Ιδού το νέο ηλεκτρικό Renault Twingo Z.E. (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιδού το νέο ηλεκτρικό Renault Twingo Z.E. (pics) 
Η Renault μας παρουσιάζει το νέο Twingo Z.E., την ηλεκτροκίνητη έκδοση της γκάμας, το οποίο μοιράζεται τα μηχανικά μέρη από το «αδελφό» Smart ForFour.

Σημαντικά νέα μας φέρνει η Renault καθώς μας παρουσιάζει το νέο Twingo Z.E., δηλαδή την ηλεκτρική έκδοση του Twingo. Η γαλλική μάρκα αξιοποίησε τα μηχανικά μέρη από την αντίστοιχη έκδοση του Smart ForFour, το οποίο στην ουσία είναι «αδελφάκι» του Twingo. Εφοδιάζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 17,6 kWh και προσφέρει αυτονομία της τάξεως των 180 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Με λειτουργία γρήγορης φόρτισης

Η μάρκα υποστηρίζει ότι με φόρτιση 30 λεπτών, αν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός, μπορεί να φορτίσει τόσο ώστε να διανύσει 80 χλμ, μια τιμή ικανοποιητική για ένα μοντέλο πόλης. Το θετικό είναι ότι οι χώροι επιβατών και το πορτμπαγκάζ του Twingo (174 λίτρα) δεν επηρεάζονται από την αποθήκευση των μπαταριών.

Το αυτοκίνητο είχε σχεδιαστεί εξαρχής για να υποστηρίζει ηλεκτρική έκδοση και έτσι οι μπαταρίες τοποθετούνται κάτω από τους εμπρός επιβάτες, μειώνοντας ελάχιστα την απόσταση από το έδαφος. Ο κινητήρας του Twingo Z.E. αποδίδει 82 ίππους και 160 Nm ροπής, με την κίνηση να αποστέλλεται στον πίσω άξονα. Οι επιδόσεις του είναι πολύ ικανοποιητικές, ειδικά σε συνθήκες, πόλης, αφού επιταχύνει έως τα 60 χλμ./ώρα από στάση, μέσα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα. Το νέο Twingo Z.E. θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία μέσα στο 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!