BMW i4: Έρχεται από το μέλλον με 530 ηλεκτρικούς ίππους (pics) 

BMW i4: Έρχεται από το μέλλον με 530 ηλεκτρικούς ίππους (pics) 
Το νέο πρωτότυπο που μας αποκαλύπτει η BMW, μας δείχνει πως θα μοιάζει το νέο i4 που έρχεται σε ένα χρόνο περίπου, πλαισιώνοντας την ηλεκτρική γκάμα της μάρκας.

Η BMW επενδύει πολλά στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της και η i4 θα παίξει κομβικό ρόλο στο στρατηγικό της πλάνο. Υπολογίζεται, ότι θα παρουσιαστεί σε ένα χρόνο από τώρα και θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς στην κατηγορία της. Έως τότε, βλέπουμε το πρωτότυπο που μας παρουσίασαν, το οποίο μας δίνει πολλά στοιχεία για την έκδοση παραγωγής. Το Concept i4 λοιπόν, είναι ένα αυτοκίνητο με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 530 ίππων.

Μπορεί να ταξιδέψει έως και 600 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση, σύμφωνα με τη μάρκα και τις μετρήσεις βάσει WLTP, ενώ η επαναστατική του τεχνολογία επιτρέπει τον «ανεφοδιασμό» της μπαταρίας σε ταχύτατο χρόνο. Εμφανισιακά, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν τον εντυπωσιάζει. Πρόκειται βεβαίως για ένα πρωτότυπο, που εξ ορισμού έχουν φουτουριστική εμφάνιση. Όμως, το i4 παραγωγής θα βασίζεται σε αυτό, σε μεγάλο βαθμό.

Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό. Δεν θα περάσει αυτούσιο, όμως δείχνει το βασικό μοτίβο που θα ακολουθηθεί από τους σχεδιαστές της BMW για την έκδοση παραγωγής. Το εργοστάσιο που θα κατασκευάζει το νέο μοντέλο, είναι αυτό του Μονάχου. Η BMW έκανε την απαραίτητη επένδυση, ώστε να το προετοιμάσει κατάλληλα, κάτι που στοίχισε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ. Το τετράθυρο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα βάλει δύσκολα στο Tesla Model 3 και είναι σίγουρο ότι οι Γερμανοί δεν θα αφήσουν τίποτα στην τύχη του, προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!