Το ηλεκτρικό Fiat 500 είναι εδώ! (pics)

Το ηλεκτρικό Fiat 500 είναι εδώ! (pics)
Λίγο νωρίτερα από την επίσημη προγραμματισμένη παρουσίασή του, το ηλεκτρικό Fiat 500 διαρρέει στο διαδίκτυο, μαζί με τις πρώτες, απαραίτητες πληροφορίες να το συνοδεύουν!

Την Τετάρτη, 4 Μαρτίου στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του ηλεκτρικού Fiat 500, όπου αρχικά το λανσάρισμά του προοριζόταν για το Σαλόνι της Γενεύης. Το τελευταίο ακυρώθηκε, οπότε η Fiat επέλεξε άλλο τρόπο για να μας αποκαλύψει το νέο, στιλάτο και μοντέρνο μοντέλο πόλης. Ωστόσο το ηλεκτροκίνητο 500αράκι δεν μπόρεσε να παραμείνει «μυστικό» και διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του, όπως και τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Πολλές αλλαγές, η ίδια εικόνα

Το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 διατηρεί φυσικά την εξαιρετικά πετυχημένη φόρμα του συμβατικού μοντέλου, με σημαντικές όμως επιμέρους διαφοροποιήσεις σε φώτα, μάσκα, προφυλακτήρες και τροχούς κατά κύριο λόγο.

Αυτές καθιστούν διακριτή την παρουσία του νεο ρετρό αυτοκινήτου πόλης με τις μικρές διαστάσεις. Στο εσωτερικό, επίσης, βλέπουμε ένα εντελώς ανασχεδιασμένο ταμπλό με ένα σύγχρονο multimedia σύστημα να δεσπόζει στο κέντρο του και όλες τις σύγχρονες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Ταυτόχρονα, τα όργανα έχουν γίνει ψηφιακά από αναλογικά, ενώ η σύγχρονη και νεανική εικόνα, ακόμα όμως πιο ποιοτική, παραμένει.

Μεγάλη αυτονομία, δυνατός κινητήρας

Το ηλεκτρικό Fiat 500 δεν έχει καμία σχέση με τα συμβατικά κάτω από το αμάξωμα. Εδώ την κίνηση δίνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 116 ίππων, το οποίο αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών 42 Kwh, που είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Στην εκδοχή του λανσαρίσματός του, το ηλεκτρικό Fiat 500 θα έχει αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση που θα φτάνει στα 320 χιλιόμετρα. Η μέγιστη ταχύτητά του θα είναι 150 χλμ./ώρα.

Χάρη στον ισχυρό ενσωματωμένο μετασχηματιστή το ηλεκτρικό Fiat 500 θα μπορεί να ανακτήσει το 80% της ενέργειας των μπαταριών του σε 35 μόλις λεπτά από ταχυφορτιστή, ενώ μέσω wallbox 7.4-kW θα χρειάζεται 6 ώρες για μια πλήρη φόρτιση στο σπίτι.

Αυτή η αρχική έκδοση με την ονομασία Prima, θα διαθέτει πληρέστατο εξοπλισμό και τη διαμόρφωση για μέγιστη αυτονομία. Το κόστος της επίσης αναμένεται στη σφαίρα των 35.000 ευρώ, αρκετά υψηλή για το μέγεθος του μοντέλου. Ωστόσο, σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν και εκδόσεις με μικρότερη αυτονομία και μπαταρία, σε μικρότερη φυσικά τιμή.

Δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό 500αράκι

Το Fiat 500 δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε ως ηλεκτροκίνητο. Για εμάς στην Ευρώπη δεν κυκλοφόρησε ποτέ, όμως στις ΗΠΑ, το 500e ήταν στην κυκλοφορία από το 2013 μέχρι το 2017. Χρησιμοποιούσε έναν κινητήρα 111 ίππων και η αυτονομία του με το ζόρι έφτανε στα 160 χιλιόμετρα, οπότε καταλαβαίνουμε ότι ουδεμία σχέση είχε με το σημερινό Θυμόμαστε ακόμη τον Σέρτζιο Μαρκιόνε, να λέει για το πρώτο ηλεκτρικό 500αράκι ότι τους είχε στοιχίσει τόσο η εξέλιξη του μοντέλου και η παραγωγή του, που «έμπαιναν μέσα» με κάθε ένα που πουλούσαν. Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν, να «κοπεί»! Και πολύ άντεξε δηλαδή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!