Αποκάλυψη για το Enyaq, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda (pics)

Gazzetta team
Αποκάλυψη για το Enyaq, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda (pics)
Το Skoda Enyag βασίζεται στο πάτωμα του ηλεκτρικού VW ID.3, θα λανσαριστεί εντός του 2020 και για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε μπροστά στον κατασκοπευτικό φωτογραφικό φακό.

Ο κατασκοπευτικός φακός συνέλαβε σε μποτιλιάρισμα γερμανικού επαρχιακού δρόμου το Skoda Enyag. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας, το οποίο διακρίνεται πολύ καλά παρά τις προσπάθειες καμουφλαρίσματος του αμαξώματός του. Το μοντέλο παραγωγής βασίζεται στο πρωτότυπο Vision iV, που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και υιοθετεί από αυτό τη μάσκα με γρίλλιες παρόμοιου σχεδιασμού. Δίπλα από αυτές και προβλέπονται στενόμακρα φωτιστικά σώματα, τα οποία αναμένεται ότι θα διαθέτουν ηπιότερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, ενώ στο αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους μάλλον δεν υπάρχει και η φωτεινή ταινία με φώτα LED.

Το μήκος του Enyaq θα κυμαίνεται γύρω στα 4,6 μέτρα.

Bλέποντας το αυτοκίνητο από όλες τις πλευρές, διαπιστώνεις ότι δεν πρόκειται για ένα SUV-Coupe, όπως μας προϊδέαζε το πρωτότυπο της Γενεύης, αλλά για ένα κανονικό μοντέλο ελεύθερου χρόνου με ελαφρά κλίση της οροφής στο πίσω μέρος του θαλάμου επιβατών. Επίσης έχουμε έντονους θόλους για τους πίσω τροχούς, οι εξωτερικοί καθρέπτες είναι μεγάλων διαστάσεων και οι λαβές από τις πόρτες αναμένεται ότι θα είναι χωνευτές. Όσον αφορά στις εξωτερικές διαστάσεις, εκτιμάται ότι το μήκος του Enyaq θα κυμαίνεται γύρω στα 4,60 μ. οπότε θα πλασαριστεί ανάμεσα στο VW Tiguan και στο επταθέσιο Tiguan Allspace.

Η οροφή κάνει μία μικρή κλίση και χαμηλώνει προς τα πίσω.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κυκλοφορήσουν και τετρακίνητες εκδόσεις, με τις βασικές ωστόσο να έχουν την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της Skoda θα κυκλοφορήσει εντός του 2020 και θα υπάρχει επιλογή μεταξύ τριών μπαταριών ιόντων λιθίου διαφορετικής χωρητικότητας οι οποίες θα είναι ενσωματωμένες στο πάτωμα και θα επιτρέπουν έως 500 χιλιόμετρα αυτονομία με βάση τον τυποποιημένο κύκλο μέτρησης WLTP.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο και η προέλευση του ονόματος Enyaq για το SUV της Skoda, που χρησιμοποιεί το ίδιο προσαρμοζόμενο πάτωμα ΜΕΒ του ομίλου VW με το ID.3. Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη μάρκα, η λέξη ‘’enya’’ είναι ιρλανδική και σημαίνει ‘’πηγή της ζωής’’, ενώ το τελικό ‘’q’’ αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν για όλη την οικογένεια των SUV της Skoda όπως συμβαίνει π.χ. με τα μοντέλα Karoq, Kodiaq, Kamiq.

To πρωτότυπο Vision iV, πάνω στο οποίο βασίζεται το Enyaq.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!