5 εξωτικά υπεραυτοκίνητα που τα γνωρίζουν ελάχιστοι (pics)

Gazzetta team
5 εξωτικά υπεραυτοκίνητα που τα γνωρίζουν ελάχιστοι (pics)
Παρουσιάζουμε μία πεντάδα από hypercars μικρών κατασκευαστών, που θα αποκαλύπτονταν κανονικά στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και διακρίνονται για τις εκρηκτικές επιδόσεις τους και το συναρπαστικό τους ντιζάιν.

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι μικρές εταιρείες που κατασκευάζουν υπεραυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων με πολύ ξεχωριστό σχεδιασμό και –συνήθως- πανάκριβες τιμές. Η παραγωγή τους είναι εξαιρετικά περιορισμένη, γι αυτό και τα βλέπουμε σπάνια στους δρόμους, ενώ απευθύνονται σε ένα ιδιαίτερο αγοραστικό κοινό που θέλει να βάλει δίπλα στις Ferrari και στις Rolls-Royce του και κάποιο άλλο εξωτικό και άκρως ασυνήθιστο αυτοκίνητο.

Εμείς ξεχωρίσαμε και παρουσιάζουμε μία πεντάδα τέτοιων μοντέλων, που συγκεντρώνουν όλες αυτές τις προδιαγραφές και θα έκαναν πρεμιέρα στο εφετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Εμειναν ωστόσο στην αφάνεια καθώς η ελβετική έκθεση ακυρώθηκε λόγω του κοροναϊού, οπότε υπήρχε ένας λόγος παραπάνω για να κάνουμε τα αποκαλυπτήριά τους.

Ηispano Suiza Carmen Boulogne

Hispano Suiza Carmen Boulogne.

Mπορεί να διακρίνεται για το εκκεντρικό ντιζάιν του, όμως το ισπανικό μοντέλο δεν θα χρειαστεί να πείσει πολλούς αγοραστές καθώς θα κατασκευαστεί μόνον σε πέντε τεμάχια προς κάτι λιγότερο από δύο εκατομμύρια ευρώ το καθένα. Πρόκειται για μία μετεξέλιξη του μοντέλου Hispano Suiza Carmen με άφθονο ανθρακόνημα και βάρος 1.630 κιλών. Ο κινητήρας του αποδίδει 1.114 ίππους ισχύ και 1.600 Nm μέγιστη ροπή στρέψης, οπότε επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,6’’ και πιάνει τα 290 χλμ./ώρα τελική!

GFG Style 2030

<span id=GFG Style 2030." src="/sites/default/files/migrated/2020/03/exoticgfg.jpg" style="width: 1000px; height: 600px;">

O σταρ του ντιζάιν Τζιορτζέτο Τζιουτζιάρο και ο γιος του Φαμπρίτσιο είχαν παρουσιάσει ήδη το 2017 στη Γενεύη ένα σπορ μοντέλο με το σηματάκι της μάρκας GFG Style. Το τρίτο πρωτότυπο της σειράς ονομάζεται «2030», προοριζόταν να κλείσει εφέτος την τριλογία της Γενεύης και διακρίνεται για τις φουτουριστικές γραμμές του, εσωτερικά και εξωτερικά. Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε με χρηματοδότες από τη Σαουδική Αραβία, μπορεί να κινηθεί χωρίς πρόβλημα στην άσφαλτο αλλά και εκτός δρόμου, αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα τελική και προσφέρει έως 365 χιλιόμετρα αυτονομία.

Μοrgan Plus Four

Morgan Plus Four.

H Μοrgan έχει γράψει ιστορία ως μία μάρκα με αυθεντικό vintage σχεδιασμό των μοντέλων της. Ωστόσο δεν παύει να εξελίσσει τα αυτοκίνητά της, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες με την παρουσίαση του νέου Plus Four που βασίζεται στο Plus 4. Οι Βρετανοί χρησιμοποίησαν για το νέο μοντέλο τους ένα αλουμινένιο πάτωμα και το εφοδίασαν με κινητήρα τούρμπο της BMW που αποδίδει 259 ίππους και 400 Nm μέγιστη ροπή στρέψης. Ως αποτέλεσμα επιταχύνει το βάρους περίπου 1.000 κιλών Morgan Plus Four από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε 4,8’’ και πιάνει τα 240 χλμ./ώρα, ενώ οι τιμές του ξεκινούν στο εξωτερικό λίγο πάνω από τις 80.000 ευρώ.

Vega EVX

<span id=Vega EVX." src="/sites/default/files/migrated/2020/03/exoticvega.jpg" style="width: 750px; height: 422px;">

Aκόμη και η Σρι Λάνκα θέλει να μπει στην παρέα των αυτοκινητοπαραγωγών χωρών αξιοποιώντας την ευκαιρία που της παρέχει η ηλεκτροκίνηση. Το μοντέλο EVX της νεοφυούς επιχείρησης Vega Innovations παίρνει θέση στη γραμμή εκκίνησης με ηλεκτροκινητήρες 804 ίππων και 760 Nm ροπής στρέψης, ενώ πραγματοποιεί την επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε 3,1’’. Το μήκους 4,53 τετρακίνητο hypercar διατίθεται με δύο τύπους μπαταριών που εξασφαλίζουν αντίστοιχα 300 και 750 χιλιόμετρα αυτονομία, ενώ ζυγίζει 2.090 κιλά και κοστίζει σχεδόν 250.000 ευρώ.

Czinger 21C

<span id=Czinger 21C." src="/sites/default/files/migrated/2020/03/exoticszinger.jpg" style="width: 1100px; height: 733px;">

To πρώτο υπεραυτοκίνητο από εκτυπωτή 3D εντυπωσιάζει, τουλάχιστον στα χαρτιά όπου βρίσκεται ακόμη. Θα εφοδιάζεται με έναν V8 Biturbo βενζίνης 2,8 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, που θα αποδίδουν συνολικά 1.250 ίππους, ενώ το αυτοκίνητο θα ζυγίζει μόνον 1.250 κιλά. Χάρη σε αυτές τις προδιαγραφές θα κάνει τα 0 – 100 χλμ./ώρα σε κάτω από δύο δευτερόλεπτα, ενώ θα χρειάζεται λιγότερο από μισό λεπτό για τα 0 – 400 χλμ./ώρα! Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία περιγράφει το Czinger 21C ως «το πιο καινοτόμο όχημα υψηλών επιδόσεων του 21ου αιώνα», δεν αποκαλύπτει ωστόσο την τιμή του η οποία εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε κάποια εκατομμύρια δολάρια!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!