτρων turbo που αποδίδει 173 ίππους. Όπως και το RAV4 όμως, δεν γνωρίζει επιτυχία στη χώρα μας, λόγω υψηλών τιμών, που ξεκινούν από τις 33.650 ευρώ. Στη γκάμα δεν υπάρχει κινητήρας diesel.

3. VW Tiguan – 736.995 ταξινομήσεις

Το best seller SUV της ευρωπαϊκής αγοράς για το 2019 αλλάζει ελαφρώς εντός του 2020, χάρη σε ένα αισθητικό και μηχανολογικό facelift. Το μοντέλο αναμένεται να διαθέτει του νέους κινητήρες 1.5 λίτρων βενζίνης mild hybrid, αλλά και μια νέα εκδοχή plug in hybrid. Οι κινητήρες ξεκινούν από τα 1.5 λίτρα, υπάρχουν επιλογές σε βενζίνη και diesel, διατίθενται τετρακίνητες εκδόσεις ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 25.790 ευρώ.

4. Hyundai Tucson – 530.169 ταξινομήσεις

Το κορεατικό SUV προσφέρει τις περισσότερες επιλογές κινητήρων, με σύνολα βενζίνης και diesel, ενώ είναι το μοναδικό με κινητήρες diesel στα 1.6 και 2.0 λίτρα, που συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία. Διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδοχές, ενώ οι τιμές του ξεκινούν από τις 20.690 ευρώ μόλις. Εξαιρετική οδική συμπεριφορά και μεγάλοι χώροι συνθέτουν τα πιο σημαντικά του πλεονεκτήματα.

5. Nissan Qashqai – 498.915 ταξινομήσεις

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ελληνικής αγοράς στην κατηγορία των SUV εδώ και μια δεκαετία, περιμένει το διάδοχό του εντός του 2020. Αυτό ωστόσο δεν ανακόπτει την εξαιρετική του εμπορική πορεία και παγκοσμίως. Οι κινητήρες του ξεκινούν πλέον από τα 1.3 λίτρα, με επιλογές σε βενζίνη και diesel. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 20.490 ευρώ και προσφέρονται τόσο δικίνητες, όσο και τετρακίνητες εκδοχές και πολλά επίπεδα εξοπλισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!